Mi tud az új Fundamenta lakasszája?

Az új Fundamenta már megérkezett, hiszen az állami támogatás megvonása után ugyan kinek kellett volna a régi Fundamenta. Nagyon gyorsan előálltak a legújabb Fundamenta termékkel. Az állami támogatás megszűnése szinte kényszerhelyzet elé állította a takarékpénztárakat.

Vagy új termékkel lépnek piacra, vagy a régit újra gondolják. Ha nem nézzük a 30 százalékos támogatást, akkor sajnos a hozamok igen alacsony, így a versenyképessége ezeknek a termékeknek szinte a nullával lett egyenlő.

hirdetes

Nem véletlenül a Fundamenta volt az, aki először beadta a Magyar Nemzeti Bankhoz legújabb az új Fundamenta terméket, hogy engedélyezzék azt, hiszen egyedül a lakástakarékpénztári termékek találhatók meg náluk. A többi ltp-nek is azonnali lépésekre van szükségük, ha ezt a terméket életben szeretnék tartani termékpalettájukon.

Az új Fundamenta termékről ezt érdemes tudnia

Az új termék esetében összesen 5 % jóváírást adnak évente egy alkalommal az ügyfeleknek. 6 évre állították be a minimális megtakarítási időt és a futamidő végén, azaz lejáratkor összesen fix 2,9 százalékos kamatot ígérnek az ügyfeleknek. Havonta várhatóan maximum 40 000 forintot tud így megtakarítani minden ügyfél, azaz ez lesz a maximum befizetés összege.

Az új Fundamenta terméket mindenképpen új csatornákon kell terjeszteniük, hiszen eddig az állami támogatás jelentette a vonzerőt. A banki szektorban vagy egyéb online csatornákon fognak nagy valószínűséggel próbálkozni. Az innováció ezen a téren elengedhetetlen lesz, azaz mindenképpen kell költeniük az esetleges fejlesztésekre is.

Az új Fundamenta, a Gondoskodó lakásszámla

Belépéskor, szerződéskötéskor számlanyitási díjat szükséges fizetni, amelynek összege 55 000 Forint, azaz a felvehető szerződéses összeg 1%-a. Havonta számlavezetési díjat kell fizetni, amely maradt 150 Ft. A Fundamenta oldalán már a kalkulátor is elkészült, így nagyon gyorsan megnézhetjük a táblázatban, mekkora összeget kapunk vissza 112 hónap múlva, ha a havi 40 000 forintos megtakarítást választjuk.

Összesen mintegy 11 millió forintból gazdálkodhatunk a futamidő végén, amelyet természetesen lakáscélra fordíthatunk, azaz ekkora összeg az, amelyet felhasználhatunk. A megtakarítási időszakban az összes saját befizetés 4 480 000 Forint, a betéti kamat a befizetések után összesen 21 768 Forint, az EBKM kamatbónusszal 0,51%, míg a kamatbónusz összesen 224 000 Forint.

Lejáratkor lakáshitelt lehet igényelni, amelynek összege 6 274 232 Forint. Az új Fundamenta mellé igényelhető lakáshitelt összesen 89 hónapon keresztül kell fizetni havonta 79200 forintjával és a THM 3,16%.

Lakáshitel felhasználási lehetőségeiszemély

Az új Fundamenta mellé felvehető lakáshitelt a következő célok megvalósítására használhatjuk fel.

• Lakásvásárlásra: amikor új lakásba szeretnénk költözni, vagy ki szeretnénk alakítani egy önálló életteret. Fiatal házasoknak ez kifejezetten ajánlott. Minél előbb elkezdődik a megtakarítási időszak, annál gyorsabban juthatunk hozzá saját otthonunkhoz. A számlán megtakarításra kerülő összeg felhasználható új és használt lakás megvásárlására egyaránt. Ide tartozik a családi ház megvásárlása és a meglévő hitel kiváltása.

• Felújításra és korszerűsítésre: amikor elérkezik az ideje egy komolyabb lakásfelújításnak, akkor a Fundamenta megtakarítás segítséget nyújthat. Rendbe tehetjük a konyhát, felújíthatjuk a fürdőszobát, de akár az egész lakást vagy házat is. Természetesen egyéb a lakással, otthonnal összefüggő kiadásokat is lehet belőle finanszírozni.

• Építésre és bővítésre: Egy érkező gyermek, vagy a nagyszülőkkel, szülőkkel való összeköltözés során sokaknak eszébe jut a lakás átalakítsa vagy a ház bővítése. A Fundamenta lakásszámla tökéletes megoldást nyújt erre az élethelyzetre is, így bátran építkezhetünk, bővíthetünk, hogy kényelmes otthonunk legyen.

Hogyan lehet igényelni az új terméket?

A Fundamenta oldalán megtalálhatjuk az ügyfélszolgálat telefonszámát, de visszahívást is kérhetünk. 24 órán belül a munkatársak mindenki visszahívnak, és szívesen adnak tájékoztatást. Az igények felmérése után rövid idővel megérkezik a személyre szabott ajánlat, amelyet a központban dolgoznak ki az adott élethelyzetre és lakáscélra.

Az elkészült ajánlatot a megadott email címre küldik meg, így digitálisan is ellenőrizhető a megkötendő szerződés, amelyen ilyenkor még lehet módosításokat eszközölni. Az ajánlatot futár viszi házhoz, ami után nincsen más teendőnk csak megvalósítani a lakással vagy házzal kapcsolatos terveinket. Érdemes az ajánlat megkötése előtt az esetleges ügyfél véleményeket is elolvasni.

Rate this post

Egy hozzászólás ehhez: “Mi tud az új Fundamenta lakasszája?

  1. Nemcsak online lehet hozzájutni a Fundamenta termékeihez – mert Személyi Bankárai kevés kivételével lojálisak a céghez, továbbra is személyesen állnak részletekkel, számításokkal, szakértelmükkel rendelkezésre – akkor, amikor az Ügyfél ráér – akár az otthonában is.
    Az új Gondoskodó Lakásszámla NEM befektetésre való. Legnagyobb előnye a GARANTÁLT 2,9 %-os lakáskölcsön kamat – mely akár 10 év múlva is igényelhető……Ki tudja MA megmondani, hogy milyen hitelkamatok lesznek 6….10 év múlva? Ebből adódik, hogy a Gondoskodó lakásszámla elengedhetetlen azoknak, akik apránként tudják csak összegyűjteni a saját lakáshoz jutáshoz a hitelhez szükséges önerőt !

Vélemény - hozzászólás hozzáadása