BAR listán van és adósságrendező hitelt szeretne fel venni?

Az adósságrendező hitel megoldást kínál arra, ha valakinek több irányban áll fenn fizetési kötelezettsége és ezeket szeretné kiváltani egyetlen tartozással. Így jelentős kiadáscsökkenést érhetünk el a kamatok tekintetében.

A BAR lista egy adós személy esetében kizáró okot jelent a legtöbb banknál arra, hogy bármilyen adósságrendező, jelzálogalapú hitelt vagy fedezet nélküli kölcsönt kaphasson.
A hitelintézetek a BAR listát ellenőrizve, a pénzügyi válság óta, nem tesznek különbséget a passzív és az aktív besorolású adósok között. Pár évvel ezelőtt passzív KHR listásként még kaphattunk bizonyos adósságrendező hiteleket. Aktív besorolásúként még csak a próbálkozás is teljesen felesleges bármelyik banknál.

hirdetes


KHR listásként szinte egyedüli megoldásként az kínálkozik, hogy személyes kapcsolatba lépünk a hitelintézetünkkel, mellyel szemben fennáll a tartozásunk és megpróbálunk valamilyen jellegű fizetési könnyítésben megegyezni.
Havi törlesztő részleteinket a futamidő meghosszabbításával csökkenthetjük, emellett a tőkemoratórium is megoldást jelent. Ilyenkor a havi esedékes tőketörlesztést nem kell fizetnünk csak a kamatokat és egyéb hitel díjakat. Kamatcsökkenést devizanem váltással érhetünk el, amely szintén mérsékli hitelre fordított kiadásainkat.
Megoldást jelenthet, ha egy nem BAR listás személy siet a segítségünkre és hitelt vesz fel helyettünk, mellyel kiválthatjuk saját tartozásainkat. Ebben az esetben, ha a tartozásunk meghaladja az egy millió forintot, akkor csak ingatlant terhelő jelzáloghitelt vehet fel a nem BAR listás adós helyettünk. Ha ezzel a megoldással rendeztük a tartozásunkat, akkor passzív KHR besorolásúak leszünk még egészen egy évig. Ha az egy év letelt, és felkeresünk egy bankot hitelfelvétel céljából, akkor a hitelintézet a BAR listát ellenőrizve már nem fogja a nevünket ott találni, vagyis újra hitelképesek leszünk.
Ehhez a megoldáshoz azonban olyan személyt kell keresnünk, aki megbízik bennünk és maximálisan támogatni kíván. A legtöbben családtagot, szülőt vagy testvért szoktak felkérni a kiváltó hitel felvételére.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása