Szeretné tudni, hogy BAR listásként kaphat-e személyi kölcsönt?

Személyi kölcsön BAR listásoknak jelenleg nem adható. A BAR listán lévő ügyfelek az úgynevezett Központi Hitelinformációs Rendszerben regisztrált személyek. Ez a rendszer arra szolgál, hogy a bankok le tudják ellenőrizni, hogy az ügyfélnek van-e esetleg más pénzintézet felé meg nem fizetett tartozása. Van aktív és passzív BAR-os személy.

hirdetes

 

Az aktív BAR rendszerben való szereplés azt jelenti, hogy az ügyfélnek még meg nem fizetett tartozása van valamelyik pénzintézet felé.

A passzív BAR-os az a személy, aki már maradéktalanul megfizette a tartozását és a számla kiegyenlítése óta már 1 év is eltelt, de 5 év még nem telt el.

Akadnak olyan bankok, akik különbséget tesznek aktív és passzív BAR listások között, és a passzív státuszban szereplőknek megfelelő fedezet mellett nyújtanak hitelt, de ez egy elég bonyolult folyamatot von magával. Magyarországon fedezet nélküli személyi kölcsön BAR listásoknak nincs, ők a meglévő hiteltermékek közül legfeljebb gyorskölcsönt tudnak igénybe venni. Külföldi országok bankjaiban pl. az osztrák bankokban nem végeznek BAR ellenőrzést, viszont ők csak jelzálog hitelt adnak magyar ügyfeleiknek.

Itt szemezgethet az aktuális személyi kölcsön ajánlatok között.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása