Kaphatok-e gyorskölcsönt jövedelem igazolás nélkül?

A gyorskölcsön jövedelem igazolás nélkül már 30.000 Ft-tól igényelhető. Ezekről a kölcsönökről sokat hallhatunk a reklámokból manapság.

Érdemes azonban átgondolni, mielőtt emellett a hitel fajta mellett döntünk. Bár kecsegtető, hogy a gyorskölcsön jövedelem igazolás nélkül is igénybe vehető, elsősorban azt kell figyelembe vennünk, hogy ezeknek a kölcsönöknek a törlesztési üteme sokszor másképp történik a megszokott havi törlesztésnél.

hirdetes

 

Mivel ezeknek a pénzintézeteknek a profilja külföldről származik, innen van a heti törlesztési megoldás is. Nálunk általában havonta egyszer van fizetés, így érdemes meggondolnunk, tudjuk-e vállalni ezt az ütemű visszafizetési formát.

Egyébként a kamatok a híresztelések ellenére egyáltalán nem magasabbak más bankokénál. Ha a THM-et tüzetesen összehasonlítjuk, akkor erre magunktól is rájövünk. Azért tűnik magasabbnak, mivel a heti törlesztéssel sokkal nagyobb összeget fizetünk vissza havonta, viszont így hamarabb is fizetjük vissza a kölcsönünket.

Másrészt ezekhez a kölcsönökhöz lényegesen hamarabb hozzá juthatunk, ha szükség van rá. Elég felhívni a bankot és az előzetes hitelbírálatot követően a lehető leghamarabb, akár házhoz is hozzák (elég borsos ár fejében) a szerződést és a pénzt is.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása