Adósságrendezés BAR listásként lehetséges?

hirdetes

A gazdasági válság óta nagyon megszaporodott azoknak a száma, akik nem tudják fizetni korábban felvett hiteleiket. Emiatt egyre többen BAR listára kerülnek, akik számára szinte lehetetlen vállalkozás adósságaikat rendezni.

Ha szeretnénk a többfelé fennálló tartózásainkat egyetlen hitellel kiváltani, akkor igencsak nehéz a dolgunk, mivel számos kritériumnak kell megfelelnünk.

Ha korábban felvettünk személyi kölcsönt, akkor azt nem tudjuk egy másik személyi kölcsön felvételével kiváltani, mivel személyi kölcsön és személyi kölcsön között nincs akkora különbség a THM-et tekintve, hogy ezzel az adós terhei jelentősen csökkennének.   A bankok ilyen esetekben mindig ingatlanfedezetű hitelt ajánlanak.

 

A rosszul, rendszertelenül fizetett hitelünk kiváltására egyetlen bank sem fog adósságrendező hitelt nyújtani számunkra. Ugyanis a pénzintézet, hogy meggyőződjön arról,  tényleg megegyezés szerint fizettük-e a törlesztéseket, egy igazolást kér és sokszor a bankszámla kivonatokat is visszamenőleg több hónappal ellenőrzi. Ha ezen a törlesztőrészletek elmaradása, vagy nem szabályszerű fizetése látszik, az a hitelkérelmünk elutasításával egyenértékű.

Ha régebben lakásvásárlásra vagy felújításra vettünk fel hitelt, akkor azt lakáscélú adósságrendező hitellel tudjuk kiváltani, amely alacsonyabb kamatozással bír, mint a többi hasonló hitel.

Ha egy bank adósságrendező hitelt nyújt ügyfele számára, akkor ellenőrzi a BAR listán a státuszunkat. Ha ezen rajta vagyunk akár aktív, akár passzív státuszban, akkor nem kaphatunk hitelt még ingatlan fedezettel sem.

Léteznek speciális adósságrendező hitelek is, amikor a bank nem figyeli a BAR listát és a jövedelmet sem. Ilyenkor csak az érdekli a pénzintézetet, hogy az elmúlt egy évben rendesen tudtuk-e fizetni hitelünket, melyet bankszámla kivonattal kell igazolnunk.

Ha a deviza hitelünket kiváltjuk egy forint alapúval, akkor azzal kell számolni, hogy az árfolyamveszteség végérvényesen elszámolásra kerül. Mivel a forint hitelek kamatai magasabbak, ezzel tulajdonképpen nem érünk el könnyebbséget, már ami a törlesztőrészleteket illeti.

Ha a BAR listán szereplünk, akkor szinte képtelenség az elaprózott tartozásainkat egyetlen hitellel kiváltani. Hitelkérelmünket biztosan visszadobja a bank, ha ezen a feketelistán rajta vagyunk.

 

Rate this post
hirdetes

Vélemény - hozzászólás hozzáadása