A gyorskölcsön igénylésének feltételei 2013-ban

 

Egy hirtelen felmerülő  anyagi nehézség áthidalásához a bankok különféle pénzügyi csomagokat, mentőöveket kínálnak.
A válság óta nagyon sokan veszik igénybe a gyorskölcsön lehetőségeket, hiszen semmilyen fedezetre nincsen hozzá szükség. A bank számára csupán a jövedelmünk az egyetlen biztosíték, hogy megfelelően fogunk tudni fizetni. Elég sokan összekeverik a személyi kölcsönnel ezt a lehetőséget, melyhez szintén nem kér a bank fedezetet. A különbség az, hogy a gyorskölcsönt, mint a neve is takarja, egyetlen napon belül is  folyósíthatják  számunkra, természetesen csak akkor, ha pozitív elbírálásban részesültünk.

hirdetes

Milyen keretei vannak a gyorskölcsön igénylésének?

A bankok csak akkor nyújtanak a számunkra ilyen kölcsön lehetőséget, ha nagykorú magyar állampolgárok vagyunk. Az igényelt összeg felső határa általában fél millió forint, azonban ritkább esetekben meghaladhatja ezt a felső határt is. Az igényelt összeg legkisebb mértéke harminc ezer forint lehet.

Mindenképpen fél éves munkaviszonnyal kell rendelkeznünk. Igazolnunk kell egy 30 napnál nem régebben kiállított igazolással a jövedelmünk mértékét, amely nem lehet kisebb 60 ezer forintnál. Ezt sok pénzintézet eltérően szabályozza.

Az aktív és a passzív BAR lista státusz nagyobb összegeknél kizáró ok lehet. Ha csak pár tízezer forintra van szükségünk, akkor egyes bankoknál nem jelent akadályt a passzív státusz sem.
A jövedelemigazoláson túl a gyorskölcsön igényléshez szükségünk van további dokumentumokra is, mint pl. a folyószámla kivonatra. Találhatunk olyan hitelintézeteket, melyek olyan személyeknek is nyújtanak kölcsönt, akik nem rendelkeznek folyószámlával. Ezeken a dokumentumokon túl szükség lesz a személyi igazolványunkra, lakcímkártyánkra és az adókártyánkra is.

Ennek a típusú kölcsönhöz jutási lehetőségnek a legnagyobb hátránya az, hogy a bank magas költséget számít fel, amely megmutatkozik a THM értékében. A pénzintézet minden esetben magasabb költségek, kezelési díjak mellett nyújtja ezeket a kölcsönöket, mint a hosszabb elbírálásúakat.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása