Mik azok a fintech hitelek?

A fintech hitelek ma már életünk szerves részét képezik. Úgy szivárogtak be mindennapjainkba, hogy nem is vettük észre, a digitális átalakulás elkezdődött hitelezési szempontból is. Valószínűleg a legtöbben éltünk már a fintech hitelek adta lehetőségekkel, de nem tudunk róla, hogy ezt így nevezik. Miről is van szó? A különböző áruhitelek, online hiteligénylések, gyorskölcsönök nem mások, mint fintech megoldások.

fintech hitelekről
fintech hitelekről

Régebben elképzelhetetlen lett volna rengeteg dokumentum, hosszas ügyintézés, szigorú elbírálás nélkül hitelhez jutni. Ráadásul a hiteligénylést személyesen a bankfiókunkban kell intéznünk, akár többször is befáradva. Így lehetetlen lett volna gyors pénzszerzési megoldásként tekinteni a hitelfelvételre.

hirdetes

Igaz, akkoriban, mikor csak ezen lehetőségek álltak rendelkezésünkre, a világ egyéb területein sem volt akkora a roham, mint ma. Ráértünk várni, legalábbis sok esetben. Jelen világunkban hatalmas hátrány lenne, ha hetekig tartó procedúra után folyósítanánk számlánkra a megigényelt összeget.

Mik is pontosan a fintech hitelek?

A fintech hitelek, mint említettük az online hitelfelvételi lehetőséget, valamint a hitelkalkulátorok. Számos weboldalon találkozhatunk hitelkalkulátor alkalmazással, mely segít abban, hogy nagyjából kiszámoljuk, milyen összeget vehetünk föl és milyen futamidő mellett mekkora törlesztőrészlettel kell számolnunk. Ezek az online hitelkalkulátorok is komoly fejlesztés eredményei, a digitális átalakulás részei, komoly fintech megoldások.

A bankok szinte mindegyike kínál online hitelkalkulátort a hivatalos weboldalán, de más, pénzügyekre szakosodott weboldal, bankolás, hitel, befektetés, személyes tőkemenedzsment weboldalon is találkozhatunk ilyesmivel.

Lényegében ezek a modern és egyre fejlődő pénzügyi megoldások a fintech megoldások, melyek egyszerűbbé, gyorsabbá teszik anyagi ügyeink minél rugalmasabb intézését, lehetőségeink határainak tágítását.

Ha személyi kölcsönre, autóhitelre, áruhitelre van szükségünk, nagy valószínűséggel ma már inkább a fintech hitelek közül választunk. De nem csak a kisebb összegű hiteleknél vannak jelen ezek a lehetőségek. A lakáshitelek világát is meghódította a fintech és egyre nagyobb térhódítását figyelhetjük meg az elkövetkező években. Az is elképzelhető, hogy a személyes hitelügyintézés szépen lassan eltűnik, bár a jelenlegi fejlődé ütemét elnézve ez lehet robbanásszerű változás része is. Azonnali.

Fintech hitelek és az anyagiak

A régebbi, hagyományos hiteleknél nem csupán a lassúság és személyes közbenjárás okozta időveszteség, valamint rengeteg macera írható fel a listára. Ezek a hitelek rendkívül magas kamattal érkeztek, sokszor a felvett ősszeg teljes hitelmutatója (THM) elérte a 30-40%-ot.

Még mindig találkozni hasonlóval, ám ez inkább a gyorskölcsönre szakosodott, ám még nem fintech módszereken alapuló megoldásokat használó pénzintézetek, kisebb pénzügyi cégek kamata. A nagyobb bankok egymással versenyezve kurtították az utóbbi időben a THM mértékét. Azonban még így sem tudják felvenni a versenyt a fintech hitelek olcsóságával.

Nem csupán kedvezőbb kamattal kaphatunk ilyen jellegű hitelt, de fintech megoldás az is, hogy akár okostelefonunk segítségével a különböző bankok hitelajánlatait összehasonlíthatjuk. Ez hatalmas segítség, főleg ha nagyobb összegű, hosszabb lejáratú hitelben gondolkozunk. Bár ma még a legismertebb és legtöbbek által használt fintech megoldások nem a fintech hitelek, hanem a fizetési lehetőségek, mint Barion, PayPal, a fejlődés rohamos, akár már idén berobbanhat a pénzügyi új világ.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása