3+1 indok a transferwise pénzküldés mellett

Pénzt küldenél külföldre és már hallottál a TranferWise -ről? Ez írásunk abban segít neked, hogy megismerd a TranferWise pénzküldés lehetőségeit és ez után el tudod dönteni, hogy ez Neked megfelelő lesz-e.

A TranferWise egy online fiók, ami segít neked az online pénzutalásban, legyen az akár nemzetközi, akár belföldi. Ezzel fiókkal bármilyen nemzetközi bank felé tudsz utalásokat intézni, vagy akár kimondottan TransferWise számlával rendelkezőknek is.

hirdetes

Miért jó TranferWise pénzküldésre?

A fiókot teljesen ingyenes elkészíteni, és csupán néhány percet vesz igénybe. Nem szükséges személyes adatokat bevinned a rendszerbe magadról, így teljesen biztonságos a folyamat. Amire szükséged van, az csupán egy felhasználó név, ami a céged, vagy saját magad használ/használsz.

Transferwise pénzküldés 9 óra alatt meg is érkezik az összeg
Transferwise pénzküldés 9 óra alatt meg is érkezik az összeg

A fogadó félnek ráadásul nem kell rendelkeznie TransferWise fiókkal, ahhoz, hogy pénzt tudj neki utalni. A rendszer teljesen biztonságos és szabályozott. A cég 2011-ben alapult, és már több mint 3 millió elégedett ügyféllel rendelkezik. Ahhoz, hogy munkájukat sikeresen és nyitott szellemiségben tudják végezni, több ezer embert alkalmaznak szerte a világból.

Biztonságos használata

A biztonságot a HTTPS titkosítási módszer garantálja, ami egy kétütemű hitelesítést biztosít minden tranzakció védésére. Ez biztosítja, hogy a céggel folytatott kommunikáció védett legyen. Az adatokkal természetesen semmiféle visszaélés nem fog történni, emellett az adatokat nem adják ki harmadik él részére sem. A programozott biztonság mellett olyan alkalmazottak is vannak TransferWise-nál, akiknek specifikusan a tranzakciók figyelése a munkájuk, így védik minden ügyfél identitását és személyazonosságát.

Valódi árfolyam használata

A különböző bankok és egyéb intézetek sokszor a saját, egyedi (és barátságtalan) árfolyamokat használnak, amiket saját maguk állítanak fel. Ez gyakran azt is jelenti, hogy többet fizetsz, mint amennyire szükség lenne, és a felárat az adott intézet profitként számolja el. A TransferWise nem jelöli meg az árfolyamot. Az árfolyamot mindig a valódi, piaci középárfolyam határozza meg, amit olyan független forrásoktól nyernek, mint a Google, XE, Yahoo, Finance vagy a Reuters.

Transferwise árfolyamról
Transferwise árfolyamról

A bankszámla megnyitásakor rendszerint be kell szeretnie egy egyedi azonosítót a bankfiókban. A TransferWise is él ezzel az opcióval, hiszen így bizonyosodhat meg kilétünk valódiságáról és hitelességéről. Ez a rendszer segít a pénzmosás elleni küzdelemben és biztonságban tartja mindenki számláját és pénzét.

A személyazonosság megerősítése legtöbbször fényképes azonosítással történik, de lehetőség van erre lakcím megerősítésre, vagy más egyéb módokra, amiket a honlapon lehet megtekinteni. Ez általában két munkanapot vesz igénybe. Az ellenőrzési követelmények régiónként, országonként eltérőek lehetnek, de mindenről pontos információkat lehet találni a weboldalon.

TransferWise pénzküldés alacsony áron

Az utalásokért minden esetben egy bizonyos összeg levonásra kerül a számlánkról. Ezek alacsony, átlátható díjak, amikről minden esetben előre értesítést küldenek neked. Természetesen ez azt jelenti, hogy így elkerülhetőek a rejtett díjak és meglepetések. A levonásra került összeget ki is számolhatod akár, a weboldalon található árazási számológépbe, ami pontos tájékoztatást ad neked az esetleges díjakról.

Általánosan a befizetett és utalandó összegért mindig a feladó fizeti a felárakat és díjakat, a fogadó pedig mentesül ezek alól. Elmondható, hogy a díjaknak két nagy csoportja van: a TransferWise díj és a bizonyos fizetési módok felárai. Az extra díj a küldeni kívánt pénztől függ.

A külföldre történő utalások esetén az adott devizák mindig átváltásra kerülnek, így neked már nem kell ezzel bajlódni.

További információk érhetőek el a transferwise.com oldalon, vagy a +36 1 4088659-es telefonszámon. A weboldalra tekintve több ország telefonszámai közül válogathatunk, így érdemes azt is megnézni.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása