Vállalkozóknak nyújtott adósságrendező hitel

A válság kirobbanása óta számtalan vállalkozó küzd likviditási problémákkal. Kis- és közepes vállalkozásoknál a legtöbb beruházás hitelből valósult meg, melyek havi törlesztő részletei nagyon megemelkedtek. Vállalkozóként is vehetünk fel adósságrendező hitelt, melynek segítségével a fennálló hiteltartozásainkat kedvezőbb konstrukciójúra tudjuk váltani. Így csökkenthetőek a havi kiadásaink.
A pénzintézetek a vállalkozó által benyújtott hitelkérelem mellé minden esetben jövedelemigazolást kérnek, melyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állít ki. Kérelmezőként mindig a területileg illetékes NAV kirendeltséghez kell fordulnunk az előző évi jövedelem igazolása érdekében, mely ingyenesen kerül kiállításra.
A bankok az adósságrendező hitel feltételeként szabják meg azt is, hogy vállalkozóként nem lehet fennálló adótartozásunk, melyről az igazolást szintén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állítja ki. Ezért a dokumentumért már fizetnünk kell.
Egyéni vállalkozóként a hitelkérelem mellé szükséges mellékelnünk a vállalkozói igazolványunkat is.

A pénzintézetek a társas vállalkozások esetében számviteli dokumentumokat, így a főkönyvi kivonatot, a mérleget és a beszámolót is be szokták kérni. Ezek alapján pontosan meg lehet ismerni a vállalkozás pénzügyi helyzetét, melytől a havi rendszeres jövedelmünk függ.
Az euró vagy forint alapú adósságrendező hitelt társas és egyéni vállalkozóként csak akkor igényelhetjük, ha rendelkeznünk egy lezárt üzleti évvel.
Mindezen feltételek mellett szükséges, hogy nagykorúak legyünk és rendelkezzünk ingatlanfedezettel. Feltétel, hogy a kiváltani kívánt hitelt az adott időpontig a szerződésben foglaltak szerint törlesszük.
Vállalkozóként lehetőségünk van kiváltani a beruházási (fejlesztés céljára felvett), rulírozó (hitelkeret a termelési erőforrások finanszírozására), projekt (építkezéshez, gépbeszerzéshez felvett hitel) és folyószámla (forgóeszközök finanszírozása céljából felvett) hitelünket.

hirdetes
Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása