A fedezet nélküli személyi kölcsönre vonatkozó szabályozás

 

Ha hirtelen egy nagyobb kiadásunk keletkezik, és nem rendelkezünk a szükséges mennyiségű pénzzel, akkor érdemes a bankok által kínált szabad felhasználású személyi hitel lehetőségekkel élni. A fedezet nélküli személyi kölcsön maximálisan felvehető összegét az határozza meg, hogy milyen jövedelemmel rendelkezünk.
A személyi hitelek egyik legfontosabb jellemzője az, hogy nem kell az adósnak fedezetet felmutatnia. A bank számára az egyedüli biztosítékot a havi nettó jövedelem jelenti, amelyből a törlesztő részleteket, nem fizetés esetén levonja.

hirdetes

Hitelképességünk nem csak a jövedelmünkön múlik

Minden esetben a hitelintézet nagyon szigorúan vizsgálja a jövedelmi helyzetünket, hiszen ez adja a fedezet nélküli személyi kölcsönnek az egyetlen biztosítékát.

A vizsgálat során mindig a rendelkezésre álló jövedelmet veszik alapul a maximálisan adható személyi hitel összegeként. Így, ha egyéb fennálló tartozásaink vannak, akkor azok havi törlesztéseinek összege levonásra kerül.

Ha a nettó bérünknek több mint a harmadát teszik ki a havonta esedékes törlesztő részletek, akkor elutasításra kerül a kölcsön iránti kérelmünk.
A maximálisan felvehető összeg mindig a nettó havi jövedelem 5-6 szorosában kerül megállapításra. Ha valakinek alacsony a bére és nem elegendő a személyi hitel összege, melyet a bére alapján állapított meg a bank, akkor lehetőségünk van adóstárs bevonására is. Így már akár a jövedelmünk 10-szeresét is megkaphatjuk fedezet nélküli személyi kölcsönként.

Lehetőségünk van 13-84 hónap közti futamidővel felvenni a kölcsönt, melynek a mértéke 100 ezer forint és 5 millió között lehet. Kiválthatjuk vele a jelenleg meglévő, nem túl kedvező feltételekkel rendelkező deviza vagy forint alapú személyi hitelünket is.
Köthetünk törlesztési biztosítást a kölcsön mellé. Így haláleset, egészségkárosodás vagy munkahely elvesztése esetén könnyebben tudjuk kifizetni az aktuális havi részleteket.
A bankok a legtöbb esetben nagyon rövid átfutási idővel, már akár egy órán belül, nyújtják a személyi hiteleket.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása