A Transferwise egy igazán jó valuta utalási lehetőség

A transferwise szolgáltatásait világszerte egyre több ügyfél veszi igénybe, hiszen a valuta váltás igen jól működik, sokszor jóval olcsóbban, mint ha egy bankban vagy valutaváltóban váltanánk valutát. Tulajdonképpen a pénzünk mindvégig az országban marad, tehát nem szükséges megfizetni a hagyományosnak mondható banki költségeket.

A Transferwise alapítása

A Transferwise-t Kristo Kaarman és Taavet Hinrikus alapította, akik saját személyes élményük, problémájuk után döntöttek úgy hogy megalakítják a céget. A két barát egymás problémáját oldotta meg, hiszen Kristo Kaarman éppen Londonban dolgozott és fontban kapta meg a fizetését, de volt egy jelzáloghitele Észtországban. Taavet Hinrikus a Skype alkalmazottjaként Londonban élt ugyan úgy, de euróban kapta meg a fizetését.

hirdetes
transferwise
transferwise

Hinrikus az észt bankszámlájáról kifizette Kaarman jelzálogát és barátja pedig fontban feltöltötte az ő bankszámláját. Nagyon gyorsan rájöttek, hogy ennél olcsóbb megoldást nem is találhattak volna. Ez volt az a pont, amikor a Transferwise életre kelt. A két barát átgondolta, hogy valószínűleg nem ők az egyetlenek, akik ilyen problémával küzdenek és máris nekiláttak a cégalapításnak.

Magyarországon a devizautalások nagyon drágák

Egy átlagosnak mondható SEPA utalás díjtétele 0,15% és természetesen ez forintban minimalizálva is van, tehát bármilyen kis összegben is gondolkodunk, a minimum díjat biztosan le fogja tőlünk vonni a bank. A Transferwise oldalán keresztül indított utalások esetén 0,7% és minimum 420 Ft, amit fizetni kell minden egyes tranzakció után. 100 eurónál ez 1,35 euró összköltséget jelent.

A cégnél már 36 devizanemben lehet utalásokat indítani és a szolgáltatás egyre bővül, hiszen a terjeszkedésben a cég egyáltalán nem állt meg. Indítási és cél devizát is ki lehet jelölni egy-egy tranzakciónál.

A célszemélynek a bankszámlaszámát IBAN formátumban kell mindig rögzíteni és ugyan úgy, mint egy banki utalásnál még közlemény rovatot is ki lehet tölteni. Utalásnál megadják a kódot, amit a közlemény rovatban mindenképpen rögzíteni kell.

A cég nagyon rövid időn belül, ez devizánként eltérő lehet, végrehajtják a konverziót. Jó esetben, mint például az euró esetében maximum 1 munkanap. Minden egyes utalást rögzít és nyilvántart a rendszer, azaz később is visszakereshetők és letölthetők PDF formátumban.

Mi az a SEPA?

Single Euro Payments Area azaz Egységes Euró Fizetési Övezet. Ez egy olyan övezet, amelyben az eurózóna és az eurózónán kívüli EGT és EU tagállamok bankjai állnak, de csak azok, amelyek csatlakoztak az övezethez. A SEPA egy automatikus feldolgozással teljesíti a megbízásokat így már másnap lehetséges, hogy a pénzösszeg megérkezzen a célszemélyhez.

A Sepa rendszeréhez jelenleg a következő bankok csatlakoztak:

 • ING Bank N. V. Magyarországi Fióktelepe,
 • Budapest Bank Nyrt. Erste Bank Hungary Nyrt.,
 • GIRO Elszámolásforgalmi Zrt.,
 • Magyar Fejlesztési Bank Zrt.,
 • FHB Kereskedelmi Bank Zrt.,
 • Raiffeisen Bank Zrt.,
 • Magyar Államkincstár,
 • Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.,
 • Kereskedelmi és Hitelbank Zrt.,
 • CIB Bank Zrt.,
 • OTP Bank Nyrt.,
 • UniCredit Bank Hungary Zrt.,
 • MKB Bank Zrt..

Az euró zónán belül így tulajdonképpen egy olyan átutalás indítható, amely belföldinek minősül. Itt egyes egyedül a bankok által meghatározott díjakkal van a gond, hiszen azok nagyon magasak.

A Transferwise már Budapesten is nyitott irodát

A Transferwise kilencedik irodája nyílt meg fővárosunkban, így már a bankoknál sokkal olcsóbban tudunk mi is utalásokat indítani. Amikor az új iroda megnyitásán gondolkodtak a tulajdonosok, akkor Budapest mellett egyebekben Berlin is szóba került, ám mégis Budapest mellett döntöttek.

További fontos tényező volt a kiválasztásnál, hogy Magyarországon nagyon sok képzett mérnök dolgozik és ez nagyon fontos volt az alapítóknak. A hazai mérnökök meglátásuk szerint ambíciózusak és nagyon lelkesek. További előny, hogy nagyon olcsón dolgoznak más országokban dolgozó mérnökökkel ellentétben.

Miért érdemes ezt az átutalási formát választani?

Első körben talán azt érdemes megemlíteni, hogy egyre népszerűbb a cég, amelynek mára már több mint 1 millió ügyfele van. A médiában igen sűrűn cikkeznek a cégről, mint az egyik leggyorsabban törekvő vállalkozásról, így napról napra nagyobb a népszerűsége.

Transferwise Budapesten

Transferwise Budapesten

A TrustPilot egy véleményeket összesítő oldal, amelyen, a mai napon 9,3 pontot ért el a cég 40 945 ügyfélértékelésből. Maximálisan 10 pont adható itt minden egyes cégnek. Valljuk be, ez azért igen szép teljesítmény.

A Transferwise hátterében 9 befektető is áll, amelyek igen erősnek számítanak és 90,37 millió dollárt fektettek be eddig a cégbe. Fontos tudni, hogy mindig valós középárfolyamon váltják át az utalásra szánt pénzösszeget. Sokak tapasztalata szerint körülbelül 12 óra leforgása alatt érnek át az utalások a célszemélyekhez, ami nem is éri el a beígért 1 napot. Sok esetben már 4-5 óra alatt a célszemélyeknél volt a pénz.

Egy könnyen átlátható és igen egyszerűen használható átutalási megoldás, amelynek segítségével a megbízások körülbelül 10 perc alatt elindíthatók. Ezek után bátran állíthatjuk, hogy az egyik leggyorsabb és legolcsóbb pénzküldési szolgáltatás az, amely ma már Budapesten is fiókirodát nyitott.

Bízunk abban, hogy további különleges szolgáltatásokkal is megörvendeztetnek bennünket.

Ön használta már a Transferwise rendszerét és mi a véleménye róla?

Rate this post

Egy hozzászólás ehhez: “A Transferwise egy igazán jó valuta utalási lehetőség

 1. Személyesen szeretném a részleteket megbeszélni a cég munkatársával … telefonon egyeztetnék időpontot … milyen számon lehetséges ez?

Vélemény - hozzászólás hozzáadása