Gyors személyi kölcsön – pénz szerzés leggyorsabb módja

Ma már nem nagyon lehet versenyre kelni azokkal a pénzintézetekkel, akik gyors személyi kölcsönt nyújtanak, hiszen régen még belefért a több hét várakozás, ma már azonban egyre kevésbé ilyen türelmesek az ügyfelek. Mindenkinek azonnali megoldás kell, hiszen a világ felgyorsult, így a pénz világa is teljesen megváltozott. Ma már nem kell heteket várni arra, hogy egy személyi kölcsönt folyósítsanak, hiszen a lehető legrövidebb időn belül kiutalásra kerülnek.

A technológia fejlődése és a jogszabályi innovációk természetesen még jobban felgyorsítják a folyamatot, de még régebben is sokkal gyorsabban jutottunk személyi kölcsönhöz, mint például egy jelzáloghitelhez. A jelzáloghiteleknél szükséges az értékbecslő bevonása is, ami szintén időkiesést generál, nem beszélve a bonyolult hitelbírálati folyamatról.

hirdetes
gyors személyi kölcsön 2018
gyors személyi kölcsön 2018

Gyors személyi kölcsön ebben tud segíteni

A személyi kölcsönökkel kapcsolatban, mindenki abban a tévhitben van, hogy órákig kell járnia a bankokat és faggatni az ügyintézőket a különféle kondíciókról. Ezután otthon összeül a család és eldöntik, hogy melyik pénzintézet ajánlata mellett tegyék le a voksukat. Ha ezzel megvagyunk, akkor következhet a bekért dokumentumok összegyűjtése, amelyek listáját esetleg az adott bank honlapján meg is lehet találni. Miután beadtuk a dokumentumokat feszülten várakozunk, hogy vajon mindent rendben találtak-e. Amennyiben nem, úgy valószínűleg különféle dokumentumok pótlását kérik majd, ami persze újabb utánajárást igényel.

Ez azonban mára már teljesen megváltozott. Szinte minden pénzintézet honlapján elérhetők a kalkulátorok, sőt számtalan kalkulátort keltett életre az igény. Az igény a gyorsaságra, hiszen azonnali információt szeretne mindenki. Valljuk be őszintén, senkinek sincsenek hetei arra, hogy több helyen is érdeklődjünk, hiszen munkaidőben ezt már nem lehet elvégezni és a délutánok sem erről szólnak egy család életében. Ez a folyamat felgyorsítható hála a modern technológiáknak, fejlesztéseknek köszönhetően.

Pénz vagyis hitel szerzés 2018-ban

Pénzügyekben ma már semmi sem lehetetlen. Elmúltak azok az idők, amikor órákat vártunk, hogy egy átutalás megérkezzen, hiszen ma már törvény kötelezi a bankokat a gyorsaságra, azaz 1 órán belül át kell érnie a pénznek, vagy adott esetben a bankszámlánkon kell landolnia. Nem szükséges sorban állni a bankfiókokban, ha utalásra kerül sor, hiszen a netbankok segítségével pár perc alatt könnyedén elintézhető. Ma már megdöbbentően gyorsan tudunk számtalan pénzügyi tranzakciót végrehajtani és ez a gyorsaság jellemzi ma már a hitelezési folyamatokat is. Ma már nyithatunk számlát videochat segítségével és már a kölcsönigénylést is benyújthatjuk egy videós azonosítás után.

A kölcsön kiutalásának az időszaka is arányosan csökken a technológia fejlődésével. Az egyszerű gyors személyi kölcsön felvételhez nem kell más, mint egy gyors és hibátlan internetkapcsolat, egy kamera és egy mikrofon. Az innováció, amíg ezeket a sorokat írjuk, töretlenül ível felfelé és már magunk sem tudjuk, hogy még milyen könnyítést hoz a holnap.

Internetten keresztül is lehet gyors személyi kölcsönt igényelni

Az interneten keresztül igényelhető személyi kölcsönök ma már nem számítanak újdonságnak. Fel sem kell állnunk a gép mellől, máris elintézhetjük a pénzügyeinket. A legtöbb helyen természetesen még csak részben sikerült az átállás, hiszen ugyan létrejön a videós azonosítás, de futárral el kell küldenünk az eredeti, aláírt dokumentumokat, így még van hova fejlődni.

Ha nem a futár viszi el, akkor az operátorral egyeztetett bankfiókba lehet befáradni személyesen a kölcsönigénylő dokumentumok aláírására. További újítás, hogy már mobiltelefonról is elindíthatjuk a hiteligénylést. Összesen talán 1 óra leforgása alatt máris beindul a teljes folyamat, amelynek a végén kezünkben a hőn áhított gyorskölcsön.

Akinek van elegendő szabadideje, az mindenképpen fordítson elegendő időt a különféle ajánlatok összehasonlítására, mert akár több tízezer forintot is megtakaríthat. Egymást érik a pénzintézeteknél az akciós időszakok, így mindenképpen javasolt ilyenkor lecsapni a kínálkozó lehetőségre. A Cofidis által kínált fapados kölcsön 5 000 000 forint hiteligénylés esetén 72 hónap futamidőre havi 89 031 Forint törlesztőrészlet mellett igényelhető.

A THM 8,90 %, míg a kamat változó, de évi 8,56%-ról indul. A futamidő végéig összesen 6 410 132 forintot kell majd visszafizetnünk a Cofidisnek. Nézzük meg, mit ajánl a Budapest Bank.5 millió forintot 72 hónap futamidőre havi 87 174 forint törlesztőrészlet mellett igényelhetünk. A THM 7,9%, míg a kamat 7,5%. A futamidő végéig, összesen 6 276 528 forintot fogunk visszafizetni.

Gyors hitel lehetőségek a Cofidistől

A Cofidisnél videós azonosítás segíti a kölcsönigénylési folyamat meggyorsítását. Új hitel igénylésekor egy videós azonosítás történik meg, amelyet mi saját magunk kezdeményezhetünk a weboldalon keresztül. Nyitvatartási időn belül bármikor elindíthatjuk ezt a roppant egyszerű folyamatot. Egy regisztrációs lap kitöltése lesz az első lépés, majd ezt követi az ügyintézővel folytatott beszélgetés, azonosítás.

A beszélgetés után, amennyiben rendelkezésünkre állnak a szükséges dokumentumok azonnal fel is tölthetjük azokat online, így máris megspóroltunk egy postát vagy egy személyes ügyintézést. A végleges bírálat azután következik miután feltöltöttük a dokumentumokat. Ezután már kényelmesen, az aláírt dokumentumokat el kell postázni a Cofidishez, de közben az előzetes hitelbírálat már javában zajlik.

A végleges bírálatra akkor kerülhet sor, ha minden dokumentum beérkezik a Cofidishez. Internetkapcsolat, videó kamera, mikrofon és hangszóró szükséges ahhoz, hogy az online azonnali azonosítást el tudjuk végezni. Okostelefonról, tabletről és személyi számitógépről is el lehet indítani a folyamatot. Így akár nyaralásunk alatt is kipattanhat az ötlet a fejünkből hogy gyorskölcsönre vágyunk, és máris megkezdhetjük a medence mellől a hitelintézési folyamatot.

CIB is elég gyors ha pénzre van szüksége

Mi sem jelzi jobban, hogy a CIB nagyot lépett előre, mint hogy 2017-ben a CIB Előrelépő Személyi Kölcsön elnyerte az Év Lakossági Hitelterméke Díjat. Kapta mindezt azért, mert egy okostelefon segítségével 7 perc alatt el lehet intézni a hiteligénylést. A beadott igénylés kezdetétől, azaz a hitelképességvizsgálat iránti kérelem aláírásától kezdve 7 perc alatt megköthető a szerződés. Természetesen nem lehet megszakítani a folyamatot és a hitelbírálati feltételeknek mindenképpen meg kell felelni.

És végül, hogyan működik ez az OTP-nél? Az OTP-nél is felgyorsultak az ügyintézések, hiszen egy regisztrációs űrlapot kell kitölteni, majd visszahívást kérni. Jelenleg online kamatkedvezményt is igénybe lehet venni. A kuponkódot az email címre kiküldik. Egy előre egyeztetett időpontban be kell fáradni az OTP bankfiókba és a szükséges dokumentumokat is vinni kell a helyszínre.

A dokumentumok listája elérhető az OTP honlapján. Az igénylés ezzel az egyszerű folyamattal véget is ért. A folyósítás az adatok rögzítése után és a hitelbírálat pozitív kimenetele esetén 1 munkanapon belül megérkezik a folyószámlánkra. A hitelbírálat összesen 1-2 percet vesz igénybe.

Gyors személyi kölcsön ilyen dokumentumok kitöltésére lesz szüksége

Gyors személyi kölcsön igénylésekor bizony a feltételeknek nem árt megfelelni, különben csak az időnként pazaroljuk. A digitális CIB és OTP megoldásokhoz csak olyan ügyfelek férnek hozzá, akik eleve a bankok ügyfelei. Rendelkeznek digitális aláírással, internetbankkal és természetesen a banknál vezetett folyószámlával. Az igényléshez szükséges dokumentumok néhol eltérhetnek, hiszen ez bankonként változhat. Ezt minden bank feltünteti a honlapján, így erre előre fel lehet készülni.

Egy biztos, mindenképpen olyan jövedelmet kell leigazolnunk, amely meghaladja a felvenni kívánt hitel havi törlesztőrészletét. Ha ez nem teljesül, akkor érdemes már előre átgondolni, hogy kit kérhetünk meg adóstársnak. A szerződéskötéshez elengedhetetlenek az igazolványok. Személyi igazolvány, lakcímkártya. Mindig ellenőrizzük le, hogy érvényesek-e még az okmányok, nehogy a helyszínen szembesüljünk azzal, hogy lejártak.

A 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolásra, nyugdíjasok esetében nyugdíjas igazolványra vagy folyószámlakivonatra, jövedelem esetén is folyószámlakivonatra lesz szükség. Ha vállalkozóként szeretnénk gyorskölcsönhöz jutni, akkor már előre ki kell kérni a NAV igazolást, hogy nincsen tartozásunk és érdemes készülni egy éves mérleggel is. A szerződések különös feltételei minden esetben az aktuális hirdetményekben elolvashatók, amelyek szintén bankonként eltérőek lehetnek. A hirdetésekben és a reklámokban nem mindig mondanak el mindent egy-egy szerződéssel kapcsolatban, ezért alaposan járjunk utána mégis milyen kölcsönszerződést készülünk aláírni.

Minden hitelbírálatnál a bankok elvégzik a háttérellenőrzést, azaz a hiteligénylőnek az adatait lekérik a KHR azaz régi nevén a BAR rendszerből. Ha rajta vagyunk az adóslistán, akkor nem valószínű, hogy megkaphatjuk a hitelt. Némely pénzintézet kivételt tesz abban az esetben, ha passzív listán vagyunk, azaz már rendeztük előző tartozásainkat. Ilyenkor azonban valószínűsíthető, hogy adóstársat fognak bekérni a hitelezési folyamatba.

Biztonságos az online hiteligénylés?

Szerencsére igen a válaszunk, hiszen minden pénzintézetnek igen szigorú szabályok szerint kell létrehozniuk az online felületüket. A bankoknak ezen felül igen fontos a jó hírnevük, amely azonnal sérülne, amint az adatlopás bekövetkezne. Nagyon szigorú intézkedéseket tesznek annak érdekében, hogy az ügyfeleik adatait védjék. A védelmi intézkedések teljes tárházát vezetik be annak érdekében, hogy biztonságban legyenek az ügyféladatok. A lehető legmodernebb eszközöket vetik be. A beazonosítás, a jelszókezelés és a több szintű azonosítási folyamat az ügyfelek adatainak a védelmét szolgálja.

Mindegy hogy mobiltelefonról vagy éppen a személyi számítógépükről lépnek be a netbankár felületére, minden esetben garantálják a biztonságos bankolást. Természetesen folyamatosan követik a modern technológiai lehetőségeket, ezért már biometrikus azonosítást is használnak, ez lehet egy ujjlenyomat. A banki kommunikáció minden esetben egy titkosított csatornán keresztül történik meg, így harmadik fél nem tud hozzáférni az adatokhoz.

A bankok biztonsági intézkedései mellett kiemelkedő fontossággal bír, hogy az ügyfelek is foglalkozzanak a biztonsági kérdésekkel. Nagyon sokszor hallunk híreket, hogy adathalászok megkárosítják az ügyfeleket. Figyeljünk oda arra, hogy mindig biztonságos internethasználat mellett bankoljunk. Soha ne írjuk le sehova a PIN kódunkat, és azt a kártyát is semmisítsük meg, amelyet a pénzintézet küldött számunkra a PIN kóddal. Elég egy óvatlan pillanat és pillanatok alatt hozzáférhetnek pénzünkhöz.

A mobiltelefonokon és a számítógépeken elhelyezett adatokat is biztonságosan tároljuk, mindig legyen jelszókezelő alkalmazás és tűzfal is. A vírusírtó és kémprogramok használata elengedhetetlen a biztonságos bankolás szempontjából.

Mit tegyenek azok, akik nem kedvelik az online szerződéskötéseket?

Természetesen a hagyományos szerződéskötési módszerek ugyanúgy megmaradtak, így ha befáradunk a bankfiókba, akkor minden további nélkül végigmehetünk a folyamaton. Amennyiben ezt az ügyintézést tekintjük biztonságosabbnak, akkor mindenképpen így tegyünk. A személyes ügyintézés során biztosan nem kell személyes iratainkat az éterben küldözgetni, hiszen azt átadjuk az ügyintézőnek, aki elkészíti róla a másolatot. Valószínűleg egy kicsit hosszabb lesz az ügyintézési folyamat, de így is lehet igényelni gyorsan személyi kölcsönt.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása