Adósságrendező személyi kölcsön mire lesz elég?

Általánosságban, ha meghalljuk a hitel szót, valahogy máris elkezdünk bizonytalanok lenni, és a dolog hátulütőjét keresni. Személyes negatív tapasztalatainkkal, vagy egy-egy régebbi, nem túl fényesen alakuló hitel konstrukciónkkal a nyakunkban pedig csak még rosszabbá válik a megítélési készségünk.

Gyakran előfordulnak az olyan helyzetek, amikor egy bankhoz kell fordulnunk valamilyen anyagi támogatás reményében. Ilyenkor merülhet fel a kérdés: Mi van akkor, ha ez sem lesz elég?

hirdetes
Adósságrendező személyi kölcsön
Adósságrendező személyi kölcsön

Bizonyára mindenki hallotta már azt a gazdasági kifejezést, hogy adósság spirál. Mit tudunk tenni, ha már a kölcsönt is kölcsönből fizetjük?

Kedvező feltételek, több év visszafizetési határidő, és alacsony THM.

Ilyen az adósságrendező személyi kölcsön, ami talán az egyetlen megfelelő megoldás lehet, ha már kezdenek összecsapni a fejünk felett a hullámok.

A kellő tájékozottság elengedhetetlen a kölcsönök világában

Rengeteg féle kölcsönt lehetne felsorolni, amelyek általában minden banknál hasonló feltételekkel futnak, hiszen itt ugyan olyan versengés figyelhető meg, mint a nagyobb cégeknél, áruházaknál.

Muszáj tájékozottnak lennünk a hitelek kapcsán, oda kell figyelni minden apró részletre és kritériumra, hogy biztosan teljesíteni tudjuk a megszabott feltételeket.

Talán a személyi kölcsön a legmegfelelőbb választás, hisz tulajdonképpen bármire elkölthetjük, amire csak szeretnénk.

Általában minden banknál minimum kétszáz ezret, maximum tíz millió forintot lehet felvenni, körülbelül nyolcvan négy hónap visszafizetési határidővel. Persze az ügyfél választhatja meg a pénz és az idő mennyiségét.

Mint minden hitelnél, itt is meg van szabva az, hogy mi a minimum fizetési képesség, amit az ügyfélnek teljesíteni kell a kérelmének jóváhagyása érdekében.

Az adósságrendező hitelek működése

Tulajdonképpen ennek a kölcsön fajtának az a lényege, hogy ezzel a már másik, vagy esetlegesen több felvett hitelünket fizetni tudjuk.

Tehát a koncepció az, hogy ezzel az egyetlen hitellel fedezzük a többit, és akár még meg is spórolhatunk pár ezer forintot, amennyiben tényleg ügyesen gazdálkodunk.

Azonban itt is érdemes tisztában lenni a legapróbb részletekkel.

Körülbelül a legmagasabb összeg, amit fel lehet venni az négy millió forint. Ezt persze azok tehetik meg, akiknek már viszonylag elég magas a havi nettó jövedelmük.

Általában a minimum összeget, ami olyan ötszáz ezer forint köré tehető, már havi nyolcvan ezer nettó jövedelemmel kézhez kaphatjuk. Ez valljuk be, tényleg nem olyan magas elvárás.

Az adósságrendező hitel előnyei, és hátrányai

Tulajdonképpen ez a fajta hitel, rengeteg előnnyel rendelkezik, azonban pár kellemetlenséget is könnyedén okozhat.

Először is arról kell szót ejtenünk, hogy tényleg nagyon leegyszerűsíti az ügyintézést az, hogy csak erre az egyetlen kölcsönre kell odafigyelni. Azonban itt üti fel a fejét az első. és legfontosabb probléma, méghozzá az, hogy nem is olyan egyszerű ez a folyamat, amin át kell esni ahhoz, hogy hozzájussunk a felvenni kívánt pénzhez.

Az első lépés valóban a nulladik, hiszen teljesen egyértelmű, hogy tájékozódunk az adott hitelről.

Ezután következik az előminősítés, aztán a szükséges dokumentumok beszerzése, majd a személyes beazonosítás, ami után oda kell adnunk a szerződés csomagot a banknál dolgozó szakembernek. Csak ezek végig zongorázása után születhet meg a végleges bírálat, de még így is felmerülhetnek egyéb teendők a kölcsön elutalás után.

Mint látszik, ez nem egy túl egyszerű folyamat, és kimondottan sok időt igényel. Talán több hétbe is bele telik ez a hosszadalmas procedúra. Ezek a tények persze eltörpülnek akkor, ha tisztán látjuk magunk előtt a célt, és az előnyöket.

Időt spórolunk azzal, hogy nem kell bankszámlát nyitni, valamint általában lehet a hitel fedezés mellett szabadon felhasználható kölcsönrészt is igényelni.

Különböző bankok adósságrendező személyi kölcsöneinek összehasonlítása

Magyarországon rengeteg bank működik jelenleg, ezért jól meg kell fontolni, hogy melyik lesz az, akivel végül szerződést kötünk. Ehhez többek között segítséget nyújthat egy-egy olyan internetes szolgáltatás, ahol különféle bankok ajánlatait hasonlítják össze.

A Sberbank, a Cetelem, valamint az Erste Bank rendelkezik talán a legkedvezőbb adósságrendező hitellel.

A Sberbanknál maximum tíz millió forintot tudunk felvenni, tehát egy egész magas összegről beszélünk, amelyet maximum kilencven hat hónapunk alatt kell törleszteni.

Az első havi törlesztőrészlet mindössze 34 750, azonban a második hónaptól ez már 136 620-ra emelkedik, 7,57% THM-el.

Az Erste Bank is körülbelül ugyan ezekkel a feltételekkel és adatokkal rendelkezik. A maximum összeg és a visszafizetésre járó idő teljesen megegyezik.

Azonban a havi törlesztőrészlet 143 870 forint, a THM pedig 9,18%.

Talán a Cetelem ajánlata a legkevésbé érdekfeszítő a három közül, hiszen ott mindössze csak kilenc millió, kilencszáz ezer forint a felvehető maximum összeg, nyolcvan négy hónap törlesztési idő leforgásával.

A minimum törlesztőrészlet is elég magas, 177 419 forint, ami valljuk be, az előzőkhez képest elég jelentős.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása