Adósságrendező hitel munkanélkülieknek

A hitelcsapba problémája a legtöbb esetben azokat az embereket érinti, akik valamilyen okból kifolyólag váratlanul munkanélkülivé válnak, ezért az adósságrendező hitel munkanélkülieknek sokkal nagyobb segítséget jelenthetne, mint másoknak.

Ez a dolog sokkal több embert érint, mint gondolnánk, éppen ezért nekik van a legnagyobb szükségük arra, hogy igénybe vehessék a bankok által kidolgozott adósságrendező hitelt, amelynek a lényege, hogy kedvezőbbé tegyék fizetési lehetőségeiket, hogy több kölcsönből egyet dolgozhassanak ki, méghozzá kedvezőbb feltételekkel és kamatozással.

hirdetes

A probléma csak annyi, hogy munkanélküliként az embereknek nagyon kevés a lehetősége még az adósságrendező hitel tekintetében is.

Adósságrendező hitel munkanélkülieknek? Túl szigorúak a feltételek!

A gazdasági válság hatására a hazai pénzintézetek olyan szigorításokat vezettek be, amelyek hatására nagyon nehézkessé és körülményessé vált a hitelfelvétel, ennek megfelelően amennyiben valaki kizárólag munkanélküli segélyt vagy járadékot kap, abban az esetben nem lesz lehetősége hitelfelvételre. A pénzintézetek ugyanis a legszigorúbb feltételeket a hiteligénylők jövedelmi helyzetével szemben támasztják, és már a recesszió előtt sem vették jövedelemnek a hitelfelvételkor a munkanélküli segély címén kapott jövedelmet.

Mindez határozottam igaz azt követően, hogy az efféle segélyt ma már csak három hónapig fizeti az állam, szemben korábban akár kilenc hónapig is kaphatták az arra jogosult személyek.

Az adósságrendező hitel munkanélkülieknek tehát hiába lehetne tehát óriási segítség, 2010. június 11-e óta már jogszabály is szigorította a lakosság hitelezésről szóló törvényt, aminek köszönhetően minden hitel felvételét egy szükséges jövedelemhez kötötték vele.

Ennek köszönhetően minden egyes bank egy hitelezhetőségi limitet vezetett be, ami azt jelenti, hogy a pénzintézet kikalkulálja, hogy a leendő adós pontosan mekkora összeget fordíthatna hiteltörlesztésre, amihez figyelembe veszik a háztartásban igazolható bevételek és kiadások egyenlegét, az eltartottak számát, a megélhetési költséget, valamint a már meglévő hiteltörlesztéseket.

Az adóstárs megoldást jelenthet

Az adósságrendező hitel munkanélkülieknek tehát önmagában nem kivitelezhető, ellenben akad egy kiskapu, mégpedig abban az esetben, ha bevonunk egy megfelelő adóstársat a hitelügyletbe. Az adóstárs ugyanis megfelelő havi jövedelem mellett lehetőséget kapna arra, hogy hitelt vegyen fel nekünk, és bár ez nem lehetne adósságrendező kölcsön, hanem csak egy személyi kölcsön, ellenben a legtöbb esetben még így is sokkal kedvezőbb feltételek járnak rá, mint a korábban fizethetetlenné vált egy- vagy több hitel.

Ennek következtében az adóstárs által felvett kölcsönnel ki lehetne fizetni a korábbi, fizethetetlenül magas költségűvé vált hitelt, így a törlesztő-részletek sokkal kedvezőbbé válnak, ami megkönnyítheti a munkanélküli álláskeresését, ám kellemetlenebb helyzetbe is hozhatja, ha nem talál magának rövid időn belül állást.

A munkanélküli segély mellett egyébiránt további rendszeres jövedelmek és juttatások sem fogadhatók el az adósságrendező hitel felvételéhez, így például a GYES, GYED vagy GYÁS, a családi pótlék, az anyasági támogatás, a gyermektartási díj, az ápolási díj vagy a szociális járadék. Ezek mellett legfeljebb egy vagy több adóstárs bevonásával vehetünk fel hitelt, de adósságrendező kölcsönt csak akkor kaphatunk, ha bejelentett munkahelyről származik a havi jövedelmünk.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása