A gyorskölcsön igénylésekor számos tényezőt kell figyelembe venni

 

Egy hirtelen felmerülő kiadás egy megterhelt  költségvetéssel rendelkező család esetében hatalmas gondot tud okozni. Ha nagyon gyorsan van szükségünk százezres nagyságrendű összegre, akkor a bankok akciós gyorskölcsön ajánlatait kell igénybe vennünk. Így könnyedén át tudunk lendülni a hirtelen keletkező anyagi nehézségen.
Az igényelt összeg a pár tízezer forinttól egészen az 500 ezer forintig terjedhet.

hirdetes

A gyorskölcsönhöz jutás alapvető tényezői

Minden esetben nagykorúnak kell lennünk, vagyis be kell töltenünk a 18. életévünket.
Bármilyen akciós gyors pénzhez jutási lehetőségről van szó, minden esetben szükség van jövedelemigazolásra. Legalább 3-6 hónapnyi munkaviszonnyal kell rendelkezünk. E nélkül még a lehető legakciósabb gyorskölcsön is elérhetetlenné válik a számunkra.

Legalább 60 ezer forint havi nettó jövedelmet kell felmutatnunk a munkaviszony mellett.

Ha BAR listások vagyunk, akkor meg se próbáljunk igényelni gyorskölcsönt. Ha passzív státusszal rendelkezünk, akkor egyes bankoknál pár tízezer forintnyi összeg felvételére van lehetőségünk.

Ha egy nagyobb összeget szeretnénk felvenni, de erre nem ad lehetőséget a jövedelmünk, akkor az autónkat felmutathatjuk fedezetként.
Nagyon sok fajta gyors pénzhez jutási lehetőséget kínálnak a bankok.

Legyen bármilyen akció, mindig nézzük meg a mutatókat. Ezek közül a legfontosabb a Teljes Hiteldíj Mutató, vagyis a THM. Ennek a segítségével egy évre vonatkozólag láthatjuk, hogy mekkora díjat von maga után a kölcsön felvétele. A THM az összes felmerülő költséget magában foglalja.
A mutató segítségével összehasonlíthatjuk az egyes bankoknál nyújtott kölcsön lehetőségeket és azt kell kiválasztani, amelyiknél a legkisebb a Teljes Hiteldíj Mutató értéke.
Csak akkora összeget szabad felvenni még a legnehezebb helyzetben is, amennyit biztosan vissza fogunk tudni fizetni. Nem szabad, hogy valakit megtévesszen a gyors pénzhez jutás lehetősége.
Érdemes figyelni arra is, hogy ha esetleg fizetési nehézségeink adódnának, akkor lehetőség van-e törlesztési szünet kérésére.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása