Cetelem adósságrendező hitel

Még a legkörültekintőbb hitelfelvétel után sem meglepő, hogy kölcsönünk már nem a legkedvezőbb piaci konstrukció a számunkra – a Cetelem adósságrendező hitel ezen felül akkor is segítséget nyújthat, ha időközben a mi anyagi körülményeink változnak meg.

Mit tehetünk, tehát abban az esetben, ha a rendszeres törlesztés mellett is nehézséget jelent a havi részletek visszafizetése? A megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk.

hirdetes

Az adósságrendező hitelek a pénzügyi piac kiváló lehetőségei, hogy a bankok aktuális ajánlatai közül a legmegfelelőbbel minimalizálhassuk a havi kiadásunkat. A Cetelem adósságrendező hitele kényelemes, és akár 10 ezer forintos megtakarítást is hozhat a konyhára minden hónapban.

Hitelt kiváltani újabb hitellel?

A hitelkonstrukciók feltételei nemcsak a pénzügyi piac változásairól beszélnek, az egyre több kedvező ajánlat az ügyfelekért folytatott szoros versengésről is árulkodik. Ezért a hitelfelvételt követően is érdemes figyelemmel kísérni az aktuális lehetőségeket.

Szinte biztos, hogy találunk egy kedvezőbb banki ajánlatot. Nemcsak meglévő hitelünket cserélhetjük le, hanem több kölcsönünket is rendezhetjük egy időben, ha azokat összevonjuk egyetlen hitelintézetnél. Nemcsak kényelmes, de valószínűleg anyagilag is kedvező, ha minimalizáljuk a törlesztések számát, és csupán egy intézménynek utaljuk a havi hitelkiadásunkat.

A Cetelem könnyen és egyszerűen elérhető konstrukciót kínál arra az esetre, ha valóban csökkenteni szeretnénk a kölcsön törlesztőrészletét. Nem is kell kimozdulnunk otthonról, a banki ügyintézők online vagy telefonon keresztül is fogadják az adósságrendezés céljából érkező személyi kölcsön igényléseket.

Mekkora összeget kínál a Cetelem adósságrendezésre?

Nemcsak a fennálló hiteltartozások összevonására, illetve átcsoportosítására, hanem egyéb célokra is felhasználható az adósságrendező konstrukció. További terveket is kivitelezhetünk a Cetelem segítségével – hiszen a kedvezőbb törlesztő részletekkel szemmel látható összeget takaríthatunk meg.
A Cetelem adósságrendező hitelösszege 400.000-7.000.000 Ft, így kisebb összevont tartozások mellett akár egy nagyobb összegben igényelt kölcsön törlesztését is megvalósíthatjuk a Cetelemnél. A kölcsön kizárólag a nem jelzálog alapú banki hitelek kiváltására igényelhető 24-84 hónapos futamidővel.

Hogyan alakulnak a kedvező törlesztőrészletek Cetelemmel?

A Cetelem egész idő alatt fix kamatozást nyújt, tehát a hitel futamideje és az összeg nagysága alakítja a kamatdíjat – csupán az éves kamatláb változása hozhat eltérést.

A legkedvezőbb, 11,99%-os éves ügyleti kamatot 24-35 hónapos futamidőre igényelt összeggel érhetjük el, amennyiben 1.500.000-7.000.000 Ft-nyi adósságrendező hitelért fordulunk a Cetelemhez. Ha több millióval számolunk, a törlesztési időszak a kamatot is megemeli, 72-84 hónapra már 18.99%-os költséggel kalkulál a bank. Sőt, ha el sem éri a kölcsön a 1.500.000 Ft-ot, akkor ez 20,99%-ra ugrik fel. Érdemes átgondolni, hogyan alakul majd a bevételünk az elkövetkező néhány évben, hiszen csak így tudunk egy valóban takarékos megoldásra váltani. Egy másfél milliós kölcsön esetében akár évi százezer forintot is spórolhatunk saját magunk számára, amennyiben körültekintően döntünk.

Kisebb összegű hitel kiváltásánál, 500.000 Ft esetében 36 hónapos futamidőre 17,99% kamattal számolhatunk, ami 18.073 Ft-os törlesztőrészletet jelent 20,40% THM-mel. Egy 3.000.000 Ft-os összegnél a kamatdíj megközelítőleg hasonlóan alakult, azonban 17,50% mellett a havi törlesztő részlet 75.366 Ft-ot tesz ki, 60 hónapra elővetítve.

A teljes hiteldíjmutató nem tartalmazza az összes költséget. A Cetelem adósságrendező hitel 1%-os folyósítási díjat számít. Azonban előtörlesztést is biztosít a bank azok számára, akik nem szeretnék kivárni a futamidő végét. Amennyiben az előtörleszteni kívánt összeg 1 év alatt nem éri el a 200.000 Ft-ot, díjmentesen hajtható végre a művelet.

Kik kaphatnak adósságrendező hitelt?

Igazolt, rendszeres jövedelem mellett Magyarországon levő állandó lakcím szükséges a hitelkérelem elbírálásához. Bárki, aki már betöltötte a 20. évét, és igazolni tud legalább 3 hónapos munkaviszonyt, vagy ugyanennyi időszakra vonatkozó nyugdíj jövedelmet, jogosult a kölcsönre.

A próbaidő, vagy felmondási időszak kizáró tényezőnek számít. A bankok ezen felül előírják a telefonon keresztüli közvetlen elérhetőséget is.
Az érvényes személyi okmányok, mint személyigazolvány és lakcímkártya mellett érvényes adóigazolványt is szükséges mellékelni az igényléshez.

Megtörténhet, hogy nem rendelkezünk valamelyik szükséges dokumentummal – a Cetelem munkatársai a segítségünkre lesznek abban is, milyen módon helyettesíthetőek a személyi igazolások egyéb okmányokkal, illetve számlakivonatokkal.

Milyen feltétellel juthatunk hozzá a Cetelem kölcsönhöz?

A bankok saját kockázati tényezőjüket csökkentik azzal, hogy hitelelbíráláskor ellenőrzik az igénylő KHR-státuszát. A korábban BAR-listaként ismert rendszerben a rosszul törlesztő személyeket listázzák a pénzintézmények. Az aktív státusszal rendelkezőket valószínűleg elutasítják a bankok.

A Cetelem adósságrendező hitel ugyanis a rendszeresen törlesztők számára nyújt egy valóban kedvezményes megoldást – a problémamentes hitelmúltért cserébe egy takarékosabb visszafizetésre válthatunk.
A szükséges jövedelemigazolást munkavállalóként munkáltatói igazolással bizonyíthatjuk, a nyugdíjasok pedig az utolsó nyugdíjszelvénnyel és nyugdíj törzslappal válnak jogosulttá a kölcsönre. Bizonyos hitelkonstrukciók esetében a mi vagy a házastársunk nevére szóló bankszámla kivonatot is mellékelnünk kell a dokumentációhoz.

A havi kiadások valóban érzékelhető megtakarítással járnak, jelentősen csökkenhet a visszafizetésre fordított pénzösszeg az adósságrendező hitel felvétele után.

Van véleménye a Cetelem adósságrendező hiteléről?

Ha van véleménye a Cetelem adósságrendező hiteléről ne rejtse el mások elől és írja meg hozzászólásban, bármi is legyen az, hogy másoknak segíteni tudjunk ezzel a hasznos információval.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása