Van-e lehetőségünk jelzálogalapú hitel felvételére osztrák bankoktól?

Az osztrák pénzintézetek magyar állampolgároknak kizárólag jelzálog alapú hitelt nyújtanak. A 2010 nyarán életbe lépett kormányrendelet értelmében viszont magyarországi ingatlanra nem jegyezhetnek be osztrák bankok jelzálogjogot azzal a kivétellel, ha adósságrendező, hitelkiváltó hitelről van szó.

Ezért azok a magyar ügyfelek, akik osztrák bankoktól kívánnak jelzálogalapú hitelt igényelni, csak adósságrendezés céljával tehetik ezt, szabad felhasználású hitelek felvételére nincs mód magyar ügyfeleknek.

hirdetes


Mivel ezzel a hitellel Ön meg kíván szabadulni meglévő előnytelen hitelétől, ezért számítania kell rá az ausztriai bankok kérni fogják Öntől, hogy igazolja problémamentes hitelmúltját. Ez azt jelenti, hogy igazolja a törlesztő részletek pontos befizetését az eredeti hitelével kapcsolatban. Amennyiben ezt nem tudja bizonyítani, illetve, ha az utolsó 4 havi befizetései elmaradásban vannak, akkor a pénzintézet elutasítja az Ön hitelkérelmét. Elutasítást von maga után a végrehajtás alatt álló ingatlan is.
Ingatlan fedezetként osztrák bankok lakóingatlant, nyaralót vesznek figyelembe, építési telek nem szerepelhet fedezetként a hitel kérelemben.
Magyarországi lakóingatlanok esetén az sem mindegy, hogy az országnak melyik területén található a fedezetként felajánlott épület, jellemzően az ország nyugati és középső részén lévő ingatlanok számítanak elfogadhatónak a hitelügyletben, és forgalmi értékük el kell, hogy érje legalább a 8-10 millió Forintot.
Amennyiben a felkínált ingatlan megfelelő értékű, és forgalomképes, akkor arra számíthatunk, hogy értékének 40-45%-át kapjuk meg hitelként.
A legkisebb igényelhető összeg 7,000 Euró, a legmagasabb pedig 60,000Euró lehet.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása