Milyen előnyöket nyújt a hitelkártya?

A hitelkártya a folyószámlahitelekhez hasonlatosan egy folyamatosan megújuló hitelkeretet biztosít, amennyiben a felhasznált pénzösszegeket visszafizetjük.

Az igényléskor a pénzintézet határozza meg a jövedelmi viszonyok alapján, hogy a leendő kártyatulajdonos mekkora hitelkeretből gazdálkodhat, a pénzösszeg nemcsak vásárlásra, hanem készpénz felvételére is lehetőséget nyújt.

hirdetes

A hitelkártya és a folyószámla hitelek előnyei

A hitelkártya legfontosabb előnye a folyószámlahitelekkel szemben, hogy a hitelkártyáról levett pénzösszeg után csak akkor kell kamatot fizetni, ha a megadott határidőig a pénzt a banknak nem fizetjük vissza. Ha a határidőn belül, ami lehet harminc, negyvenöt, vagy hatvan nap, a levett pénzt visszafizetjük, az összeget teljesen kamatmentesen használhatjuk.

A hitelkártyáknak egy bizonyos összegű éves díja van, mely sok esetben ingyenes külföldi utazási-, baleseti- és poggyász biztosítást is tartalmaz.

Szintén tartalmazhat a hitelkártya egy meghatározott százalékú vásárlások után járó pénzvisszatérítést is, amelynek minden esetben van egy éves maximális pénz határa. Vannak olyan hitelkártyák is, amelyek egy meghatározott éves forgalom után jóváírhatják az kártya éves díját is a kártyabirtokos számára.

Mikor jobb a folyószámlahitel?

Fontos azonban megemlíteni, hogy a hitelkártya használata csak abban az esetben kedvezőbb a folyószámlahiteleknél, ha a felhasznált pénzösszeget a kamatmentes időszak alatt minden esetben vissza tudjuk fizetni, ellenben akár kétszeres nagyságú kamatot is felszámolhatnak a pénzintézetek a folyószámlahitelek kamataihoz viszonyítva.

Tehát összességében az tanácsolható, hogy csak azoknak éri meg a hitelkártya használata, akik az átlagosan negyvenöt napos kamatmenetes időszakon belül vissza tudják fizetni a levett pénzösszeget, ellenkező esetben egy folyószámlahitel választása sokkal olcsóbb megoldás lehet.
A hitelkártya igényléséhez a legtöbb esetben 18 és 70 év közötti életkor, személyazonosító és lakcímkártya, valamint harminc napnál nem régebbi jövedelemigazolás szükséges. A igényelhető pénzösszeg 100 és 600 ezer forint között mozoghat.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása