Hátralék esetén igényelhető-e az adóságrendező hitel?

Adósságrendező hitel igénylése elindítható-e úgy, hogy már az adott hónapban a régi hitel részletfizetése nem teljesül és tartozás keletkezik a folyószámlán? Számít-e ilyen esetben és előny-e az, hogy a hitelfelvevő nem BAR listás és megfelelő jövedelemmel is rendelkezik?

hirdetes

Adóságrendező hitel hitelbírálati tényezői

Minden adósságrendező hitel esetében ugyanúgy fenn áll a hitelbírálat és újra megvizsgálják az adós fizetési hajlandóságát. Általában az adósságrendező hitelnél nagyon fontos, hogy a szerződésszerű hiteltörlesztés megvalósuljon, ezért valószínű, hogy hitelbírálat során ez nem fog túl jó fényt vetni a hitelfelvevőre.

Amennyiben további elmaradása is keletkezik, és az meghaladja a 3 hónapot, akkor BAR listára kerül és semmilyen hitel felvételére nem lesz már lehetősége.

Érdemes a saját pénzintézet fizetési könnyítéseket elősegítő intézkedéseit körbejárni, hiszen ezekre is van mód! Nagyon fontos, hogy a meglévő hitelen kívül már más hitellel ne rendelkezzen, mert az teljesen ki fogja zárni az adósságrendező hitel felvételének lehetőségét!

Javasoljuk, hogy keressen fel több pénzintézetet is ezzel kapcsolatban, az aktuális szabályozások és kondicios listák miatt.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása