Mi a különbség a gyorskölcsön és a személyi kölcsön között?

Gyorskölcsön vagy személyi kölcsön felvétele előtt mindenki. alaposan mérlegeli a különféle pénzintézetek által kínált lehetőségeket. A banki ügyintézők szívesen adnak tájékoztatást az ügyfeleknek a különféle gyorskölcsön és személyi kölcsön termékekről.

Az ügyintézők alapos és mindenre kiterjedő tájékoztatást adnak, de mi magunk is megtekinthetjük a vonatkozó kondíciókat a különféle banki honlapokon. Kalkulátorok segítik az eligazodást, ha mi magunk szeretnénk tájékozódni.

hirdetes
gyorskölcsön és a személyi kölcsön közötti különbségek
gyorskölcsön és a személyi kölcsön közötti különbségek

Kevesen tudják, valójában mi is az a gyorskölcsön

A gyorskölcsön kifejezéssel napi szinten találkozhatunk, hiszen ez vonzó megoldást nyújt mindazoknak, akiknek azonnali megoldás kell anyagi problémájukra. A hosszas hitelbírálatra itt biztosan nem kell várni és az sem gond, ha a hitelfelvevő nem rendelkezik fedezettel. Ha azonnal pénzre van szükségünk, akkor ez jó megoldás lehet. Ahogy a neve is jelzi, egy gyors átfutási idejű kölcsön formáról van szó.

Átmeneti fizetési problémáknál előnyös megoldás lehet. Ilyen például egy hirtelen beérkező megnövekedett rezsi csekk. Általában a téli időszakban a fűtés számlákkal kerülnek többen bajba. Ha a felvételt követően ezt a tartozást rendezni tudjuk, akkor már nem fenyeget bennünket az a veszély, hogy kikapcsolják a gázszolgáltatást. A hitelkonstrukciónak azonban hátránya is van. A kis összeget, amelyet felveszünk igen. rövid időn belül kell visszafizetni.

Milyen előnnyel jár az, ha gyorskölcsönt veszünk fel?

A gyors visszafizetésért cserébe gyors folyósítás jár. Nem szükséges kezest hozni, nem kell fedezetet nyújtani. Az igényelt összeg akár 24 órán belül a számlánkon lehet. Az igénylésnek azonban vannak alapvető feltételei, de mégsem kell annyi mindent biztosítanunk mint egy ingatlanhitelnél. Itt a következőknek kell teljesülnie: 18 év feletti életkor, bejelentett magyarországi lakcím, jövedelem igazolás.

Milyen buktatókkal kell számolnunk?

Gyorskölcsönöknél a felmerülő költségek azok, amelyek elszaladhatnak, ha nem figyelünk oda. A bankok ugyan feltüntetik a THM mutatót, azaz a teljes hiteldíj mutatót, de ezeken felül bizony más kifizetnivaló is hárulhat az igénylőkre. Például, ha lekéssük a fizetési határidőt akkor jelentős mértékű kamatot számolhatnak fel. A rövidebb futamidejű kölcsönöknél lejáratkor még további költségekkel lephetnek meg bennünket. Ilyen a hiteldíj és az ezzel járó egyéb járulékos költségek.

Ezek a költségek sajnos akkor válnak esedékessé amikor lejárna a kölcsön, azaz erre mindenképpen érdemes tartalékolni. A Providentnél például létezik kényelmi szolgáltatás. Ezekért mindig külön díjat kell fizetni. Ha a lakásunkban szeretnénk felvenni a gyorskölcsönt és a havi törlesztőket is így szeretnénk fizetni, annak lesz költségvonzata. A. THM ezeket a díjakat soha nem fedi le, ezek járulékos költségek. Nagyon gondoljuk meg, hogy tényleg szükséges-e a kényelmi szolgáltatásokat igénybe venni.

A személyi kölcsönnek is vannak előnyei

Akiknek nem égetően sürgős a pénzfelvétel azoknak javasoljuk a személyi kölcsön felvételét. A személyi kölcsön kalkulátorok szinte minden pénzintézet honlapján elérhetők. A lehetőségeket listázza a rendszer, így már nagyon egyszerű lesz megtalálni. azt a kölcsönt, amelyre valójában szükségünk van és amelyet minden hónapban ki tudunk fizetni. A személyi kölcsön igénylés után itt sem kell hónapokat várni a folyósításra, de azért többet, mint a gyorskölcsönök esetében.

Körülbelül egy hetet kell várni, mire a pénz befut a bankszámlára. Igen nagy előnye ennek a kölcsöntípusnak, hogy nagyobb összegeket is lehet igényelni. A futamidő is hosszabb, mint a gyorskölcsönöknél, így sokkal hosszabb időtáv áll rendelkezésünkre a törlesztésre. A rugalmas ügyintézés és a szerződésmódosítás lehetősége, valamint az, hogy bármire elkölthetjük a kölcsönt tovább növeli a személyi kölcsönök népszerűségét.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása