Adósságrendező hitel 2016-ban

A bankok kamatkedvezménnyel várják az ügyfeleket, vagyis milyen módon csökkenthetjük adósságainkat egy jobb hitellel. A magyar családok jellemzően túlköltekeznek az ünnepi időszakban, az adósságrendező hitel 2016-ban azonban nemcsak számukra nyújthat megoldást – és alacsonyabb havi törlesztő részleteket. A rugalmas és gyors ügyintézés ebben a szorított helyzet még nagyobb szerepet kap, de mit kínálnak a bankok ezen felül?

A statisztika a 30 év körüli korosztályt látja leginkább veszélyeztetettnek. A jelenleg fennálló 7826 ezer lakossági hitelfelvevő közül minden negyedi személy adóssággal küzd, és rendkívül magas a pályakezdők, a fiatalok aránya. A múlt évi adatokból már az is nyilvánvaló, hogy 2015 első felében minden hónapban újabb 13,7 ezer nem törlesztett kölcsönt rögzítettek az adósok listáján, a KHR-ben. Tehát országos szinten küzdenek hitelesek a törlesztő részletekkel.

hirdetes

A bankpiac ma valóban hasznos alternatívát kínál az adósságrendezésre. Gyakorlatilag bármilyen szabad felhasználású személyi kölcsön megfelel erre a célra, azonban a hitelintézetek konkrét csomagokkal várják az ügyfeleket, amennyiben náluk kívánják továbbtörleszteni a már fennálló kölcsönüket. Sőt, hitelösszevonással sokkal pénztárca barátabb havi visszafizetést könyvelhetünk el, ha meglevő hiteleinket összevonjuk egy pénzintézethez.

Adósságrendező hitel 2016-ban erre számíthatunk

Nem meglepő, hogyha a legnagyobb körültekintéssel igényelt kölcsönünk ma már nem a piac legkedvezőbb ajánlata – érdemes a hitelfelvételt követően szemmel tartani a folyamatosan alakuló különböző konstrukciókat. A hihetetlenül szoros versenyben ugyanis nemcsak alacsonyabb törlesztő részleteket, de különböző kedvezményeket, kuponokat, vagy akár táblagépet is kipostázhat nekünk a bank.

Most érdemes igazán leülni és számolni, hiszen a futamidő és az igényelt hitelösszeg nagysága számunkra valóban megfelelő visszafizetést kalkulálhat. A korábbi kölcsönből akár havi tízezer forintot is megtakaríthatunk, vagy egy magas kamatozású hitelkártya törlesztő részletét akár felére is csökkenthetjük.
Milyen kondíciókkal várják a magyar bankok az ügyfeleket, a kamatkedvezményeken túl milyen extra szolgáltatásokat kínálnak akkor, amikor őket választjuk adósságrendező hitelezésre?

OTP Bankkal hosszú távra tervezhetünk

Az OTP Bank jelzálog típusú hitele adósságrendezésre is fordítható. Az 500.000-40.000.000 Ft-os kölcsönösszeg 6-25 éves futamideje alkalmas arra, hogy a nagyobb összegű hitelek törlesztőrészleteit mérsékeljük. Így egy rövid futamidejű, magas visszafizetési díjú kölcsön jóval kedvezőbb feltételekkel fizethető vissza az OTP-nél.

A kamatkedvezményeken túl az aktív banki szolgáltatást használókat is díjazza a magyar pénzintézet. Akár 10,81%-os rendkívül alacsony kamatot is kalkulálhatunk, amennyiben megfelelünk a bank előírásainak.

A Citibank nem számol fel kezelési költséget

A Citibank konstrukciói között is hangsúlyos az adósságrendező hitel 2016-ban. A szabad felhasználású kölcsön fix törlesztő részletet kínál a futamidő végéig. Az 500.000-6.000.000 Ft-os összeg mellé utazási kupont, vagy akár tabletet is választhatunk, amennyiben adott feltételekkel 1,2 millió forint feletti hitelösszeget igénylünk.

Ha kizárólag adósságkiegyenlítésre fordítjuk a Citibank Adósságrendező személyi hitelét, akkor 0%-os kezelési költséget könyvelhetünk el. A valóban kedvezményes 13,49%-os kamattal csak a 4,5 millió forintot meghaladó kölcsön esetében számolhatunk. 1 millió forint hitelösszeg esetében 60 hónapos futamidőre 18,99% hitelkamattal és 20,7% THM-mel kalkulálhatunk, ami 25.953 Ft törlesztő részletet jelent havonta.

Írjuk jóvá a jövedelmünk, és a K&H díjazza

A K&H Bank törlesztéscsökkentő hitele alkalmas a szabad felhasználású jelzálog kiváltására, de a lakáscélú jelzálog adósságtörlesztésének költségeit is csökkenthetjük vele. A 4,5-6,6%-os kedvező THM-mel a teljes futamidő alatt kamatkedvezményeket nyújt a K&H. A bank jutalmazza a jövedelem jóváírását, illetve már a vagyonbiztosítás megkötése után is kamatkedvezménnyel számolhatunk. 3 havi kamatperiódus esetében 4,07% helyett 3,67%-ot, míg 3 éves kamatperiódusnál 5,47% helyett 4,87%-ot kínál a pénzintézet. A már fennálló hiteltartozást azonban akkor hozhatjuk át a K&H Bankhoz, ha igazolni tudjuk, nincs fizetési késedelmünk – ez a feltétel azonban általános. A rossz adósok magasabb kockázatot jelentenek a bankoknak, így, valószínűleg adósságrendező hitelre sem számíthatnak.

Hitelösszevonásra megoldás a CIB Bank

Előrelátható tartósabb fizetési nehézségekre, vagy hitelkeretből fennálló tartozás rendezésére kínálja a CIB bank az Adósságrendező Hitelét. Az 500.000 Ft-os összeget 36 hónapos futamidőre 25,60% THM-mel vehetjük fel. Nagyobb összeg esetében sem változik a teljes hiteldíjmutató, 3.000.000 millió forint hitel esetében 60 hónap alatt szintén 25,60% a THM.

A CIB kifejezetten a saját intézményében fennálló kölcsönök összevonására, és annak egyidejű kedvezményesebb törlesztésére kínálja ezt a konstrukciót. Hitel- és bevásárlókártyák, valamint ingatlanfedezet nélküli kölcsönök havi kiadásai mérsékelhetőek, így összevonva sokkal átláthatóbbá válik a törlesztés. A kamaton túl egyéb díjakat nem számol fel a CIB.

Az Erste Bank jóváírással kedvez

Az Erste Bank lakáshitelre, illetve szabad felhasználású jelzáloghitelre kínál kedvezőbb konstrukciót. 2016. január 1-jétől pedig az Erste Személyi Kölcsönéhez kamatkedvezményt nyújt, amennyiben hitelkiváltás céljából igényeljük azt. A forint alapú, kedvező kamatozású kölcsönök jóváírást is garantálnak. Ha az adósságrendező hitel 2016-ban eléri a 3.000.000 Ft-os keretösszeget, az Erste 100.000 Ft-ot ír jóvá a további kamatkedvezményeken túl minden pozitívan elbírált kölcsön esetében.

A Raiffeisen Banknál már alacsonyabb jövedelemmel is elérhető

A Raiffeisen Bank két konstrukcióval is kamatkedvezményt kínál az adósságcsökkentésre 2016-ban. Az Egyetlen Hitel már aktív számlahasználat után is csökkentett ügyleti kamattal kalkulál, továbbá nem számol fel hitelbírálati és értékbecslői díjat – remek alternatívát nyújt a hitelösszevonásra. Az AdósságKönnyítő Kölcsön pedig rendkívül kedvező fix kamattal igényelhető. Az 500.000-5.000.000 Ft-os keret 36-84 hónapos futamidőre kínál megoldást a kisebb és a tételesebb tartozások rendezéséhez egyaránt. Az igényléshez havi 100.000 Ft-os jövedelem igazolását kéri a Raiffeisen, egy 2 millió forintot meghaladó összeg esetén pedig adóstárs bevonására kötelez. A bank hitelfedezeti biztosítást is nyújt, amely biztosíték egy váratlan jövedelemcsökkenés esetére.

Többmilliós hiteladósságot is rendezhetünk az UniCredit Bankkal

Az Adósságrendező személyi kölcsön összegét a nettó jövedelmünk, egyéb hitelünk törlesztőösszege és a fennálló hitelkeretünk alakítja. Az UniCredit Bank havi 200.000 Ft-os bevétel igazolásával már 3.150.000 Ft-ot is felkínál. Ehhez a maximális összeghez 17,5% kamaton túl 19,52% THM-et szükséges megfizetnünk 60 hónap futamidő alatt, 79.134 Ft-os részletekben. 1.000.000 Ft keret esetében megnő a kamat 20,5%-ra, valamint 23,12 THM-met számol fel a bank, így 26.772 Ft-ot fizetünk vissza az UniCreditnek. Egy magasabb jövedelem esetében sem változnak ezek a feltételek, csupán a felvehető összeghatár emelkedik meg.

Online igénylést kínál a Cetelem

A Cetelem Adósságrendező kölcsöne 24-35 havi futamidőre igényelt 1.500.000-7.000.000 Ft kölcsön esetében igen kedvező, 11,99% éves kamatot kínál. De akár sokkal kisebb, pár százezres tartozásunkat is kiegyenlíthetjük ezzel az új hitelkonstrukcióval. A kölcsön nem jelzálog alapú banki hitelek kiváltására használható fel kizárólag. Az online felületen is elvégezhető igénylés minden 20 év feletti személynek megfelelő alternatíva lehet egy kedvezőbb törlesztéshez.

A legtöbb bank már online felületen is biztosítja a hitelkalkulációt. A jelenleg fizetett törlesztő részletek, a jelenleg fennálló kölcsöntartozás összege és a hátralevő futamidő megadásával átláthatjuk, melyik bank kínál kedvezőbb konstrukciót – azonban csak a részletek teljes körű ismeretében hozzuk meg a döntést, hogy valóban adósságrendező legyen a hitel!

Rate this post

Egy hozzászólás ehhez: “Adósságrendező hitel 2016-ban

  1. Jó napot,
    Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát az egész világon, nagyon minimális éves kamatlábak olyan alacsony, mint 3% egy éven belül – 30 év törlesztési futamido bármely részén a világnak. Adunk hitelt tartományon belül 5000 € – € 500.000.000. A hitelek jól biztosított a maximális biztonság a legfontosabb. Az érdekelt személy vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailben: (calvinkingloanmanagementfirms@gmail.com)
    Hitel ajánlat.

Vélemény - hozzászólás hozzáadása