Cofidis előminősítés legfontosabb tudnivalói

Mit is kell tudnunk a Cofidis előminősítésről, ha kölcsön akarunk igényelni. Fontos tudni, hogy már nem csak papír alapon tudjunk intézni a hitelkérelem előminősítését és a szerződés megkötését, hanem elektronikusan vagy telefonon is. A Cofidisnél teljes mértékben online ügyintézésre is van lehetőség. Az előminősítésre a Cofidisnél a két leggyakrabban használt mód, a telefon és az online rendszer. Az online kalkuláció után kérhetünk telefonos megkeresést, ilyenkor az ügyfélszolgálat munkatára pár kérdést tesz fel telefonon, ami alapján kiderül, mekkora összegre vagyunk jogosultak.

Hasonló módon történik az online előminősítés, azzal a különbséggel, hogy ezt rögtön a weboldali kalkuláció után kérhetjük. Ha már tudjuk, mekkora kölcsönt kaphatunk, a Cofidis minkét előbírálati mód esetén e-mailben küld el a szerződés tervezetét. Ekkor dönthetünk arról is, hogy a beazonosítás melyik módját választjuk: személyes vagy videós azonosítást szeretnénk. Az előminősítés még nem számít végleges szerződéskötésnek, de ezáltal nagyobb rálátást kapunk az igényelni kívánt összegről és a szerződési feltételekről.

hirdetes

Milyen információkat kérnek tőlünk az előminősítés során?

Az előbírálat során először is a személyes adatainkat fogják elkérni. Az azonosításhoz mindenképp meg kell adnunk a nevünket, az édesanyánk nevét, valamint a születési helyünket és időnket. Emellett elérhetőséget is fognak kérni, attól függően, milyen módon szeretnénk majd a szerződés megkötni. Ha a személyes ügyintézés hívei vagyunk, akkor a lakcímünket kell megadunk, hiszen a szerződés tervezetét postai úton fogják részünkre eljuttatni. Az online ügyintézéshez e-mail-címet fogunk megadni.

A személyes adatainkon túl a jövedelmünkről fognak érdeklődni, hogy meg tudják ítélni, az igényelt összeget megkaphatjuk-e vagy sem. Minden elsődleges és másodlagos keresetet tüntessünk fel. Arra figyeljünk, hogy ha csak másodlagos keresettel rendelkezünk, például kismamák esetén a GYED, akkor szükség lesz még más bevételforrásra is, hogy pozitív elbíráslásban részesüljünk. A nyugdíj elsődleges jövedelemnek minősül, így a megfelelő összeg esetén el is fogják fogadni.

Milyen indokkal utasíthatnak el a Cofidis előminősítés után?

Az előszerződés után még elutasíthatják a kérelmünket, hiszen ekkor még csak a jövedelmünk nagyságát kell megadnunk. Ilyenkor még nem vizsgálják sem a KHR listás állapotunkat, sem a munkahelyünket vagy azt, hogy határozott vagy határozatlan idejű-e a szerződésünk. Azt, hogy a szerződésben foglaltaknak teljes mértékben megfelelünk-e, azt csak a szükséges igazolások és dokumentumok beküldése után fogjuk megtudni.

Természetesen az ügyfélszolgálatnál érdeklődhetünk, hogy a például a próbaidő beleszámít-e az elvárt minimum három hónapos munkaviszonyba, vagy hogy a határozott idejű munkaszerződést is elfogadják-e. Azt is előfordulhat, hogy a munkáltató cég csődeljárás alatt áll, ebben az esetben is elutasíthatnak minket. Abban az esetben ha rajta vagyunk a KHR negatív listáján biztosak lehetünk benne, hogy nem kapunk hitelt. Ez egy olyan kizáró tényező, amit a Cofidis előminősítés során nem kér, de a szerződés megkötése előtt mindenképp utána fog járni.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása