Erste lakáshitelek érdemes velük számolni

Felújítások, bővítések, de, akár új otthon is kivitelezhető az Erste Bank lakáscélú hiteleivel. A piaci kamatozású kölcsön mellett az állami kamattámogatás is igénybe vehető a pénzintézetnél. Sőt, az áthidaló hitellel megoldást kaphatunk egy igen különleges helyzetre is: a bank segítségével nem kell kivárnunk saját tulajdonú ingatlanunk tényleges értékesítését, mert a kölcsön segítségével azonnal nekiláthatunk a munkálatoknak.

Az otthonteremtés kérdése minden családot érint – fontos, hogy minél pontosabban és részletekbe menően határozzuk meg az igényünket. Így akár új lakást vásárolnánk, vagy a már meglévőt renováljuk, bővítjük, nagyobb az esély egy valóban ránk szabott kondíciókkal rendelkező hitel kiválasztására. Hosszútávú befektetésről kell döntenünk.

hirdetes

Szerencsére, a jelenlegi versenyhelyzetben az állami segítség mellett már kedvező kamatokkal is számolhatunk. Az Erste Bank naprakész ajánlatokkal várja az ügyfeleket ezen az egyik leginkább mozgásban levő piaci területen: a lakáshitellel valóban csak egy lépésre kerülünk az elképzelt otthon megvalósításától.
A jövedelem, a családtagok száma, az ingatlanbiztosíték mind befolyásolják a hitel feltételeit – nem mindenkinek ugyanaz a konstrukció a legmegfelelőbb!

Kinek érdemes piaci kamatozású lakáshitelt választania?

Az igénylő háztartásának igazolható nettó bevétele és a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) forgalmi és hitelbiztosítéki értéke határozza meg azt, mekkora összegben vehetünk fel piaci kamatozású lakáshitelt az Erste Banktól. Ennek a mértéke nem haladhatja meg az 50 millió forintos keretösszeget, amely a jelzálogba helyezett ingatlan értékét sosem haladhatja meg.

A számos kedvezményt nyújtó hitel jövedelemigazoláshoz kötött, amely egy személy esetében havi nettó 100.000 Ft-ot jelent, viszont több hiteligénylő esetében ez mindenkori minimálbér összegére módosul. A lakáshitelekre jellemző hosszú futamidőt kínál ez a piaci kamatozású kölcsön is. 5 éves kamatperiódus esetén minimum 5 éves, de legfeljebb 30 éves visszafizetéssel számolhatunk. 15 éves futamidőn túl 1 éves türelmi időszakot is biztosít az Erste.

A 0%-os kezelési költség mellett a közjegyzői- és értékbecslési díjat is megtérítheti a bank, jövedelem jóváírásért pedig kamatkedvezményeket nyújt az ügyfeleknek.

A piaci kamatozású lakáshitel most különösen jó kondíciókat kínál azoknak, akik bármilyen más banknál fennálló lakáskölcsönüket Erste-hitelre váltják, hiszen 4,81%-7,14%-os THM-mel kell számolniuk.

Garantált kamattámogatás 5 éven keresztül

Az elmúlt időszakban dinamikusan alakultak az államilag támogatott lakáshitel feltételei, egyre kedvezőbb körülmények között és egyre többen juthatnak hozzá a kamattámogatáshoz. A fiatal házasok, a gyermekvállalást tervezők és a többgyermekes családok kiemelten kedvezményezett célcsoportok. Az Erste Bank Otthonteremtési Lakástámogatott Lakáshitellel már 10 millió forintos hitelkeret is elérhető a családok számára. Nemcsak új vagy használt lakást vásárolhatnak belőle az igénylők.

A már meglevő otthon bővíthető, korszerűsíthető, fürdőszoba építés mellett hő-, hangszigetelésre, nyílászárók vagy tető cseréjére is fordítható az összeg. Az állam kamattámogatásával akár 20 millió forintra nőhet ez a felhasználható összeg: a hitelt ugyanis vissza nem térítendő kamattámogatás egészíti ki. A használt lakás vételára egy esetben sem haladhatja meg a 20.000.000 Ft-ot, új lakás esetében ez 30.000.000 Ft-ra módosul. Továbbá rögzített a bővítési munkálatok legmagasabb összege is.

Minden 18. életévét betöltött személy igényelheti az Otthonteremtési Lakástámogatott Lakáshitelt. De kinek éri meg leginkább ez a kölcsön? Az Erste Bank konstrukciója különösen azok számára jelentős segítség, akik nagyobb állami támogatásra számíthatnak a hitel kiegészítéseként. A családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK) a lakás hasznos alapterülete mellett az ingatlan energetikai minősítése is befolyásolja, valamint a háztartásban élő gyerekek száma. Ezért kifejezetten jó döntés a kisgyermekes szülők számára, ha ez a lakáshitel mellett döntenek.

Ebben az esetben is szükséges jövedelemigazolást benyújtani az igénylés mellé. A legalább nettó 100.000 Ft-os havi bevételen túl ingatlanfedezet is szükséges az ügylethez. A lakás mellett, üdülő, garázs, vagy hétvégi ház is elfogadható jelzálogként.

Az Otthonteremtési Lakástámogatott Lakáshitel 5-30 éves futamidőre vehető fel, nem munkabéres ügyfél esetében 25 évre minimalizálódik a lehetőség. Kizárólag abban az esetben van szükség önrészre, ha a fedezetként felajánlott ingatlan értékének 80%-a nem elegendő a vásárlás lebonyolításához, bővítéshez. Az önrész azonban további ingatlanok jelzálogosításával kiváltható.

Az otthonteremtési kamattámogatással megvalósított hitelek első 5 évében rögzített a kamat mértéke. A támogatott időszakon túl vagy újabb 5 évet kamatperiódust jelölünk meg, amelyen belül szintén rögzített kamattal számolhatunk, vagy a referenciakamat kamatperiódusához igazodunk.

A hitel tehát hosszú távú és kiszámítható, amely tervezhetővé teszi a családok számára is egy biztonságos, komfortos és energiatakarékos otthon kialakítását.

Marad idő az ingatlanértékesítésre is

A forint alapú Áthidaló hitellel az Erste Bank azokat segíti, akik még nem értékesítették ingatlanukat, így a tervezett önrészt nem tudják belefektetni a lakás megvételébe vagy építésébe. 12-24 hónapra megelőlegezi a bank az eladásból származó bevétel összegét az igénylőnek, így bőven marad idő arra, hogy ésszerűen értékesítse a tulajdont. Az saját- és a célingatlan is hitelfedezetként kerül a pénzintézethez. A havi kamat és kezelési költség megfizetéséért cserébe a hitelösszeget tőkéjét csak az eladás után kell kifizetni az Erste felé.
Az Áthidaló hitel legalább 1 millió forint értékben kérelmezhető, felső összeghatárt nem állapított meg a pénzintézet.

Az Erste Bank Előbírálati igazolást is kiállít, amellyel megelőzhetjük a készpénzzel fizetőket – és emellett mi magunk is láthatjuk, mekkora hitelkeretet biztosít számunkra a pénzintézet.

Az Erste Bank lakáshitelei között mindenki megtalálja a jövedelméhez legjobban illő ajánlatot!

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása