Végrehajtás alatt igényelhető adósságrendező hitel?

Ha nem fizetjük házunk/lakásunk jelzálog hitelét több hónapon át, akkor a bank megindítja a végrehajtási eljárást. Egy nagyobb APEH tartozás vagy éppen egy kifizetetlen közüzemi számla esetében is ráterhelhetik az adott összeget az ingatlanra.
Minden tartozás végrehajtható, melynek kiváltását BAR listásként nehezen érhetjük el.
Ha nem a szerződésben foglaltak szerint fizetett tartozásról van szó, akkor a lehető leggyorsabban kell cselekedni, mert a bankok nem különösebben vesznek figyelembe szociális szempontokat, és így nehéz kompromisszumra jutni a két félnek.
A legnagyobb gond akkor van, amikor már a végrehajtás bírósági szakaszba jutott. Ilyenkor a bank már elállt az adott hitelszerződéstől, így teljesen felesleges megpróbálni a pénzintézettel egyezkedni.

A felmondott hitelekre egyetlen hazai bank sem nyújt adósságrendező lehetőséget.
Ha nem rendelkezünk semmilyen ingatlannal és egy több milliós, már végrehajtási szakaszban lévő tartozást akarunk kiváltani, akkor szinte felesleges is próbálkozni. BAR listás adósként személyi kölcsönt nem fogunk kapni sehol, főleg ekkora összegben. Speciális esetekben van lehetőség arra, hogy a havi nettó jövedelmünk maximum ötszöröséig vegyünk fel fedezet nélkül hitelt.
Egyedüli megoldásként az a lehetőség kínálkozik,ha egyik családtagunkat/barátunkat  megkérjük arra, hogy helyettünk vegyen fel jelzáloghitelt, és azzal az összeggel kiválthatjuk adósságunkat. Azonban erre elég kevesen hajlandóak, hiszen ilyenkor minden kockázatot az adott személy vállal helyettünk.
Ha egy pénzintézettől kérnénk segítséget, az rögtön megnézi a BAR listát. Ha azon szerepelünk, akkor vissza is dobja kérelmünket. A bankok tiltólistaként kezelik a BAR listát, így érdemes olyan tanácsadó céget felkeresnünk, amely ismeri a lehetőségek széles skáláját, és helyzetünket felmérve képes a megfelelő mederbe terelni ügyünket.

hirdetes
Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása