Válás estén a Szocpolt vissza kell fizetni?

Mi történik akkor, ha egy ingatlant egy válás miatt értékesítettek és arra szocpol volt bejegyezve, majd a házastárs az új ingatlanra átkérte a szocpol bejegyzést ám gyámhatósági eljárás zajlik az ügyben.
Vajon a szocpolt ilyen esetben vissza kell fizetnie az államnak, a házastársnak? A teljes összeget kell visszafizetnie vagy elég csak a töredékét?

hirdetes

A kormány rendelet szerint, mely szabályozza a Szocpolt…

Amennyiben a szocpolra vásárolt ingatlant az elidegenítési és terhelési tilalom lejárati idő előtt értékesítik, úgy annak, aki felvette a szocpolt, a teljes összeget vissza kell fizetnie. Ugyanez a helyzet abban az esetben, ha már nem a támogatott személy és a vele költözők laknak az ingatlanban.

Nincs ebben az esetben semmilyen mód arra, hogy csak egy részét fizessék vissza a szocpolnak. A 12/2001. (I.31.) kormányrendelet az, amely ezt kimondja, érdemes ezt alaposan áttekinteni.

A további információkról a területileg illetékes Államkincstár adhat felvilágosítást, ám ők hivatalból biztosan elkezdik a hivatalos eljárást, amely egy igen hosszú procedúra lesz.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása