Provident GYES-es hitel kérdésére a válasz

2010-ben lépett életbe az a hitelfelvételt jelentősen szabályozó szigorítás, amely olyan ügyfelek számára nem engedi a hitelek felvételét, aki nem rendelkezik jövedelemigazolással.

Ettől az időponttól a bankoknak kötelező lett meghatározniuk az ügyfeleik hitelezhetőségi limitjeit. A hitelezhetőségi limitet úgy kell kiszámolniuk a pénzintézeteknek, hogy az egyik oldalon nézik az ügyfelek bevételeinek összegét, a másik oldalon pedig a kiadások összegét, ha ez előzőből kivonjuk az utóbbit, megkapjuk a hiteltörlesztésre fordítható pénzt.

hirdetes

Arra a kérdésre, hogy a Provident GYES-re ad-e kölcsönt, először meg kell találnunk azt az információt, hogy a GYES jövedelemnek számít-e a jogszabály szerint.

Ki ad GYES-en lévő személynek hitelt?

A 2010-től alkalmazott jogszabály többek között úgy fogalmaz, hogy a hiteligénylők által igazolható bevételekre adhat csak egy bank hitelt. Nos, mi számít a törvény annak? A havi rendszeres igazolható munkabér, a nyugdíj, társas vagy egyéni vállalkozásból származó bevétel valamint a megbízási díj, és ezután jönnek a kiegészítő bevételként elfogadható jövedelmek, mint például a családi pótlék, a GYES, a GYED és a GYET összege is.

Nos tehát ebből is látható, hogy a pénzintézeteknek a jogszabály lehetőséget ad a GYES-re is hitel adni, tehát a Provident GYES-re adhat kölcsönt, de azt már minden pénzintézet maga dönti el, hogy ad erre a kiegészítő jövedelemre kölcsön pénzt.

Nos, a tapasztalat azt mutatja, hogy a Provident GYES-re hajlandó hitelt adni.  Azt itt megemlítenénk, hogy személyi kölcsönre már nem adhatnak a pénzintézetek hitelt GYES-re.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása