Budapest Bank személyi kölcsöne – Több mint lehetséges

A TV reklámban is hallható, több mint lehetséges ez a Budapest Bank személyi kölcsön mostani szlogenje. Ennek jártunk most utána, bőséges információt olvashat róla, ha tovább olvassa cikkünket.

Táblagép, utazási kedvezmények, vásárlási utalványok – a hitelpiac a vonzó kölcsönök mellett ajándéközönnel próbálja magához csábítani az ügyfeleket. Nemcsak a lakáspiac, de a személyi kölcsönök konstrukciói is roppant kedvezően alakulnak ma Magyarországon. A legtöbb pénzintézet már lehetővé tette, hogy kényelmesen, akár saját fotelünkben ülve dönthessünk arról, hol és milyen hitel szeretnénk felvenni.

hirdetes

A fix kamatozású, ingatlanfedezet nélküli ajánlatok között egyre jobb THM-mel találjuk meg a különböző hitelformákat, és ezt az összeget még tovább is csökkenthetjük. Például azzal, ha a pénzintézetben nyitott számlán írjuk jóvá jövedelmünket, vagy viszonylag rövidebb futamidő alatt teljesíteni tudjuk a törlesztőrészleteket. Mi sem bizonyítja jobban a személyi kölcsön piacának felpezsdülését, mint az, hogy már a Magyar Posta is beszállt a versenybe hitelkonstrukció.

A Budapest Bank fiókjaiban most valóban kedvező feltételekkel juthatunk személyi kölcsönhöz. Saját igényeinkhez igazíthatjuk a lehetőségeket: a Hitel Expressz, a Privát Kölcsön, a Hűség Hitel és a Prémium Kölcsönök pontosan abban segíthetnek nekünk, amiben szükségünk van rá.
Ugyanis most kedvező kamatozás és THM mellett jelzálog nélkül jutunk személyi hitelhez. A fix kamatok pedig hosszú távú biztonságot nyújthatnak a változó világpiaci tényezők ellenére is.

A Budapest Bank személyi kölcsön igénylés feltételei

A Budapest Bank különböző feltételekkel folyósítja személyi kölcsöneit. Hiszen eltérő hitelkonstrukciókról beszélünk, amelyet mind hitelösszegben, mind futamidőben mást és mást kínálnak, sőt, a THM mértéke is jellemzően változik. Saját igényeinket figyelembe véve választhatjuk meg azt kölcsönformát, amely valóban megfelel anyagi helyzetünknek is, hogy később ne legyen gondunk a törlesztő részletekkel.

Szinte az összes pénzintézmény a rendszeresen törlesztőket díjazza. A legtöbb hitellel kapcsolatban, így a személyi kölcsönnél is kitétel, hogy az igénylő ne szerepeljen az aktív KRH-listán. A korábban BAR-listaként ismert adatbázis a fizetésképtelen ügyfeleket tartalmazza, és a bankok számára elsődleges forrás a hitelbírálati döntéseknél. Könnyebb bekerülni ebbe az adatbázisba, mint azután kihúzatni a nevünket a listáról. Ezért érdemes valóban megfelelő konstrukciót választani, illetve váratlan helyzetekben a hitelfedezeti biztosíték is a segítségünkre lehet – havi pár ezer forintért cserébe a bank mentőövet dob egy elbocsátást, betegséget, vagy akár halálesetet hozó szituációban.

Általánosan jellemző, hogy 18 év feletti személyek igényelhetnek hitelt. Nincs ez másként a Budapest Bankkal kapcsolatban sem. Továbbá mindenki, aki még nem 21 éves, vagy már elmúlt 60 éves, társigénylővel adhatja csak át kérelmét. A 21-66 év közötti társigénylőre akkor is szükség van, ha külföldi állampolgárként fordulunk kölcsönért. A társigénylő kizárólag magyar állampolgár lehet.

Magánszemélyként, mint 18 év feletti, állandó lakcímmel rendelkező magyar állampolgár, jövedelem- és munkaviszony-igazolással számíthatunk pozitív elbírálásra. A kölcsöntípusokhoz kapcsolódva változik, mekkora havi nettó bérrel kell elszámolnunk a bank felé. Standard Személyi Kölcsönt már minimum havi nettó 70.000 Ft-ért is kaphatunk. Viszont a jóval alacsonyabb THM-met kínáló Prémium Kölcsönök csak havi nettó 250.000 Ft-os kereset esetén járnának. Az adóstársként megjelölt személynek sem lehet kevesebb havi nettó 70.000 Ft-os bére (kivéve a Standard Személyi Kölcsön esetében, ha 66 évnél fiatalabb társat vonunk be az ügyletbe, a havi nettó 40.000 Ft-os jövedelem is elegendő).

Magánszemélyként továbbá legalább 6 hónapos folyamatos munkaviszonyt kell felmutatnunk – nem probléma, ha időközben munkahelyet váltottunk. Viszont az igénylés kizárja azt, hogy az átadás pillanatában próbaidősek legyünk. Magasabb összegű hiteleknél, mint amilyenek a Prémium Kölcsönök, 3 év (tehát 36 hónap) munkaviszony az előírt követelmény. Munkahely-váltás is legfeljebb kétszer engedélyezett, maximum egy hónapos kihagyással, és fontos, hogy ebben a helyzetben is túllegyünk már a szükséges próbaidőn. Az igényelt hitel összegétől függetlenül legalább 2 hónapos saját névre szóló fizetés számlát szükséges csatolni a dokumentumokhoz. Ugyanis ezen keresztül lekövethető a számlára érkező bér – az igazolás biztosíték az ügyfél teljesítőképességéről a bank felé.

A 3 millió Ft-ot meghaladó kölcsön esetében az igénylőnek mindenképp szüksége lesz egy Budapest Bank lakossági fizetési számlára. Ha korábban nem rendelkezett vele, köteles nyitni egyet a Kölcsönszerződés megkötésekor. Továbbá a munkáltató által kiállított igazolással alátámasztani, hogy ezentúl a jövedelem az új számlára érkezik meg.

Mit tehet azok, akik készpénzben jutnak hozzá a havi keresetükhöz? A Budapest bank rájuk is gondolt. Kizárólag alkalmazottak és nyugdíjasok esetében lehetőséget biztosít arra, hogy szintén lakossági fizetési számlát nyissanak a szerződéskötéskor. Így ők sem esnek el a személyi hitel igénylésétől, amennyiben 500.000 Ft feletti összegben gondolkodnának.

Természetesen a megnyitott számlára érkező bérnek el kell érnie a mindenkori minimálbér nettó összegét!
Cégtulajdonosként szintén alapkövetelmény, hogy legalább 18 éves, magyar állampolgársággal és állandó bejelentett lakcímmel rendelkező egyének legyünk. A Budapest Bank Standard Személyi Kölcsönéhez legalább 12 hónapos vállalkozói múlt szükséges. A Prémium Kölcsönöknél ez 3 éves, tehát 36 hónapos időszakra ugrik meg, ahol szintén követelmény a folyamatosság.

Akár magánszemélyként, akár a cégünk részére igényeljünk a hitelt, a Budapest Bank számára lényeges, hogy telefonon is elérhetőek legyünk. Megadhatjuk munkahelyi nyilvános számunkat, vagy privát mobilunkat is. Ha saját készülékről van szó, legalább 1 hónapja érvényben levő szerződést kell felmutatnunk vezetékes-, saját ill. céges mobiltelefonunkhoz. Az előfizetést saját névre illetve lakcímre vonatkoztatva ismeri csak el hozzánk tartozónak a bank. De elfogadják a kártyás feltöltős változatot is – azonban már1 éves szerződéssel kell rendelkeznünk hozzá. Mindenképp fontos, hogy itt is összekapcsolhassák a telefonszámot a személyünkkel: vagy a mi nevükre szóljon a szerződés, vagy lakcímkártyánk adatai egyezzenek meg a mobilfelhasználó szerződésben foglalt információival.

Egy több millió forintos hitelösszeg esetében a hitel díját szinte meg is felezhetjük, ha a fizetési számlát a folyósító intézménynél vezetjük. 3 millió Ft feletti kölcsönnél a Budapest Bank már kötelezi az ügyfeleket a házon belüli számlára, így a havi rendszeres jövedelemnek ebbe a pénzintézetbe kell befutnia minden alkalommal.

Hogyan kalkuláljunk a Budapest Bank személyi kölcsön hitel kalkulátorával?

A szabad felhasználású személyi kölcsönök hitelösszege 200.000-6.000.000 Ft között mozog, ha a Budapest Banknál igényeljük azt. A konstrukciók nemcsak a hitelkeret lehetőségében különböznek, eltérő THM-mel, futamidővel számolhatunk mind a Hitel Expressz, mind a Privát Kölcsön, a Hűság Hitel és a Prémium Kölcsönök esetében is. Minél magasabb összegű konstrukciót választunk, annál kedvezőbb a THM értéke – természetesen egy Prémium Kölcsönnek szigorúbbak az igénylési feltételei is, cserébe azonban kedvezőbb a törlesztés. Azonban a THM-met nemcsak egy nagyobb futamidő növeli meg, hanem akkor is borsosabb árat kell fizetnünk, ha nem a Budapest Banknál kerül jóváírásra a havi jövedelmünk.

Erre érdemes figyelni!
Habár a pénzintézet személyi kölcsöneit általánosan 12-60, illetve 12-84 hónapra folyósítja, kedvezőbb konstrukciót kínál fel, ha valaki egy rövidebb periódusú törlesztést választ. A Prémium Hitel esetében (800.000-6.000.000 Ft-os hitelkerettel) akár 48 hónap alatt is visszafizethetjük az összeget. Sőt, akár félév alatt törleszthetünk, és, így kedvezményesebben alakulnak költségeink is.
A bank talán legtöbbek számára vonzó személyi kölcsöne a Hűség hitel, 500.000-6.000.000 Ft-os hitelösszeggel számolva. A kedvezményes ajánlat egészen 2015. december 31-éig él a pénzintézetnél. Az 1-7 év között mozgó futamidőre általánosan 21,7% THM-et számol a Budapest Bank. Azonban nézzük ezt meg egy picit részletesebben. Az online is igényelhető kölcsön szabad felhasználású. Ha egy mérsékeltebb kiadásban gondolkodunk, például képzésünket fedeznénk a hitelből, vagy háztartásunkhoz vásárolnánk egy komolyabb eszközt, 600.000 Ft kölcsönösszegért 36 hónapos futamidővel végül 809.280 Ft-ot fizetünk vissza. Havi törlesztő részletünk 21,7% THM-mel ez esetben 22.480 Ft, amely legfeljebb minimális összeggel nő meg, ha Hitelfedezeti biztosítást is kötünk mellé. Ezért érdemes megfontolni ezt a lehetőséget is.
2.500.000 Ft hitel esetében 30 hónapos futamidő alatt szintén 21,7%-os THM-mel számolhatunk. Azonban, ha igazolni tudjuk, hogy havi nettó keresetünk eléri a 250.000 Ft-ot, és legalább 3 éve folyamatos munkaviszonyban állunk, akkor a hiteldíjmutató értékét akár 10,5%-ra csökkenthetjük. Ehhez szintén szükséges a bankon belül vezetett fizetési számla, illetve csoportos beszedési vagy állandó átutaláson keresztül teljesített visszafizetés. Hiszen ekkor havi 95.121 Ft-os részletek mellett végül 353.630 Ft-ot kell hiteldíjként adnunk a kölcsönösszeg fejében. Azonban, ha több, mint 4 éves futamidőt választunk, a korábban felsorolt kedvezményes díjakról le kell mondanunk. Ugyanis egy 2.500.000 Ft hitel díja 60 hónapos visszafizetésre 1.500.020 Ft.
A Hűség Hitel személyi kölcsön fix törlesztő részleteket kínál a futamidő végéig, ez pedig kiszámíthatóvá teszi a havi költségeinket. Különösen fontos ez egy valóban jelentős összegű hitelfelvétel során. 5.500.000 Ft kölcsönnel 42 hónap futamidőre 17,7% THM-mel és 174.685 Ft-os törlesztő részlettel számolhatunk. A banknál vezetett fizetési számlával azonban ezt 10,5% THM-re és havi 156.746 Ft-os visszafizetésre csökkenthetjük, amivel a teljes hiteldíjból is többszázezer forintot megspórolunk.

Milyen hitel lehetőséget kínál a nyugdíjasoknak a Budapest Bank?

Igényelhet-e nyugdíjas személyi kölcsönt? A Budapest Banknál minden adott ahhoz, hogy bármely magyar állampolgár, tehát a nyugdíjasok is hitelt vegyenek fel. Azonban azok, akik már betöltötték a 66. életévük, kötelesek adóstársat bevonni a folyamatban. Ebben a helyzetben mindkettejük havi nettó keresete meg kell, hogy haladja a 70.000 Ft-ot. Az folyósításhoz szükséges jövedelemigazolást a NYUFIG éves igazolása biztosítja. Ha ez nem folyószámlára érkezik, akkor az utolsó 2 havi nyugdíjszelvényt is csatolni kell a dokumentumokhoz. A Budapest Bank eltekint a nyugdíjasok esetében a fizetési számlakivonattól, ám a szerződés aláírásakor számukra is kötelezővé teszi, hogy náluk nyissanak meg egy fizetési számlát.

Amennyiben valaki még 57 éves kora előtt vonult nyugdíjba, a személyi kölcsönhöz a nyugdíjas határozatot is mellékelni kell.

A Budapest Bank külön konstrukciót hozott létre a nyugdíjasok számára. Mindenki, aki a bankhoz köthető Nyugdíjpénztár tagja, a megtakarított pénzösszegének akár 50%-nyi részét is felveheti hitel formájában. A Tagi lekötés fedezetű Személyi Kölcsönnel kedvezményesen nyithat fizetési számlát. És, ami lényegesebb, úgy jut pénzösszeghez, hogy nem kell hozzányúlnia a megtakarításához. Így a nyugdíjpénztári befizetés után továbbra is adókedvezményben részesülhet.

Jövedelem igazolás nélkül kapható-e személyi kölcsön a Budapest Banknál?

A Budapest Bank a legkisebb összegű személyi kölcsönét is igazolható jövedelemforráshoz köti. Minimum 6 hónapos folyamatos munkaviszonyt kérnek az ügyfelektől, akkor is, ha az több munkahelyhez kötődik. Sajnos, a próbaidős alkalmazás sem elegendő a kérelem benyújtásához, illetve ekkor bizonyosan negatív visszajelzésre számíthatunk majd a banktól. Azok viszont, akik készpénzben jutnak hozzá a jövedelmükhöz, amely eléri a havi minimálbér összegét, jogosultak lehetnek a kölcsönökre, csak pozitív elbírálás esetén fizetési számlát kell nyitniuk a Budapest Banknál.

Milyen nyomtatványok szükségesek a Budapest Bank személyi kölcsönéhez?

A bankok hitelbírálatához a személyazonosításon túl a jövedelmünket igazoló nyomtatványokra van szükség: fizetési számlakivonatot, jövedelemigazolást várnak az ügyfélszolgálaton. A kölcsönigénylésben a telefonszámla-levél szintén alapkövetelmény – ezt egyedül a Prémium Kölcsönnél hagyja figyelmen kívül a Budapest Bank.

Az érvényes személyi igazolványt a megszokott módon plasztik jogosítvánnyal vagy útlevéllel is helyettesíthetik a magyar állampolgárok. Az új típusú dokumentumokat pedig az állandó lakcím igazolásával fontos kiegészíteni. A külföldi állampolgárok 4 évnél fiatalabb személyivel, továbbá állandó tartózkodási kártyával igazolhatják magukat. Mindezt kiválthatják azzal, ha dokumentumokkal alátámasztják, hogy legalább 4éve már az országban tartózkodnak. Lakcímigazolást nekik is mellékelniük kell a beadványhoz.
A bank eredeti, vagy a pénzintézet általhitelesített számlakivonatot kér az igénylés benyújtását megelőző 2 hónapról. Két esetben nem szükséges ezt teljesíteni: ha valaki már Budapest Bank-ügyfélként fordul hitelért, illetve a bérükhöz készpénzben hozzájutó alkalmazottaknak, nyugdíjasoknak. Azonban az ne kerülje el a figyelmünk, hogy a rendszeres jövedelmű, de számlamúlttal nem rendelkezők az igénylés pillanatában kötelesek

Fizetési számlát nyitni a bankfiókban.
A bérjuttatások igazolását eltérően határozza meg a Budapest Bank, attól függően, hogy alkalmazottról, nyugdíjasról, vállalkozóról van-e szó. Az alkalmazottak a munkáltatói papíron túl már az utolsó 3 havi bankszáma kivonatával is beazonosíthatják jövedelmüket a bank számára. A vállalkozók pedig a szükséges jövedelemigazolást és együttes adóigazolást a NAV-tól kaphatják meg. Az őstermelőknek az említett két NAV-nyomtatvány mellé csatolniuk kell az őstermelői igazolványt és betétlapot. A nyugdíjasok pedig a NYUFIG éves igazolásával teljesíthetik a bank jövedelemigazolás-kérését. Amennyiben a nyugdíj készpénzben érkezik, az utolsó 2 havi nyugdíjszelvényre is szükség lesz.

Előfizetéses mobil- vagy vezetékes otthoni telefon esetén magánszemélyként olyan telefonszámla-levelet és hozzá tartozó befizetési bizonylatot kell bemutatni, amely a hiteligénylő nevére szól, vagy a bejelentett lakcímére érkezik minden hónapban. Ha feltöltő kártyás mobilról beszélünk, legalább egy éves mobilszolgáltatói szerződés szükséges a pozitív elbíráláshoz, amelyben szintén az igénylő személye, vagy a címe szerepel. Céges mobil esetében a számlalevél összes oldalát mellékelni kell, valamint egy nyilatkozatot a telefon kizárólagos használatáról. Mint korábban említettük, a Prémium Kölcsön hitelezésében nem kell igazolni semmilyen jellegű telefontulajdonlást vagy -használatot.

Személyi kölcsön Igénylés lépésről lépésre a Budapest Banknál

A bankok nemcsak felkínálják az online-igénylés lehetőségét, de több esetben kedvezménnyel is díjazzák. A kényelem mellett időt is megspórolunk, ha élünk ezzel a lehetőséggel. A Hűség Hitellel a Budapest Bank is csatlakozik ebbe körbe.
A bank azonban bármely személyi kölcsön konstrukciójánál azonnali visszahívást biztosít, csak elérhetőségünket kell megadni az ügyfélszolgálat számára. Ezt online felületen egy perc alatt megtehetjük, hitelfajtától függetlenül. A pénzintézet munkatársai telefonon felkeresnek bennünket, és tájékoztatnak a feltételekről, valamint a szükséges dokumentumokról. Az igénylés nyomtatványainak utána nézhetünk már korábban, így, ha kérdésünk akad, a Budapest Bank ügyvivője azonnal meg is válaszolhatja azt. Nagyon fontos átgondolni saját anyagi helyzetünk, mert az alapján érdemes megválasztanunk a kölcsön futamidejét, összegét. Saját konkrét szituációnk teljes átlátásához mindig kérjük a banki alkalmazottak segítségét. Az igényléshez szükséges dokumentumokat a bank fiókjaiban adhatjuk le. Miután a bank döntött róla, pozitív elbírálás esetén időpontot egyeztetnek az ügyféllel, hogy a Kölcsönszerződést aláírhassák. Ez a dokumentum tartalmazza többek között azt is, mikor folyósítja a Budapest Bank a hitelt.

Mit tehetünk, ha nem tudjuk törleszteni a hitelt?

A Budapest Bank a személyi kölcsönöket most valóban kedvező feltételekkel biztosítja. Azonban vannak helyzetek, a pénzintézet is tudja, amelyben a hitelfelvevő legjobb szándéka ellenére sem tud törleszteni. Egy váratlan baleset, betegség, munkanélküliség azonnal felborítja a beütemezett visszafizetést. Mit tehetünk, ha valóban nehéz helyzetbe kerülünk? Forduljunk bizalommal a munkatársakhoz, mert több lehetőséget is biztosít a bank a normalizálásra.

A futamidő alatt fizetési halasztást kérhetünk, legfeljebb 3 hónapra. Az eltolás nem jár többletköltséggel, és a havi törlesztő részletek összege sem növekszik meg. A szükséges dokumentumok megtalálhatóak a Budapest Bank honlapján is, illetve telefonon keresztül is megérdeklődhetők.

Egy alkalommal a futamidő átütemezésével is élhetünk, azonban ez kevésbé kényelmes megoldás. Hiszen a törlesztő részlet nem csökken, a kamatteher és hiteldíj viszont megnő, ha kitoljuk a visszafizetés időszakát.
A svájci alapú személyi kölcsönök változó illetve fix futamidejével és törlesztő részletével is alakíthatunk a havi kiadásainkon.

Azonban a fent említett törlesztési könnyítések egyszerre nem variálhatók, és csak megszabott időközönként alkalmazhatóak újra. Ezért is fontos felelősségteljesen dönteni már a konstrukció kiválasztásánál. Hiszen a könnyítések csak gyorssegélyként alkalmazhatóak.
A Budapest Bank lépést tart a személyi kölcsönök erős versenyében. Számos konstrukcióval keresi az ügyfelek igényeit. Honlapja átlátható, könnyen felhasználható. Nemcsak információkat kaphatunk, de gyorsan megtaláljuk a számunkra legkényelmesebb elérhetőséget is a bank felé. Így gyorsan választ kapunk a felmerülő kérdéseinkre is.

Vélemények a Budapest Bank személyi kölcsönéről

A bankról valóban elmondható, hogy színes, lendületes kínálattal szolgál, így nem véletlen, hogy ezt igyekeznek elmondani a reklámokkal, hirdetésekkel is. Ön szerint is így van? Tetszenek Önnek a Budapest Bank reklámjai?
Leginkább a tapasztalatok mutatják meg azt,valóban sikerül-e ügyfélbaráttá tenni egy hitelt. Tényleg jól teljesíthetőek-e a futamidővel és a törlesztő díjjal kapcsolatos elvárások? Önnek mi a tapasztalata? Mondja el, hogy másoknak is segíthessen ezzel!

Rate this post

Egy hozzászólás ehhez: “Budapest Bank személyi kölcsöne – Több mint lehetséges

  1. van szükség egy valódi hitel? Ha igen, mi FAST HITELEK készek ajánlani egy
    kölcsön bármely összeg egy nagyon olcsó 3% -os, így most, ha érdekel
    abban, hogy egy kölcsön tőlünk egyszerűen email: fastloans70@gmail.com valódi
    hitel…

Vélemény - hozzászólás hozzáadása