Áruvásárlási- és szolgáltatási gyorskölcsön az OTP Banknál

Amikor a bank jutalmazza az ügyfelet.Nincs ennél gyorsabb megoldás – a gyorskölcsön, ahogyan az elnevezés is mondja, helyben és azonnal anyagi fedezetet nyújt. A téli ünnepi forgatagban igen népszerű konstrukció, hiszen a kiszemelt elektronikai meglepetést magunkkal is cipelhetjük, amint a helyszínen megkötöttük a hitelszerződést. A szakértők viszont felhívják a figyelmet, hogy nem mindig kínálja a legkedvezőbb feltételeket – azonban semmiképp sem ráfizetés a gyorskölcsön.

Ha nem is 0%-os kamattal, de valóban kedvező feltételekkel érhetőek el ma már. Sőt, az OTP Bank a saját ügyfeleit további előnyökhöz juttatja.

hirdetes

Az Áruvásárlási- és szolgáltatási gyorskölcsönt most az otépések önerő nélkül is megkaphatják. Az igénylés menete gyors és egyszerű, a kiválasztott fogyasztási cikket már pakolhatjuk is a kosárba.

Kávéfőzőt, tv-asztalt, hűtőt gyorskölcsönből

A gyors hitellel azonnal, a helyszínen hozzájuthatunk a kiválasztott elektronikai eszközhöz, de bármely más tartós fogyasztási cikkhez vagy szolgáltatáshoz is, ha teljesítjük a feltételeket. A kölcsönként felvehető tétel legalacsonyabb értéke 20.000 Ft, a maximum pedig 1.000.000 Ft.

A 6-48 hónapos futamidővel kiváltható hitelek havi törlesztő részletét a hitelösszeg nagysága és a visszafizetés ideje határozza meg. Így a több száz ezres értékű vásárlásokon túl, akár már 1 millió forintos kiadást is megvalósíthatunk az OTP Áruvásárlási- és szolgáltatási gyorskölcsönével. Miért ne élnénk a lehetőséggel, különösen akkor, ha a bankszámlánkat a pénzintézetnél vezetjük? Ekkor ugyanis könnyebben megszerezhetjük a gyorskölcsönt: a bank egyes dokumentumok benyújtásától eltekint, mivel a jövedelmünkről szóló szükséges információkkal már eleve rendelkezik (amennyiben a munkabérünk egy OTP-számlán landol).

Hogyan igényelhető a gyorskölcsön?

Minden nagykorú, tehát 18. életévét betöltött személy előtt nyitva áll az Áruvásárlási- és szolgáltatási gyorskölcsön lehetősége. A hitelbírálati körülmények a jövedelemre összpontosítanak. Legalább havi nettó 40.000 Ft-os bért szükséges felmutatni. Ehhez társul a minimum 3 hónapos munkaviszonyról szóló igazolás, amely a folyamatos törlesztőképességünket igazolja az OTP felé.

A hitelintézetek több esetben is előírják egy adóstárs bevonását, főleg, ha a tétel viszonylag magasabb összeg, vagy, ha úgy látják, kockázatot vállalnak a folyósítással. Mivel a gyorskölcsön egy fedezet nélküli hitel, ahol a jövedelmünk és a törlesztőképességünk garancia a rendszeres visszafizetésre, nem meglepő, hogy az OTP is kéri az adóstárs bevonását. Amennyiben 500.000 Ft feletti tételt igénylünk, nem kerülhetjük meg, hogy társhitelezővel együtt lépjünk be az ügyletbe. Az adóstárs személye pontosan meghatározott: feltételeiben nem különbözik egy társigénylő nélkül kölcsönért folyamodótól. Tehát a jövedelemigazolással ebben az esetben is számolnunk kell, valamint az adóstárs havi nettó bére sem lehet kevesebb 40.000 Ft-nál.

Az OTP azonban nemcsak összeghatárhoz köti a társigénylőt. Az igénylő státusza is magával vonhatja azt, hogy egyedül nem tudja benyújtani az Áruvásárlási- és szolgáltatási gyorskölcsön kérelmét. Egyéni vállalkozók, egyszemélyes ügyvédi irodát tulajdonlók és szellemi szabadfoglalkozásúk nem kerülhetik el az adóstársat.

Ha pedig mi egy hasonló státuszú cégvezető alkalmazásában állunk, szintén vonatkozik ránk ez az előírás. A társasház-munkáltatóval rendelkezők, illetve a mezőgazdasági őstermelők, vagy Bt. és KKT kül- és beltagjai is társigénylőkkel juthatnak hozzá az OTP-kölcsönhöz.

Ne felejtsük otthon a közüzemi számlát

Az OTP hitelét valóban könnyedén igényelhetjük. Személyi okmányainkon túl jövedelemigazolás várt tőlünk a pénzintézet. A bank ügyfelei azonban itt is kedvezményezett helyzetbe kerülnek, ugyanis az OTP-nél vezetett, legalább 3 hónapos jövedelem átutalást megvalósító bankszámlák tulajdonosainak nem kell bemutatniuk jövedelemigazolást.

Viszont a legutolsó rendezett közüzemi számlát, vagy vezetékes telefon- illetve mobilszámlát nekik is igazolniuk kell a bank felé. Nyugdíjasok esetében az utolsó havi nyugdíjszelvény, vagy bankszámlakivonat, és a nyugdíjas igazolvány bizonyítják az állandó bevételt – a bank így bizonoyosdhat meg arról, hogy az igénylő jól törlesztő adós lesz a hitelfelvételt követően. Az egyéni vállalkozóktól a pénzintézet továbbá a vállalkozói igazolványt és a NAV által aláírt jövedelemigazolást kéri. Az őstermelők számára is szükséges a tevékenység igazolása, és az őstermelői igazolvány mellett az utolsó lezárt üzleti évet érintő NAV-jövedelemigazolást kéri az OTP.

Tényleg nincs szükség önerőre?

Az OTP saját ügyfelei számára nemcsak az igénylés menetét könnyíti meg, de elengedi a hitelhez előírt önerőt is. Ehhez csupán egy legalább 3 hónapon keresztül a banknál jóváírt jövedelemhez kötődő bankszámlára van szükség, és a több tíz-, vagy akár százezer forint értékű kiválasztott árucikket megvásárolhatjuk. Az OTP Áruvásárlási- és szolgáltatási gyorskölcsönét felkínáló üzletek esetenként még jutányosabban folyósíthatják a hitelkonstrukciót. A 300.000 Ft-ot nem meghaladó hitelösszegre tehát 0%-os önrészt számít az OTP a bankszámlás ügyfeleknek, efölötti kölcsön esetében pedig 20% saját erőt kér.
Bankszámla, illetve jóváírt jövedelem nélkül a bank is más feltételeket szab, ahol a 150.000 Ft-os tétel lesz a választóhatár: ha kisebb összegről beszélünk, akkor 10%-os önrésszel kaphatunk pozitív elbírálást, ennél magasabb tételnél pedig 20%-ot kell fedeznünk a termék/szolgáltatás árából.

Az OTP gyorskölcsön kifejezetten kedvező igénylési feltételeket kínál a számlavezető ügyfeleinek – és általánosan elmondható az is, hogy a pénzintézetek egyre több akciót biztosítanak saját felhasználóik részére!

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása