Megfelelően ismeri az A Hitel kamatát?

1176017_27460014Az A Hitel kamata Forint számla esetén 30%-os. A THM viszont még ennél magasabb 37,07% a 2012.10.18-tól hatályos Hirdetményt véve alapul. Deviza számla esetén az A Hitel kamata és a THM is csak 9%.

Ezekkel a kamatokkal természetesen csak abban az esetben kell számolni, ha igénybe vesszük a hitelkeret adta lehetőséget vagy ameddig vissza nem fizetjük a már felhasznált összeget.

hirdetes

Ha megigényeljük ezt a típusú kölcsönt, de nem nyúlunk hozzá és figyelünk arra, hogy a számlánkon soha ne menjünk 1 Ft-tal sem mínuszba, akkor a bank csak egy úgynevezett rendelkezésre állási jutalékot számít fel, ami összegét tekintve nem számottevő, csupán pár száz Forint.

Az A Hitelt a számlára érkező jóváírások automatikusan törlesztik. Addig, amíg rendszeres jövedelem érkezik a számlára, általában egyik bank sem szigorít ezeken a feltételeken, de nagyon kell ügyelni, hogy a rendszeresség meg ne szakadjon, mert ha 3 hónapig nem érkezik jóváírás a számlára, a bank automatikusan megszünteti vagy lecsökkenti a hitelkeretet és az hitel egyösszegű visszafizetése válik esedékessé.

Az, hogy a bank mennyit von le kamat gyanánt, a felhasznált összegtől függ, de ez az összeg maximum 10.000 Forint lehet.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása