Tudja, hogyan használja megfelelően a Provident hitelkalkulátorát?

A 2008-as válság beköszönte óta nőtt meg jelentősebben a kisebb összegű gyors hitelek iránti kereslet. Magyarországon ennek a piacnak egyik legismertebb képviselője a Provident, aminek a gyorskölcsön kalkulátorát ismertetjük most. A Provident gyorskölcsön kalkulátor a cég weboldalának felületén található meg könnyen, amihez a hitelkalkulátor fülre kell csak kattintani.

A hitelösszeg kiválasztásához egy görgőt vagy csuszkát szükséges mozgatni, ezt 5 000 Forintos lépésekben tehetjük meg.

hirdetes

Nézzünk meg egy példa kalkulációt melyet a Provident kalkulátorral végeztünk el

Mi most a példa kedvéért a 100 000 Forintos összeget választjuk ki. Ez alatt a csuszka alatt „az otthoni szolgáltatás díjának számolása” négyzetet lehet kipipálni, annak aki ezt kéri, ez azonban jelentősen megemeli a hitel teljes költségeit.

Ha nem választjuk ezt az opciót, akkor három különböző futamidőre, 35-, 50-, és 66-hétre kapjuk meg a hitelt jellemző adatokat. 66 hétre a hitel törlesztőrészlete 1 900 Forint lesz, a kamat díja 25 400 Forint, a THM 44,22% és a hitel után fizetendő teljes összegnél a 125 400 Forintot találjuk.

Ha választjuk az otthoni szolgáltatást, ugyanerre a futamidőre a törlesztő 3 100 Forint, a kamat 25 400 Ft, a THM 44,22%, az otthoni szolgáltatás díja 79 200 Forint és a hitel teljes visszafizetendő összege 204 600 Forint lesz.

Ezekből a számításokból világosan látszik, hogy az otthoni szolgáltatás kérése mekkora mértékben emeli meg a hitel után fizetendő teljes összeget, érdemes tehát jól megfontolni, hogy milyen esetben éri meg ennek az opciónak a kiválasztása.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása