Tudja, hogyan újíthatja meg Provident hitelét?

710597_85581884Mivel a pénzintézetet több negatív színben feltüntető hír jelent meg az interneten azzal kapcsolatban, hogy miként és kinek van lehetősége hitelét megújítani, egy internetes portál megpróbálta kideríteni, hogy mi az igazság, és megkereste a Provident sajtóosztályát.

A hitel megújítására a Provident állásfoglalása szerint csak annak az ügyfélnek van lehetősége, aki minden részletében megfelel a szerződésben foglaltaknak, ami lényegében annyit jelent, hogy összes eddigi törlesztőrészletét rendben befizette.

hirdetes

Még egy fontos feltételnek meg kell felelnie, hogy hitelét megújíthassa, mégpedig egy hitelfelvevőnek maximálisan csak két szerződése lehet a Providentnél egy időben, és a heti törlesztőrészlet ebben az esetben semmiképpen nem haladhatja meg a 8 000 Forintot.

Az interneten ezzel szemben olyan pletykák terjedtek el, hogy a pénzintézet alkalmazottai olyan ügyfeleknek adtak újból hitelt, akik az addig felvett kölcsönüket sem fizették be a szerződésben foglaltak szerint, sőt olyan példát is felhoztak, amiben egy másik családtag tartozását fizettették ki az ügyfél által felvett hitelből, ami azt jelenti, hogy alig kapott kézhez abból a pénzből, amit saját magának igényelt.

A Provident mindezeket a vádakat határozottan cáfolta, és a fenti közleményt adta ki, hogy megnyugtassa a kedélyeket ez ügyben. A hitel megújítása úgy zajlik, hogy ha valaki 100 000 Forintot vett fel és abból már törlesztett 30 ezret + kamatok, akkor ezt a 30 ezret újra igényelheti a pénzintézettől.

1/5 - (1 vote)

Vélemény - hozzászólás hozzáadása