Bank360 vagyis bízza profikra a pénzügyeit online

Szeretne hitelt felvenni, de nem tudja, hogy melyik bank ajánlata lenne a legkedvezőbb? Keresse fel a bank360.hu-t, amely Önnek meghozni a testhezálló pénzügyi döntést! A portál fő funkciója a hitelkalkuláció, amelyben a legnépszerűbb pénzintézetek ajánlatait vetheti össze. A kalkulátor használata többféle hiteltípus esetén is igénybe vehető, amelyekről az alábbiakban tájékozódhat.

Bank360 az egyik legerősebb hitel összehasonlító portál

A bank360.hu 2016-ban kezdett borsot törni az akkor már piacon lévő Bankmonitor, Hitelnet és Netrisk orra alá. Tervük sikerült, ugyanis helyük azóta betonbiztos a piacon, valamint a 2017-es évben több mint 142.000.000 Ft árbevételt tudhatott magáénak a portált üzemeltető Bank360 Zrt. Ma már több olyan pénzügyi tanácsadó weboldallal állnak partnerségben mint a Portfolio, a Pénzcentrum vagy a Privátbankár.

hirdetes

Mi a célja a  Bank360.hu -nak?

Életünk bizonyos szakaszaiban fontos pénzügyi döntéseket kell meghoznunk. Legyen az ház-, autóvásárlás, esküvő, gyermekszületés stb. Ebben az esetben, ha hitelre szorulunk nem mindegy, hogy melyik konstrukciót választjuk, hiszen egy rossz döntés az egész életünket megbélyegezheti.

Ezért nyújt segítséget Önnek a Bank360, amely több mint 10 pénzintézet ajánlatát veti össze, ezáltal ki tudja választani legmegfelelőbb konstrukciót. Ezzel időt és pénzt spórolhat meg, hiszen minden pénzügyi szolgáltatót végigjárni rengeteg időt vesz igénybe. Továbbá szakértői bejegyzések segítenek abban, hogy minél otthonosabban tudjon tájékozódni a pénz világában.

A weboldalon sok hasznos szolgáltatás megtalálható, ilyen a blog, a pénzügyi fogalomtár, gyakori kérdések, valamint – a portál legfőbb profilja – a kalkulátor, ami különböző hiteltípusok kapcsán nyújt segítséget ingyen.

Pénzügyi Blog

A blog funkció alatt számos aktuális hírről szerezhetünk tudomást, ilyen lehet a babaváró támogatás, nyugdíjbiztosítás, árfolyam, hitellehetőségek, biztosítás és egyéb olyan hasznos dolgok, amelyekkel nem árt tisztában lennünk, hogy naprakész legyen a tudásunk.

Fiók és ATM kereső funkció

Abban az esetben, ha elutazunk és szükségünk lenne egy ATM-re, akkor a bank360.hu a segítségünkre lehet mivel így, egy vadidegen helyen is megtalálhatjuk a keresett pénzautomatát. Ezzel időt spórolhatunk meg, hiszen nem kell órák hosszat keresgélnünk.

Ez a funkció akkor teljesedik ki igazán, ha számítógépünkön vagy okostelefonunkon bekapcsoljuk a helymeghatározást. Ebben az esetben a rendszer a hozzánk legközelebb eső ATM-eket és bankfiókokat automatikusan elénk dobja. Természetesen, akkor sem kell elkeserednünk, ha nem működik a GPS, ugyanis a címet megadva is könnyedén megtalálhatjuk amit keresünk.

Érdekesség még, hogy összesen 15 pénzintézet közül választhatunk vagy akár személyre szabottan, kizárólag a saját szolgáltatónk fiókjai között is kereshetünk. Kiválaszthatjuk, hogy ATM-et és bankfiókot, csak ATM-et vagy csak bankfiókot keresünk és, hogy legyen e akadálymentes a meglátogatni kívánt bank területe.

Pénzügyi fogalomtár

Ha nem vagyunk tisztában a hitelekkel és más szolgáltatásokkal kapcsolatos alapvető tudnivalókkal, akkor ez a pénzügyi kisokos segít a tájékozódásban. Hogy miről is van szó pontosan?

• Személyi kölcsön körében részletezett alapvető kifejezések, mint például: áruhitel, autóhitel, casco, vagy a THM.

Lakáshitel esetében elengedhetetlen fogalmak: az adósságrendezési hitel, átépítés vagy a CSOK.

• Bankszámlával kapcsolatos tudnivalók: banki átutalás, bankkártya, bankszámla, stb.

• Lakástakarékban használt definíciók: az állami támogatás, áthidaló kölcsön vagy a betéti hozam.

• Hitelkártyával kapcsolatos információk: Co-branded kártyák, hitelkártya, hitelkeret és annak túllépése például.

• Nyugdíj körébe tartozó meghatározások: átlagos nettó hozamráta, bruttó hozamráta vagy az EHO.

• Biztosítás tekintetében szükséges fogalmak: alapbiztosítás, díjhalasztás és életbiztosítás.

• Kamatozással kapcsolatban tisztában kell lennünk például az alapkamat, késedelmi kamat, fix kamatozás fogalmakkal is.

• Hiteligénylés során az adós, adósminősítés, adóstárs kifejezésekkel.

• Törlesztés esetén többek között a következő elemek találhatóak meg a pénzügyi kisokosban: aktív KHR-státusz, előtörlesztés, esedékességi nap, stb.

Ezekről részletesen a bank360.hu/fogalomtar oldalon tájékozódhat.

Hitelkalkulátor az okos pénzügyi döntésekért

A hitelkalkulátort használhatjuk több kölcsön esetében is, mint például lakáshitel, személyi kölcsön, autóvásárlás, hitelkiváltás és szabad felhasználású hitel. Ekkor több bank ajánlatát veti össze a Bank360 a fizetésünknek megfelelően. Természetesen a hitelösszeg és a futamidő változhat a hitel típusától függően.

Személyi kölcsön kalkulátor

A kalkulátor által megtudhatjuk a bankok legkedvezőbb ajánlatait a választott összeg és futamidő alapján. Lehetőségünk van arra is, hogy sorrendbe állítsuk az ajánlatokat THM, teljes visszafizetendő összeg vagy törlesztőrészlet alapján.

A kalkulátor működése a következő: először ki kell választanunk, hogy milyen típusú hitelre van szükségünk, valamint a hitel összegét, majd a futamidőt. Ezen felül meg kell adnunk, hogy a havi jövedelmünk 250.000 Ft alatt vagy felett van, valamint, hogy a fizetésünk az adott pénzintézethez érkezik vagy sem. Lehetőség van akár tízmillió forint igénylésére is, mindössze egy jövedelemigazolással. Jelen esetben a következő bankok termékei közül választhatunk: Budapest Bank, Cetelem, CIB, Cofidis, ERSTE, K&H, OTP, Raiffeisen, Sberbank, UniCredit.

Autóhitel kalkulátor

Egy nagyon fontos tulajdonsága az autóhitelnek, hogy a lízinggel szemben nem kell hozzá önerő. Itt is több hitelintézet ajánlata közül választhatunk, ugyanúgy mint a személyi kölcsönnél, egyedüli kivétel az UniCredit Bank, akinek nincs érvényes ajánlata autóhitel konstrukcióban.

Hitelkiváltás kalkulátor

Ha már van egy meglévő hitelünk, de az túl kedvezőtlenné vált számunkra, akkor van lehetőségünk a hitelkiváltásra személyi kölcsönnel, a Sberbank, CIB, Budapest Bank, Raiffeisen, ERSTE, Cetelem és a Cofidis ajánlatainak keretében.

Adósságrendező hitel kalkulátor

Lehetőségünk van arra is, hogy egy olyan hitelt, amely már szinte visszafizethetetlennek tűnik kiváltsuk egy adósságrendező jelzáloghitellel. Ilyen lehetőséget kínál számunkra a Budapest Bank, K&H, Raiffeisen, ERSTE, CIB, OTP és az MKB.

Hitelkártya kalkulátor

A bank360.hu segít nekünk abban, hogy a legkedvezőbb feltételekkel rendelkező hitelkártyát válasszuk és van arra is lehetőség, hogy a vásárlások után visszatérítéseket kapjunk. A kalkulátor beállítása során elsőként a kedvezményt kell kiválasztanunk, amely lehet vásárlás, tankolás, közmű, utazás, műszaki cikkek, szabadidő és sport. Ezt követően meg kell adnunk a havi költés összegét, amely maximum 500.000 Ft lehet, valamint a hitelkeretet, melynek a maximális összege 3.000.000 Ft. A következő bankok ajánlatai közül választhatunk: ERSTE, Raiffeisen, Budapest, Cetelem, CIB.

Lakáshitel kalkulátor

A hitelösszeg ebben az esetben minimum 1, maximum 50 millió Ft lehet. Továbbá ki kell választanunk, hogy a kiszemelt ház új vagy régi építésű. A futamidő minimum 24 és maximum 360 hónap lehet. Az utolsó pontban pedig meg kell adnunk a jövedelmünket.

Jelen esetben 20 millió Ft hitel esetén, 240 hónapos futamidővel a K&H bankot választva kell a legkevesebbet visszafizetnünk, majd ezt követi, a CIB, ERSTE, Raiffeisen, Budapest Bank és az OTP.

Építési hitel

Amennyiben építkezni szeretnénk, akkor nyilván nagyon fontos, hogy a lehető legjobb konstrukciót válasszuk, hiszen ez egy hosszú távú kapcsolat lesz a bankkal és nem mindegy mennyi pénzt fizetünk vissza az adott futamidő alatt. A kalkulációra irányadó a lakásvásárlási kalkulátornál leírtak. Építési hitelt ad a Budapest Bank, CIB, K&H, ERSTE, Raiffeisen, MKB.

Szabad felhasználású hitel

A szabad felhasználású hitelt arra használhatjuk fel, amire szeretnénk, mindenféle kötöttség nélkül. Az igényelt hitelösszeg minimuma 100.000 Ft, a maximum 10 millió Ft, a futamidő pedig 6-96 hónap. Itt szintén meg kell adnunk nettó jövedelmünket, valamint, hogy az a bankhoz érkezik e vagy sem. Amennyiben nem haladja meg a felvenni kívánt összeg a 10 millió Ft-ot, akkor fedezetre sincs szükség.

Lakossági bankszámla

Itt kiválaszthatjuk melyik szempont a legfontosabb számunkra: a digitális bankolás, a kártyával való fizetés, a készpénzes fizetés, illetve előfordulhat, hogy ezek az opciók nem felelnek meg, így ebben az esetben kérhetünk egyedi kalkulációt. Ezt követően meg kell adnunk a számlára érkező jövedelmünket. A továbbiakban pedig lehetőség van videós számlanyitásra, mobiltárca és diákszámla kiválasztására is. A pénzintézetek amelyek közül választhatunk: CIB, Raiffeisen, Sberbank, Budapest Bank, K&H.

A bank360.hu és a közösségi médiában

A Bank360 a weboldal indulása óta jelen van a közösségi médiában, nevezetesen a Facebookon. Jelenleg több mint 3800 fős rajongótábort tudhat magáénak, akiket a szerkesztők heti rendszerességgel igyekeznek értesíteni legfrissebb tartalmaikról.

Amennyiben szeretne bármilyen hitelt igényelni kényelmesen, mindenféle utánajárás nélkül válassza a bank360.hu-t!

1/5 - (1 vote)

Vélemény - hozzászólás hozzáadása