Többféle akciós lakáshitel

A hiteleket általában nem kedvelik az emberek, de azért az akciós lakáshitel hallatán bizony sokan felkapják a fejüket.

Ideje leküzdeni a tévhiteket, és ha szükség van rá, akkor hitelt venni fel, például ha ház- vagy ingatlanvásárlásra kerülne a sor, esetleg házfelújításba vagy korszerűsítésbe fognánk, át kell böngészni az ajánlatokat, főleg az akciósakat.

hirdetes

Mit jelent pontosan a lakáshitel?

A lakáshitelről elsősorban azt kell tudni, hogy ez egy olyan jelzáloghitel-forma, amelyet igen kedvező kamatokkal lehet felvenni – ennek is köszönheti népszerűségét. Lényeges, hogy itt nem egy szabad felhasználású kölcsönről van szó, tehát az elbírálásánál és az elszámolásnál is nagyon ügyesen kell bizonyítani, hogy mire költöttük a pénzt.

A lakáshitelt természetesen lakáscélokra lehet felhasználni, például ingatlanvásárlásra, meglévő bővítésére, korszerűsítésére, de akár építésre is alkalmas, és ami még lényeges, hogy ez lehet családi ház, sorház, ikerház, társasház, de akár nyaraló vagy építési telek is.

Általánosságban még azt fontos tudni a lakáshitelről, hogy majdnem minden pénzintézetnél igényelhető, persze más kamattal, más futamidőre stb., de ezek általában azért hasonlóan alakulnak. A futamidő minimum a legtöbb helyen 1 év, a maximum 35 év, de akadhatnak kivételek. A minimum összegben is ilyen változások észlelhetőek, de a legtöbb helyen 500.000 Ft az igényelhető összeg.

A lakáshitelnek van egy államilag támogatott formája is, amely nyilván kissé eltér a hagyományostól, de igen előnyös, hiszen bizonyos kamattámogatás mellett vehető igénybe. Ebben az esetben azonban szigorúbbak a felhasználási lehetőségek, de még azért így is nagyon tág, hogy mire költhetjük a pénzt. Mielőtt bármelyik pénzintézetet is választaná, érdemes utánanéznie az állami támogatású lakáshitelnek is. Itt többet olvashat például az Erste támogatott lakáshiteléről.

Akciós lakáshitel THM változásokkal

Az akciós lakáshitel lényege, hogy kedvezőbb feltételek mellett végezhető el a hiteligénylés. Az akciós hitel általában azt jelenti, hogy a kezdő költségek kevesebbek, vagy kisebb a THM, esetleg a futamidő elején kedveznek valamivel a hitelt igénylőknek.

Az akcióknak, mint ahogyan azt általában tudjuk, nem szabad elsőre bedőlni, érdemes ezeknél is mindent nagy részletességgel átrágni, hiszen soha nem tudhatjuk, hogy hol kerültünk bele valami olyanba, amit nem szerettünk volna.

A pénzintézetek általában valamilyen eseményhez kötik az akciókat, a közelgő karácsony például tökéletes időszak arra, hogy valamilyen csábító ajánlattal jelentkezzenek az érdeklődőknél. Karácsony idején egyébként is – sajnos – nagyon sok minden a pénz körül forog, de ünnepekkor, év vége felé értékelünk is, értékeljük amink van, ameddig eljutottunk az életben, esetleg jobban átlátjuk a jövőt is, könnyebben tervezünk, tehát akár egy lakáscélú hiteligénylésbe is könnyebben belemegyünk.

Ezt okosan kihasználják a bankok is, akik év végén mindig valami akciókkal kínálják a hiteleket. De nem rossz ez senkinek: a bank jól jár, mert többen igényelnek, és az igénylő is jól jár, mert kedvezőbbek a feltételek. Érdemes tehát már akár most elkezdeni böngészni a pénzintézetek ajánlatait és lecsapni egy jó karácsonyi akciós lakáshitel lehetőségre.

Akciós lakáshitel lehetőség az OTP-nél

Ha hitelről van szó, akkor az OTP az egyik pénzintézet, amelyhez érdemes fordulni, hiszen általában jó ajánlataik vannak, és általában van náluk valami kedvező kedvezmény. Most is létezik egy, amellyel megkönnyítik az akciós lakáshitel választását. Az OTP-nél elérhető akciós lakáshitel most a Fix10, amely online kuponnal érhető el kedvezményesen, és nagyon is jónak tűnik ez az ajánlat. Lássuk a részleteket.

240 000 Ft megtakarítást jelent, ha az OTP akciós lakáshitel lehetősége mellett döntünk. A kupon akció azonban hamarosan lejár, tehát érdemes igyekezni, hiszen az akciós augusztus 22-től érvényes és visszavonásig, de legkésőbb november 30-ig tart. Ha igényeljük a Fix10 Lakáshitelt, akkor automatikusan megkapjuk ezt a kupont, amely a kamat 0,30 százalékpont kedvezményét jelenti.

Az OTP akciós lakáshitelénél a THM a november 4-i kondícióknak megfelelően számítódott ki, ami azt jelenti, hogy például egy 20 éves futamidőre választott 5 millió Ft összeg esetén a THM 5,4 százalék és 8,2 százalék között mozog.

Ezt a mondatot érdemes azért szemügyre venni:
„A Fix10 Lakáshitelre kalkulált THM a mindenkor hatályos Hirdetményben és Üzletszabályzatban meghatározott feltételek teljesítése esetén: az online kupon kamatkedvezmény, a megadott hitelösszeg után nyújtott kamatkedvezmény, a megadott jövedelem átutalás után hűség szolgáltatás keretében nyújtott kamatkedvezmény, továbbá valamennyi akciós díjkedvezmény figyelembe vételével került kiszámításra.”
Persze van kalkulátor is az OTP oldalán, amelyet bátran lehet használni segítségképpen.

Ez van a K&H-nál akciós lakáshitel terén

Akciós lakáshitel szempontjából a K&H-t is szeretjük. Náluk most induló díjkedvezménnyel vehető igénybe a hitel, méghozzá pontosan az év végéig, hiszen az akció ez év december 31-ig tart. Díjkedvezménnyel is igényelhető a lakáshitel, ez a pénzintézet méghozzá azt állítja, hogy azoknak, akik induló díjjal kezdték a hiteligénylést, azoknak vagy visszafizetik, vagy elengedik, vagy átvállalják a költségeket.

Mindez azokra érvényes, akik október 1. és december 31. között indítanak hiteligénylést. Azt pedig, hogy melyik díjról legyen szó, mi dönthetjük el: lehet az az értékbecslési díj, vagy a közjegyzői okirat díja, esetleg a tulajdoni lap másolásának a díja stb. A hitel kamatát is lehet csökkenteni, méghozzá négyfajta kedvezménnyel. Ezekről, és a különféle visszatérítésekről itt olvashat bővebben.

Akciós lakáshitel: most megéri!

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása