Az OTP A hitel törlesztésének fontosabb mozzanatai

279441_7724Az OTP A Hitel törlesztése igen egyszerű művelet, mivel a bank ezt a hitelt úgy nyújtja, hogy az utolsó 3 havi rendszeres jövedelem átlagát vonja és az így kapott összeget kínálja fel kölcsön összegként, így gyakorlatilag minden hónapban a teljes összeg visszafizetésre kerül. Ez úgy történik, hogy a bank engedi ügyfelét a számláján mínuszba menni. Minden jóváírás a számlán törlesztésnek minősül.

Ha megérkezik a bizonyos rendszeres összeg, a hitel kiegyenlítődik, lenullázódik, de bármikor újra vehetünk fel pénzt, mert az A Hitel újra felhasználható. A bankok általában 3 havonta ellenőrzik a törlesztéseket és a havi jövedelmek összegét és annak rendszerességét, ha ezen folyamatok egyikénél sem szakad meg a rendszeresség, a hitel szerződés automatikusan meghosszabbodik.

hirdetes

Ha egy összegben nem tudja az ügyfél visszafizetni ezt a kölcsönt érdemes havonta törlesztgetni. Miután feltöltődött a számla nem szükséges megszüntetni az A Hitel keretet, ilyenkor a bank pár száz Ft rendelkezésre állási jutalékot számít fel, így legközelebb viszont, ha újra nagyobb összegre lenne szüksége, újra igénybe tudja venni. Azonban ez egy ördögi kör, mert akkor az A Hitel törlesztés kezdődik elölről.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása