Ismerkedjünk meg az Unicredit mobil alkalmazással

Az unicredit mobil alkalmazás aktiválásához első körben le kell tölteni az applikációt majd aktiválni. Csak az UniCredit banknál megkötött folyószámla szerződés mellett lehet igénybe venni az alkalmazást magánszemély ügyfélként. Ha a banknál egy hitelkártyával rendelkezünk, akkor is jogosulttá válunk az alkalmazás használatára.

Unicredit mobil alkalmazás letöltése

iOS, valamint Android operációs rendszereken fut az alkalmazás, amelyet teljesen ingyen le lehet tölteni a Play Store vagy az App Store áruházak felületeiről.

hirdetes

Unicredit mobil alkalmazás aktiválása

Miután letöltöttük az áruházból az alkalmazást el kell indítani annak aktiválását. Bankfiókban, valamint telebankon keresztül is elindíthatjuk az ügyintézést. Bankfióki aktiválás esetén a Telebankot kell hívni a +36 1/20/30/70 325 3200 telefonszámon bármely napon 8 és 18 óra között. Az ügyfélszolgálaton dolgozó munkatársak az adatok felvétele után rögzítik az igényt.

Megkapjuk a 9 jegyű azonosító kódot, amelyre az alkalmazáshoz való belépéshez lesz szükségünk. Egy egyedi aktiváló kódot küldenek sms-ben az általunk megadott telefonszámra. Az alkalmazásba való első belépéskor nyílik lehetőségünk aktiválni az alkalmazást az azonosítóval és az sms-ben érkező aktiváló kóddal. Ekkor egy PIN kódra is szükségünk lesz, amelyet mi magunk állíthatunk be. Ezt a PIN kódot érdemes lesz megjegyezni, mert a további belépésekhez erre szükségünk lesz. Ez a PIN kód kell majd akkor is, amikor valamilyen banki tranzakciót szeretnénk elindítani.

Milyen funkciókat tudunk majd használni az alkalmazásban?

A mobil alkalmazás segítségével minden naponta szükségessé váló banki ügyletet el tudunk majd intézni. Árfolyam lekérdezés, ATM kereső, elérhetőségek, Mobil Bank és mToken bemutató. Ezeket a funkciókat még azonosítás előtt el lehet érni. Azonosítással nyílik meg előttünk a lehetőség arra, hogy a mobilbankolást elkezdjük. Lekérdezhetjük számlaegyenlegünket, számlatörténetet olvashatunk át az előzőleg végrehajtott tranzakciókról, konverziós tranzakciók esetén az árfolyamról is értesülhetünk és csoportos beszedési megbízások lekérdezése, valamint azok visszavonása is rendelkezésünkre áll.

Unicredit bankkártya aktiválás mobil alkalmazásban

Természetesen az Unicredit mobil alkalmazás lehetőséget biztosít a bankkártyák kezelésére is. Lekérdezhetjük a fontosabb bankkártya információkat, áttekinthetjük kártyáinkat és azok részletes adatait, az ezekhez kapcsolódó tranzakciók történeteit. A bankkártyákat leggyorsabban a bankjegykiadó automaták termináljain lehet aktiválni. Az alkalmazás inkább az aktivált kártyák használatát segíti elő.

Unicredit mobilbank számlakivonat

A számlakivonatokat és számlatörténeteket az alkalmazásban le lehet kérni. A különféle szűrési feltételeknek köszönhetően nagyon gyorsan áttekinthetjük egy adott időszak tranzakcióit, amelyek segítséget nyújthatnak abban, hogy a jövőben könnyebben tervezhessük meg kiadásainkat.

Unicredit utalás

Az unicredit mobil alkalmazásban lehetőségünk nyílik az utalások elindítására is. Az UniCredit ikonra kattintva egy pull-up menü nyílik meg, itt lehet kiválasztani az Átutalások menüpontot. Ha több számlánk is van, akkor természetesen minden számlánál egyesével lehet az átutalásokat elindítani. Nagy segítséget jelent, hogy a kedvezményezettek elmenthetők és később már csak ki kell választanunk, így nem kell sok időt eltöltenünk azzal, hogy az adatokat beírjuk egy-egy utalásnál.

Ezt a sablon létrehozást akkor érdemes használni, ha van olyan kedvezményezett, akinek heti vagy akár napi szinten indítunk utalásokat. A mobil alkalmazásban QR fizetési kód generálási lehetőség is adott, melynek segítségével megbízási sablonokat hozhatunk létre. A sablonokat QR kód formájában tárolja el a rendszer, ezeket meg is oszthatjuk másokkal. Ha más is ezt az alkalmazást használja, akkor könnyedén tud a mi számlánkra is átutalásokat indítani.

Milyen további lehetőségek vannak még az unicredit mobil alkalmazásban?

Az alkalmazás a feltört eszközöket is képes felismerni. Figyelmeztet bennünket arra, ha a mobil eszköz gyártói korlátozása az előzőekben fel lett törve. Emellett banki üzeneteket is fogadhatunk, amelyek sokszor nagyon fontos információkat tartalmaznak. Ujjlenyomattal is be tudunk jelentkezni, így ekkor nem kell a PIN kódot alkalmaznunk, ehhez viszont a beállításoknál kell kiválasztani ennek lehetőségét. Még egy különleges szolgáltatás is segítségünkre lehet, ez a Csekkbeolvasás azaz a Photo Pay. Az okostelefon kamerájának segítségével lehet a postai készpénzátutalási megbízásokat beolvasni. Beolvasás után le kell ellenőrizni a bevitt adatokat és ha mindent rendben találunk, akkor aláírhatjuk a kívánt tranzakciót.

Mennyire biztonságos az unicredit mobil alkalmazás használata?

Fontos, hogy a biztonságos működés érdekében vezeték nélküli hálózatot használjunk és a programok telepítése során is körültekintően járjunk el. Ha megbízható helyekről származó és biztonságos szoftvereket használunk, akkor a mobil alkalmazásunk is biztonságban lesz. Mobilkövető, távoli törlés, biztonsági mentések elkészítése. Ezekre figyeljünk oda hiszen ezeknek a szoftvereknek az alkalmazásával még biztonságosabbá tehetjük mobil bankolásunkat.

Figyeljünk oda a frissítésekre

Ahogy más alkalmazásoknál, itt is kiemelten fontos, hogy mindig a legfrissebb alkalmazást használjuk. Mivel az UniCredit folyamatosan fejleszti mobil alkalmazását, így frissítések is rendelkezésre állnak. A telefonokon már be lehet állítani, hogy automatikusan engedélyezzék a frissítéseket, de ha mi kézzel végezzük ezt el, akkor is figyeljünk oda, hogy mindig le legyen telepítve a legújabb banki frissítés. Csak ezzel lehet garantálni azt, hogy a mobil alkalmazás mindig megbízható és működőképes legyen. Láthatjuk, hogy az unicredit mobil alkalmazás egy nagyon egyszerűen használható banki megoldást kínál, amelyet érdemes már a folyószámla megkötésekor igénybe venni.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása