Kaphatunk hitelt ha nem rendelkezünk munkáltatói igazolással?

Nézzük most azt az példát, hogy milyen lehetőségei lehetnek egy olyan ügyfélnek, akinek nem áll rendelkezésére, vagy nem akar az igényelt hitelhez munkáltatói igazolást csatolni?

Nos, jó ha tudjuk, hogy a bankok kizárólag valamilyen fedezetre adnak kölcsönt, a fedezetek egyik fajtája a jövedelem fedezet, a másik valamilyen értékfedezet, például ingatlanfedezet lehet. Hitelek munkáltatói igazolás nélkül első és egyszerű esetben úgy lehetségesek, hogy annál a banknál igénylünk hitelt, amelyiknél folyószámlánk van és arra rendszeresen érkezik valamilyen jövedelmünk.

hirdetes

Ekkor szinte mindegyik pénzintézet eltekint a munkáltatói igazolás feltételétől.

A hitelek munkáltatói igazolás nélkül másik esete az lehet,

ha az igénylő valamilyen értéktárgyát adja biztosítékként a pénzintézet számára. Ez lehet valamilyen ingatlan, vagy gépjármű. De sajnos ez már csak az osztrák hitelek esetében működik. Ma Magyarországon lényegében teljesen eltűntek a bankok kínálatából az olyan jelzáloghitelek, amelyekhez nem kérnek jövedelemigazolást.

Ma már minden bank szeretné tudni azt is, hogy vajon milyen anyagi forrásból kívánja az ügyfél a rendszeres törlesztőrészleteket befizetni. Nos tehát az előbb felvázoltakból is látható, hogy hitelek munkáltatói igazolás nélkül hazánkban csak egy esetben érhetőek el, ha az ügyfél legalább folyószámlája segítségével igazolni tudja, hogy rendszeres jövedelme érkezik, és az sem hátrány, ha ez a jövedelem bérjellegűként fogadja el a bank.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása