A gyorskölcsön sajátosságai 5 percben

A gyorskölcsön nagy általánosságban egy jövedelmen alapuló hitelformának tekinthető, így amennyiben gyorskölcsön felvételére kerül sor, akkor az esetek jelentős részében fontos egy állandó jövedelem, amiről természetesen igazolás is szükséges.

Az állandó jövedelem meglétét többféleképpen bizonyíthatjuk,  jövedelemigazolással, vagy folyószámlánk kivonatával, aminek köszönhetően a pénzintézet számára azonnal láthatóvá válik, hogy az ügyfél mekkora pénzösszeget tud igényelni, méghozzá milyen futamidőre.

hirdetes

Természetesen ma már vannak kizáró okok, aminek köszönhetően nem csak a jövedelemigazolás hiánya nem jelent problémát egy gyorskölcsön felvételekor, hanem az sem, ha például BAR listán vagyunk. A gyorskölcsön minden esetben csak egy kisebb összeg felvételére jogosítja az igénylőt, amit a körülményektől függően a lehető leggyorsabban kap meg a kiválasztott banktól, tehát gyors segítség esetén a legjobb megoldás.

Bankfüggő, de általában a gyorskölcsön segítségével 30 és 500 ezer forint közötti összeghez juthatunk hozzá. Feltétel ezen felül, hogy az igénylő magyar állampolgár legyen, és minimum jövedelme meghaladja a 60 ezer forintot, de szintén a pénzintézettől függ, hogy ezen a téren milyen megszorítások lépnek életbe. Törlesztő-képességünket egy 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolással tudjuk bizonyítani, ami azért fontos, mert sok helyen legalább féléves munkaviszony szükséges a gyorskölcsön kiváltásához.

Az egyik leggyakoribb kizáró ok egyébiránt a BAR lista, de az sem minden esetben, hiszen például kizáró ok a passzív státusz, ami kisebb összegek esetében listásokat is pénzhez juttathat.

Ki adja a gyorskölcsönt?

A gyorskölcsönt minden esetben egy banki tranzakciókra és hitelekre szakosodott pénzintézet adja, de direkt hitelekre specializált intézmények kínálatában is megtalálhatók ilyen jövedelmen alapuló, kisebb összegű kölcsönök. A gyorskölcsön legnagyobb előnye, hogy rendkívül sokrétű, ezen felül az ügyfél a lehető leggyorsabban hozzájuthat a kívánt pénzösszeghez, amire így nem kell hosszú hetekig várakoznia.

A gyorskölcsön pozitív tulajdonsága továbbá, hogy szabad felhasználással rendelkezik, tehát a megkapott pénzt arra költjük el, amire csak szeretnénk, vagy amire éppen a legnagyobb szükségünk van – legyen az egy háztartási gép, akár egy nyaralás, akár autónk javítási költsége.

Természetesen a gyorskölcsönnek értelemszerűen nem csak előnyei vannak, hanem hátrányai is. Az egyik legáltalánosabb a magas THM, vagyis díja lényegesen magasabb, mint a hosszabb elbírálású, illetve futamidejű kölcsönöknek, hiszen a bank is lényegesen komolyabb kockázatot vállal. Sok intézet kínál ma már kedvezményes gyorskölcsönt is, amelyek 0 százalékos THM-et ígérnek.

Ilyen esetekben a kölcsön igénylésének plusz költségei elengedésre kerülnek, akárcsak az egyéb járulékos díjak, így a törlesztőnek kizárólag a magas kamatokkal kell törődnie.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása