Miben és hogyan tud segíteni a Money.hu ha pénzről van szó?

A mai rohanó világban egyre fontosabbá válik, hogy az ember kézben tudja tartani a pénzügyeit, ne érjék meglepetések a számlavezetés vagy a hitelfelvétel során, ugyanakkor tervezni is tudjon, ha a jövőről van szó. Hiszen az álmok megvalósítása pénzbe kerül, ám nem feltétlenül kell, hogy ez fejtörést okozzon az Ön számára. A money.hu abban segít, hogy meg tudja tervezni financiális kiadásait, első kézből értesüljön, milyen hitelek és kölcsönök állnak a rendelkezésére, valamint lehetőséget ad arra is, hogy megfelelő megtakarítási formát válasszon.

A money.hu hátteréről röviden

A money.hu pénzügyi portál 2011-ben nyitotta meg kapuit, akkor még bankracio.hu néven. Aktuális nevén 2019 óta fut, de a régi olvasók természetesen az előző címen is elérhetik a weboldalt.

hirdetes

Az üzemeltető Money.hu Kft. életében hatalmas mérföldkő volt, hogy négy évvel az alapítás után csatlakoztak a magyar tulajdonban levő vállalkozáshoz, az ingatlan.com csoporthoz. Az együttműködés igen gyümölcsözőnek bizonyult, ugyanis mindkét fél egy etikus és költséghatékony piac megteremtésén dolgozott saját szegmensében, így tapasztalataikat egyesítve még eredményesebb szolgáltatást nyújthatnak ügyfeleiknek.

Sikerük titka abban rejlik, hogy segítenek Önnek hitelfelvétel esetén megtalálni a legideálisabb ajánlatot úgy, hogy közben kizárólag az adott banktól kapnak jutalékot, vagyis az Ön részéről semmilyen fizetési kötelezettsége nincs az irányukba. Nem véletlen, hogy több száz sikeres hitelügyletet tudhat maga mögött a cég.

A money.hu célja

A vállalkozás célja, hogy kalkulátorai segítségével Ön a lehető legkönnyebben megtalálja a pénztárcájához megfelelő ajánlatot, legyen szó lakáshitelről, személyi kölcsönről, hitelkiváltásról vagy éppen betét lekötésről. Ezen felül igyekeznek átfogó képet adni a magyar lakosságnak az összes banki termékről, gyorsan, közérthetően és költséghatékonyan a piac független szereplőjeként.

A kalkulátorok számos pénzügyi kérdés esetén segítenek

Az oldalon található kalkulátorok segítségével anélkül tekintheti át az összes kedvező ajánlatot, hogy a konkurens pénzügyi weboldalakon kellene keresgélnie. Ráadásul amennyiben jelzi az ügyfélszolgálatnak, hogy érdeklődik egy konstrukció iránt, 24 órán belül visszahívják a részletekkel.

Lakáshitel kalkulátor

Ma már bizony nagyon könnyű elveszni a lakáshitel ajánlatok között, hiszen számos bank rengeteg lehetőséget kínál, amelyeket igen nehéz összehasonlítani. Pontosan erre nyújt megoldást ez a kalkulátor.

A rendszer különbséget tesz aközött, hogy használt vagy új lakást vásárolna, de akkor is talál megfelelő konstrukciókat, ha építkezne, esetleg felújítaná, korszerűsítené vagy bővítené meglévő otthonát. Ezzel máris nagyban leszűkíthető a rendelkezésre álló ajánlatok köre. Ezt követően szükséges beírnia, mekkora összegre van szüksége, milyen futamidőre venné fel a kölcsönt, mennyi a lakás vételára vagy annak piaci értéke. Szükséges megjelölnie azt is, hogy az igazolható jövedelme több vagy kevesebb mint 250.000 Ft, valamint azt, hogy a jövedelmét a bankhoz utaltatja vagy sem.

A részletes beállításokban kiválaszthatja a kamatperiódus hosszát, amely 3 hónaptól 20 évig terjedhet, valamint 14 bank ajánlatai közül is választhat, amely többek között lehet a Budapest Bank, CIB Bank, Erste Bank, K&H Bank, MKB Bank, Raiffeisen Bank vagy az OTP bank. Ha mindezekkel elkészült, listázva láthatja az Ön számára leginkább megfelelő ajánlatokat, amelyek közül egyszerűen csak választania kell.

Személyi kölcsön kalkulátor

Amennyiben személyi kölcsönre van szüksége, szintén igen széles választékkal találhatja magát szemben, hasonlóan az előző kalkulációhoz. Azonban lényeges tudnia, hogy nagyon fontos meghatározni, pontosan mely banki terméket is szeretné igénybe venni. Hiszen ahogy a kalkulátorban is láthatja, meg kell különböztetni, hogy személyi kölcsönt, kis összegű kölcsönt vagy személyi kölcsönt szeretne hitelkiváltásra.

Hitelkiváltás kalkulátor

Amennyiben meglévő hitelét szeretné kiváltani, természetesen erre is van lehetőség, azonban ebben az esetben is érdemes alaposan mérlegelnie, mielőtt belevág. Ehhez meg kell adnia a hitel kívánt összegét, a futamidőt, valamint szükséges megjelölni az igazolható nettó jövedelmének értékét is. Ezáltal hatékonyan csökkentheti meglévő hitele költségeit.

Bankszámla összehasonlítás

Amennyiben új bankszámlát szeretne nyitni, viszont elveszett a bankok különböző ajánlata között a bankszámla összehasonlító kalkulátor a segítségére siet. 5 fő menüpont közül választhat, ahol Ön eldöntheti, hogy átlagos használathoz nyitna bankszámlát, nagy összeget tartana számláján, azaz prémium ügyfél lenne, minimálisan használná, nem használná, vagy gyakran venne fel róla készpénzt.

A két legfőbb szempont az életkor, valamint a számlára érkezett összeg havonta. Emellett választhat, hogy olcsó, elektronikus, dombornyomott vagy presztízs értékű bankkártáyát szeretne vagy egyáltalán nem is tart rá igényt. Azonban itt még nem ér véget a választható opciók sora. Összesen még 12 pontban szabhatja személyre jövőbeni bankszámláját, amely többek között a havi utalások száma, készpénzfelvételek száma és a kártyás vásárlások.

Hitelkártya összehasonlítás

Hitelkártya igénylés előtt is hasznos segítséget nyújt számára ez a menüpont. Akárcsak az előzőekben itt is megtalálja az Ön igényeihez leginkább alkalmazkodó terméket. Ezen felül a hitelkártyával kapcsolatos hasznos információkat tudhat meg, útmutatót az igényléshez, blog bejegyzéseket a témában és hasznos fogalmakat.

Lekötött betét összehasonlítás

Lekötné a pénzét, de nem biztos abban, melyik bank ajánlatával kellene élnie? Akár forintban, akár euróban gondolkozik, ez a kalkulátor megtalálja az Ön számára tökéletes megoldásokat.

Először is el kell döntenie, hogy euróban vagy forintban szeretné lekötni a pénzét, meg kell adnia a lekötés idejét, valamint a befektetni kívánt összeget. A további beállításokban többek között olyan szempontok szerint szűkítheti az ajánlatokat mint a bankkártya használatának gyakorisága, indítana e csoportos beszedési megbízást a számláról vagy, hogy vállal e havi jóváírást a bankhoz.

Céges bankszámla összehasonlítás

Amennyiben egy cég vezetőjeként keresi a vállalkozása számára legjobb megoldásokat, Ön tudja a legjobban, mennyire fontos egy megbízható bank. A money.hu céges bankszámla összehasonlítója figyelembe veszi, hogy egy kicsi, közepes vagy egy nagyobb céget vezet, valamint, ha Ön orvos, jogász vagy könyvelő, esetleg non-profit cég tulajdonosa, arra is van személyre szabott ajánlata a portálnak.

Élő deviza és nemesfém árfolyamok percről-percre

A grafikonok szerelmeseire és a forex rajongókra is gondoltak a tulajdonosok, ugyanis a legnépszerűbb devizák, többek között az AUD, CHF, EUR, GBP, TRY, USD és természetesen a HUF, azaz a magyar forint árfolyamváltozásait is nyomon követhetik. Ezen felül a két legnépszerűbb nemesfém, az arany és az ezüst árának változásairól sem maradnak le egy percre sem.

Ha kérdése van, a money.hu blogjában megtalálja a választ!

A pénzügyi piac folyamatosan változik, így nagyon fontos, hogy mindig naprakész információkat találjon a témával kapcsolatban. A hetente többször frissülő felületen minden kérdésére megtalálhatja a választ, ráadásul egészen 2013-ig az itt található archívumban is visszakeresheti az akkor aktuális híreket.

A legnépszerűbb bejegyzések egyértelműen a lakáshitelekkel kapcsolatos írások, amelyet a jobb oldalt található „Legolvasottabb” boksz is mutat. Az itt található 5 hivatkozásból 3 lakáshitel témájú cikkre mutat.

Facebook oldalukon is tájékozódhat!

Amennyiben szeretne a „Money” közösséghez tartozni, akkor kövesse a Facebook oldalukat is. Itt naponta a legérdekesebb információkat közlik a rajongó táborral, amely az indulás óta eltelt 8 év alatt 38.000 főre nőtte ki magát. Ne maradjon le Ön sem, ugyanis, ha most csatlakozik és pénzügyi segítségre van szüksége a money.hu garantáltan segít Önnek!

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása