Hitelkártya díjak összehasonlítása

Mielőtt ténylegesen belekezdenénk egy hitelkártya igénylésébe, nagyon célravezető lehet ha akár hitelkártya összehasonlító oldalakat, vagy hitelkártya kalkulátorok segítségét vesszük igénybe a megfelelő hitelkártya megtalálásához.

Azonban nem szabad kizárólag ezen oldalak adatai alapján meghozni döntésünket, hiszen bármely bank bármikor megváltoztathatja az adott hitelkártyához tartozó konstrukciókat, és az is lehet, hogy az általunk felkeresett oldal már régen frissült, és a rajta szereplő adatok már nem időszerűek.

hirdetes

Milyen információkat kapunk a hitelkártya összehasonlító oldalakon?

A hitelkártya kalkulátor és hitelkártya díjak összehasonlítását tartalmazó oldalakon többek között megtekinthetjük a hitelkártyák éves díjait, a hitelkártya használatával együtt járó kedvezményeket, a hitelkártyán felhalmozott tartozásból havonta mekkora minimális összeget szükséges visszafizetni, hogy a kölcsön vett pénzt kamatmentesen használhassuk. Megismerhetjük, hogy az ezen felül esetleg fennmaradó tartozásra mekkora kamatot számolhat fel a bank.
Bizonyos hitelkártyák éves díjában benne foglaltatik a külföldi országokban való utazás során használható baleseti, esetleg poggyász és valamilyen asszisztencia szolgáltatás, így aki sokat utazik külföldön, annak az ilyen fajta hitelkártya ajánlatok között érdemes szétnéznie.

Más hitelkártyák leginkább a belföldi vásárlásokra koncentrálnak, ezeknél a kártyáknál a vásárlási visszatérítés nagyságát, és az egyéb bónuszokat érdemes áttekinteni. Ha szükségünk van a külföldi biztosítás lehetőségére, a vásárlási hitelkártyák között is találunk olyat, amely ilyen szolgáltatást nyújt.
Az összehasonlítások során azt fontos összevetnünk, hogy mekkora éves (esetenként havi) díj mellett milyen nagyságú visszatérítéseket tudunk elérni.

Valamint azt is nagyon ajánlatos mérlegelnünk, hogy az általában 45 napos kamatmentes időszakon belül minden esetben vissza tudjuk-e fizetni a használt összeget, ugyanis ezeken a részleteken súlyos havi ezer forintok csúszhatnak el feleslegesen, és még az is kiderülhet, hogy nem is hitelkártyára van szükségünk, hanem inkább személyi hitelre.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása