A gyorskölcsön verhetetlen, ha jól választunk

Televízió, autó, lakásbútor – talán egyszerre nagyobb tételt jelenthetnek, azonban a gyorskölcsön bármikor kipótolja a hiányzó összeget. A hitelkonstrukció verhetetlen előnye, hogy a vásárlás helyszínén igénybe tudjuk venni. Amennyiben összekészítettük a kérelemhez szükséges igazolásokat, még a szigorúbb dokumentációt előíró bankok gyorskölcsönét is könnyedén és azonnal megkaphatjuk.

Így elkerüljük a hiteligénylés hosszú folyamatát, és az ügyfélszolgálaton sem kell órákat eltöltenünk sorban állással. Számos előnye van tehát ennek a hitelformának, azonban csak akkor nyújt valóban anyagi segítséget, ha jövedelmünket és anyagi hátterünket figyelembe véve szignózzuk a hitelszerződést.

hirdetes

Pontosan lássuk át, mennyi időre és hogyan kalkulálhatunk a bérünkkel, egyéb pénzügyi forrásainkkal, hogy jó törlesztővé válhassunk. A gyorskölcsön-igénylők közül sokan a törlesztés kamatának esnek áldozatul, mert rosszul mérik fel saját pénztárcájuk vastagságát. Tájékozódjunk a hitel pontos részleteiről, de mindenek előtt üljünk le, és gondoljuk át, mennyire teljesíthető számunkra a futamidővel vállalt törlesztőrészlet!

Azonnal vihetjük

Nemcsak elektronikai cikkekre költhetünk a gyorskölcsön segítségével. A karácsonyi ünnepek lecsengésével is sokan igénylik ezt a hitelformát. Nem véletlenül. Bármikor kerülhetünk olyan váratlan helyzetbe, ahol azonnali megoldásként csak pénz jöhet szóba. Ilyenkor fontos, hogy könnyen és gyorsan juthassunk hozzá a forráshoz – ezért nem véletlen, hogy a gyorskölcsönök elbírálási ideje rendkívül alacsony. Hiszen épp az a cél, hogy minél hamarabb kézhez kapjuk az összeget. A bankok ezért már online is elérhetővé tették az igénylési szolgáltatást. Amennyiben nem egy árucikkről van szó, és nem helyben vásárolunk, hanem egy webshopban, kitűnő megoldás, hogy pillanatok alatt kideríthetjük, mekkora összegben és milyen feltételekkel folyósítja számunkra a gyorskölcsönt a bank.

Bármilyen akadály könnyedén elhárítható a hitelforma segítségével, hiszen szabadon felhasználható kölcsönről beszélünk. A bankok felé nem kell igazolnunk a hitelcélt, ezért arra költhetjük, amire leginkább szükségünk van. Előnyös tehát, mert, akár a megtakarított pénzünket is néhány nap alatt kiegészíthetjük vele – míg egy hosszabb lejáratú kölcsön esetében hetekig kellene várnunk az elbírálással.

A gyorskölcsön feltételei a hitelformához igazodnak. A személyi adatokon túl a jövedelemigazolásunk jelenti a bank számára a legfontosabb dokumentációt. A folyamatos bevétel a biztosíték arra, hogy hitelképesek vagyunk, tehát rendszeresen törlesztjük majd a részleteket minden hónapban. Magyarországon kevésbé gyakorlat, de már heti visszafizetéssel is igényelhetünk hitelt. Ez különösen azokban az esetekben jelent jó megoldást, amikor valóban egyszeri és azonnal anyagi segítségre van szükségünk, majd rövid időn belül, akár előtörlesztéssel is megtérítjük a bank felé a pénzösszeget.

Hitelkalkulátor és előzetes hitelbírálat

A felélénkült hitelpiac most hozzásegíthet bennünket a legkedvezőbb gyorskölcsönhöz. A bankok egymást túllicitálva kínálják a kedvezményeket, akár kiemelkedően alacsony kamatokkal, vagy 0% THM-mel kialakítva is. Már online formában is tájékozódhatunk a lehetőségekről. Ki sem kell mozdulnunk otthonról, hanem kényelmesen, néhány kattintással átpörgethetjük a különböző gyorskölcsönöket. Szinte már minden bank beépítette saját weboldalas szolgáltatásába a hitelkalkulátort.

Miután megjelöltük a felvenni kívánt összeget, tájékozódhatunk arról, megközelítőleg mekkora kamattal, teljes hiteldíjmutatóval kaphatjuk meg a kölcsönt, illetve mekkora törlesztőrészletet kalkulál ezért a bank. A futamidő nem minden esetben választható ki igény szerint – amennyiben nem vagyunk elégedettek a feltételekkel, továbbkereshetünk egyéb pénzintézetek oldalain. A hitelkalkulátor valóban nem helyettesíti a körültekintő informálódást, de a szélsőségesen rossz kondíciójú és drága hiteleket kiszűrhetjük vele, valamint összehasonlíthatjuk a bankok gyorskölcsön ajánlatait.

Amennyiben rátalálunk arra a konstrukcióra, amely megfelel az elképzeléseknek, már online előzetes hitelbírálattal is a segítségünkre állnak a bankok. Be sem kell fáradnunk az ügyintézőhöz, hogy kiderüljön, jogosultak vagyunk-e a kölcsönre. Valóban sok időt megtakaríthatunk az online ügyintézéssel!

Nem ráfizetés-e a gyorskölcsön?

A bankok igyekeznek minimalizálni saját kockázatukat, ezért például a KHR-ben (korábban BAR-lista) szereplő aktív tagokat bizonyosan elutasítják majd a hitelkérelemnél. A törlesztőképesség megszűnését ugyanis egy pénzintézet sem díjazza. Azokkal szemben, akik már visszafizették az adósságukat, és passzív státuszt szereztek a KHR-ben, a bankok is megengedőbbek.

Ők bizonyos szigorításokkal, de hozzájuthatnak a hitelhez.
A gyorskölcsön, mivel általában csak a jövedelmünkkel felelünk érte, magasabb kockázati tényező a bankok számára. A hitel feltételei is ennek a fényében alakulnak. Ne lepődjünk meg azon, ha egy hosszabb futamidejű kölcsönt kedvezőbb kamatozással kaphatnánk meg, hiszen annak az igénylési folyamata is valóban sok időt vesz igénybe. A gyorskölcsön viszont rövid időn belül a bankszámlánkra kerül, vagy akár készpénzben is kérhetjük egyes bankoknál.

A hitel futamideje változó, ám azzal tisztában kell lennünk, hogy minél tovább halasztjuk a visszafizetést, annál több kamatösszeget hagyunk a bankban. A különböző kedvezményekkel viszont valóban jó hitelt vehetünk fel. Nem meglepő a 0%-os THM-mel rendelkező ajánlat sem. A teljes hiteldíjmutató a hitelhez kapcsolódó járulékos szolgáltatások díjáról, a jutalék és az adó összegéről pontosan informál bennünket – így láthatjuk, a tőként túl mennyit fizetünk vissza a banknak. Azonban ne felejtsük el, a hitelintézmények egyéb díjakat is előírhatnak, nézzünk utána mindig a részleteknek. Ha utólag derül ki, hogy egy előtörlesztés bizony többletköltséget von maga után, nem fogunk örülni a hírnek – hiszen választhattunk volna kedvezőbb ajánlatot is a hitelpiacról.

A gyorskölcsön azonnali segítség, de akkor is felelősségteljesen kell választanunk, ha viszonylag rövidebb időre kötelezzük el magunkat egy-egy pénzintézet felé!

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása