Tesco hitel nem is gondolná milyen könnyű pénzhez jutni

A Tesco áruházlánc az utóbbi évtizedekben úgy vált a mindennapjaink részévé, hogy szinte észre sem vettük. Noha már a kezdetek-kezdetén sem csak élelmiszereket vásárolhattunk a vállalat cégére alatt, az évek során egyre több helyen bukkant fel a Tesco, mint szolgáltató.

Ma már például szinte bármilyen műszaki cikket elérhetünk a cég logójával ellátva, ezen túl pedig igényelhetünk mobiltelefonos szolgáltatásokat, hovatovább egy ideje már Tesco hitel és kölcsönöket is.

hirdetes

Noha a Tesco egyelőre ezen a téren nem kínál számunkra olyan kiemelkedően szerteágazó lehetőségeket, mint azok a pénzintézetek, akik direkt hitelszolgáltatásra szakosodtak, ugyanakkor így is elérhetünk néhány kedvező árú és feltételű kölcsönt, amelyeket érdemes legalább a feltételek szintjén megismerni.

Tesco áruhitel amivel egyszerű a vásárlás

A Tesco hiteltermékei közül a legismertebb minden kétséget kizáróan a Tesco áruhitel, hiszen amennyiben bemegyünk valamelyik áruházba, és ott hitelre vásárolunk magunknak egy nagy értékű hűtőszekrényt vagy televíziót, akkor automatikusan ezt igényeljük majd a vállalattól. Az áruhitel-szolgáltatás a legtöbb hazai hipermarketben elérhető, ennek megfelelően a nagyvárosok éjjel-nappal nyitva tartó üzleteiben szinte bizonyosan. A konstrukció egyik legnagyobb érdekessége, hogy lényegében nem a Tesco, hanem a Budapest Bank kínálja, az áruházlánc mindössze a kérdéses pénzintézet megbízásából jár el az egyes ügyletekben.

Tesco áruhitel
Tesco áruhitel amivel könnyedén tud vásárolni a tescoban

Az áruhitel általánosságban ma már minden 50 ezer forint feletti termékre igényelhető a Tesco részéről – többnyire 10 hónapos futamidőtől –, de egy ideje az áruházlánc a katalógusból megrendelt, tehát nem helyben vásárolt tartós fogyasztási cikkekre is kiterjesztette szolgáltatását.

Milyen előnyei vannak a Tesco áruhitelének?

A Tesco áruhitel előnye, hogy rendkívül gyors, ennek megfelelően amennyiben az adott áruházban elérhető a lehetőség, akkor a hitelügyintéző helyben, az adatok és a szükséges dokumentumok alapján alig 20 percen belül elvégzi a banki hitelbírálatot, aminek köszönhetően míg mi nyugodtan vásárolgatunk, addig döntenek a hitel kapcsán, és ha az eredmény pozitív bírálatot szül, abban az esetben mi azonnal hazavihetjük a kiválasztott terméket. Ne feledjük azonban, hogy mint minden áruhitel, úgy a Tesco is megkéri az árát a gyorsaságnak és az alacsony összegnek, így a rövid futamidők mellé rendszerint 39-40 százalékos THM tartozik.

Tesco hitel igénylésének feltételei, mi sem egyszerű ennél

A Tesco áruhitel igénylése egyébiránt rendkívül egyszerű, így az alapfeltételeknek való megfelelés után csak benyújtjuk a szükséges dokumentumokat, megvárjuk a bírálatot, és már létre is jött a szerződés. Hogy mik az alapfeltételek? A bejelentett és egyben állandó magyarországi lakcím mellett a betöltött 18 éves életkor, állandó mobiltelefon, munkahelyi telefonszám, valamint legalább 50 ezer forintot meghaladó, havi rendszerességgel érkező nettó jövedelem.

Fontos még, hogy ne szerepeljünk a NAV adóslistáján negatív megjelöléssel, és alkalmazottként legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonyt tudjunk felmutatni. A hitelszerződés megkötéséhez elengedhetetlenül fontos lesz ezen túlmenően egy személyazonosságot igazoló dokumentum, valamint jövedelemigazolás is, ami lehet akár egy igazoló folyószámla is.

Tesco személyi kölcsön akár 10,5% TMH-től

Az áruhitel mellett a Tesco egyik legnépszerűbb hitelterméke a személyi kölcsön, amelynek érdekessége, hogy rendkívül egyszerűen igényelhető, és akár még hétvégén is hozzáférhető. A vállalat két konstrukciót kínál ügyfelei számára, így a Tesco Privát Kölcsön Expressz és a Tesco Prémium Kölcsön közül válogathatunk magunknak. Mindkettőben közös, hogy forint alapú hitelek, avagy nincs esetükben semmilyen árfolyamkockázat, a fix kamatoknak hála pedig a törlesztő-részletek könnyedén kiszámíthatóak lesznek. A Tesco nem ír elő kezest, sőt még ingatlanfedezetet sem, az igényelt pénzösszeget pedig mindenki arra használja fel, amire csak szeretné. A Tesco Prémium Kölcsönt 9,9 százalékos fix kamattal igényelhetjük, méghozzá 10,5 százaléktól 25,6 százalékig terjedő THM értékek mellett.

Személyi kölcsön igénylés feltételei, a Tesco-ban a fix kamat nem akadály

A Tesco személyi kölcsöne abban az esetben is nagyszerű választás, de inkább alternatíva, ha már rendelkezünk másik banknál egy ilyen konstrukcióval. Ebben az esetben a szupermarket ajánlatával kiválthatjuk a meglévő hitelt egy sokkal kedvezőbb kamatozású Tesco Hitelkiváltó Kölcsönnel, amivel nem csak 14,9 százalékos fix kamatot kapunk, hanem a hitelkiváltáson felül akár szabadon felhasználható összeghez is hozzájuthatunk, hovatovább akár 10 ezer klubkártya ponthoz is hozzáférhetünk.

Az ügyintézés minden esetben gyors, így a kiváltáshoz sem kell mást tennünk, minthogy megadjuk a szükséges adatokat, majd 10-15 perc múlva már hallhatjuk is a Tesco személyi kölcsön ajánlatát.

Tesco személyi és gyorskölcsön
Tesco személyi kölcsön gyorsan

A Tesco személyi kölcsön igénylésének természetesen nagyon szigorú feltételei vannak. A legfontosabb, hogy az igénylő nagykorú legyen, de amennyiben még nem töltötte be a 21. életévét, vagy már túllépte a 66-ot, akkor az igénylés benyújtásához szüksége lesz egy olyan társigénylőre is, aki az említett korhatári intervallumokon belül szerepel.

A Tesco személyi kölcsön igénylőjének ezen túl rendelkeznie kell állandó magyarországi lakcímmel, de amennyiben külföldi illető szeretne hitelt igényelni, akkor sincs veszve minden, csupán szüksége van egy magyar állampolgár társigénylőként való bevonásába.

Amennyiben nyugdíjas a Tesco személyi kölcsön igénylője, munkaviszony igazolására nincs szüksége, ellenben vezetékes és/vagy mobiltelefonos elérhetőségre igen. Előbbi kapcsán fontos kikötésre, hogy az otthoni telefon névre vagy címre szóló legyen, és legalább egy hónapja élő előfizetés tartozzon hozzá.

Feltöltő-kártyás hívószám kizárólag abban az esetben fogadható el, ha tudjuk bizonyítani, hogy már legalább egy éve használjuk az adott telefont. Mindennél fontosabb kritérium, hogy a Tesco személyi kölcsön igénylésének pillanatában semmilyen formában sem szerepeljünk a KHR listán, avagy a korábbi BAR listán, mert az minket negatív, avagy rosszul fizető adósként jellemezve ellehetetleníti a kölcsönszerződés létrejöttét.

Tesco Privátkölcsön Expressz és a Tesco Prémium Kölcsön

A fentieken túl a Tesco személyi kölcsön igénylésekor különféle kiegészítő feltételek kerültek megfogalmazásra a Tesco Privátkölcsön Expressz és a Tesco Prémium Kölcsön konstrukciókhoz. Amennyiben ugyanis a Privát Kölcsön Expresszt vagy a Hitelkiváltó Kölcsönt szeretnénk igényelni a személyi hitelek mellett, elengedhetetlen lesz, hogy legalább 6 hónapos folyamatos munkaviszonyt tudjunk igazolni egy olyan munkahelyen, amely legalább 12 hónapja működik.

Ezen a téren természetesen vannak engedmények és kiskapuk, így például ha az előző és az új munkahelyünkön csak összesen tudunk felmutatni féléves munkaviszonyt, a kölcsönök igényléséhez az is megfelelő lesz bizonyos feltételek mellett. Amennyiben vállalkozóként szeretnénk igényelni magunkat az említett kölcsönöket, abban az esetben elengedhetetlen lesz legalább egyéves vállalkozói múlt, de egyéni igénylés esetén minim nettó 75 ezer forintos havi rendszeres jövedelem, ami társigénylő esetén rá is érvényes lesz.

A Tesco ezen felül fontosnak tartja még, hogy legalább 1 hónapos fizetési számla múltat tudjunk igazolni valamelyik magyar pénzintézetnél. Amennyiben ez nem valósítható meg, mert az ügyfél készpénzben kapja a jövedelmét – legyen szó akár fizetés, akár nyugdíj –, abban az esetben kiemelkedően fontos lesz, hogy a Budapest Banknál egy lakossági Fizetési számlát nyisson.

Tesco Prémium Kölcsön szigorúbb feltétel rendszerrel

A Tesco Prémium Kölcsön kapcsán a prémium megnevezés és a prémium szolgáltatások miatt is szigorúbb feltételeknek kell majd megfelelnünk. Ebből kifolyólag például fontos lesz, hogy havi nettő jövedelmünk minimuma elérje a 250 ezer forintot. Amennyiben a hitelügylet társigénylővel történik, akkor ez a kritérium csak a főigénylőre vonatkozik, a társnak elegendő lesz havi nettó 60 ezer forintos rendszeres jövedelmet igazolnia a pénzintézet irányában. Amennyiben alkalmazottak vagyunk, a prémium személyi kölcsön igényléséhez elengedhetetlen lesz legalább 2,5 év munkaviszony, amit igazolhatunk legfeljebb két különböző munkahellyel is, ha a kettő között nem volt több egyhónapos megszakításnál.

Vállalkozók esetében a prémium szolgáltatások igényléséhez elengedhetetlen lesz legalább 30 hónapos vállalkozói múlt. Minden egyes igénylőnek a személyi kölcsönök legmagasabb szintjéhez kiemelten fontos lesz legalább 2 hónapos számlamúlt igazolása valamelyik magyar pénzintézetnél, aminek hiányában a Tesco arra kötelezi ügyfeleit – akik korábban készpénzben kapták fizetésüket vagy nyugdíjukat –, hogy nyissanak egy Fizetési számlát a Budapest Bankon belül.

Tesco jelzáloghitelek ha nagyobb összegre lenne szükségünk

A fentiekben elhangzottakon túl a Tesco számtalan különféle jelzáloghitelt is nyújt ügyfelei számára, akik ebből kifolyólag lehetőséget kapnak olyan kölcsön felvételére, amelyekhez elengedhetetlen lesz egy nagyobb összegű fedezet felmutatása. Az egyik ilyen alternatíva erre a Tesco szabad felhasználású jelzáloghitel, aminek köszönhetően úgy juthatunk hozzá nagyobb összegű kölcsönösszeghez, hogy a kapott pénzt szabadon, tetszőleges célra felhasználhatjuk.

Ehhez nincs szükség másra, mint a fentiekben, a személyi kölcsönöknél ismertetett feltételek mellett rendelkezni egy olyan ingatlannal, amelyet fedezetként bevonhatunk az ügyletbe.

TESCO vásárlókártya

A Budapest Bank és a TESCO együttműködésében született meg a TESCO vásárlókártya, melyet országszerte 27 áruházban használhatunk. Az igénylést követően akár 1 órán belül megkaphatjuk az új hitelkártyát, amelynek segítségével nem csak vásárlásainkat finanszírozhatjuk, de akár készpénzt is felvehetünk.

A kártyáról elköltött 100 000-1 000 000 forintos hitelkeretet akár 45 napig kamatmentesen használhatjuk, ráadásul az egyre bővülő szolgáltatásokhoz utasbiztosítás is társul. Az igényléshez munkáltatói igazolásra mindenképpen szükség lesz, így ennek beszerzéséről érdemes előre gondoskodni. A TESCO vásárlókártyával az éppen aktuális akciókon túl további kedvezmények is elérhetőek az áruházakban.

Lakáshitel a Tesco-ból, még ilyet

Ezen túlmenően a Tesco lakáshiteleket is garantál ügyfelei számára, így külön kérés esetén, a megfelelő feltételek mellett a szupermarket által biztosított kölcsönnel annyi pénzhez juthatunk hozzá, hogy annak köszönhetően vagy felépíthetünk, vagy megvásárolhatunk egy már meglévő lakást magunknak, ami egyben fedezetként is szolgál majd az adott hitelügylethez. A Tesco államilag támogatott vagy kedvező piaci kamatozású lakáshiteleket kínál ügyfelei számára a megfelelő feltételek mellett.

Lakáshitel már a Tesco-ban is elérhető
Lakáshitel már a Tesco-ban is elérhető

Hitelkiváltásban is képes segíteni a Tesco

A bankok többségéhez hasonlóan természetesen a Tesco is kínál hitelkiváltási lehetőséget ügyfelei számára. Ez különösen abban az esetben nagyon ideális választás, ha a gazdasági recesszió hatására, vagy pusztán a rossz döntés miatt havi kiadásaink olyannyira megemelkedtek a közelmúltban egy korábban felvett hitel miatt, hogy az már a kölcsön fizethetőségét, illetve a mindennapi létet is veszélybe sodorja.

A hitelkiváltás ilyenkor megfelelő megoldást garantál, hiszen ezzel egy, de akár több hitelét is kiválthatjuk egy sokkal kedvezőbb konstrukcióval rendelkező, alacsonyabb kamatozású kölcsönre. Ne feledjük, minél kedvezőtlenebb feltételeket garantált a korábbi hitel, illetve minél több rossz kölcsönt vonunk be az ügyletbe, a hitelkiváltással annál többet nyerhetünk, így több elbaltázott hitel esetén akár 30-40 ezer forintot is megspórolhatunk vele magunknak.

Egyéb kölcsön lehetőségek a Tesco hiteleiből

A Tesco hitelei között megtalálhatjuk még továbbá az ingatlanlízing, avagy a lakáslízing lehetőségét is, ami a lakáshitelhez hasonló formában garantál lehetőséget az emberek számára ahhoz, hogy saját lakásba költözhessenek. Az ingatlanlízing lényege és előnye nem más, minthogy a kiválasztott lakást bár megvásárolhatjuk magunknak, lakhatunk és élhetünk is benne, az viszont mindaddig nem kerül a mi birtokunkba, amíg a lízing le nem jár. Ideális választás akkor, ha nincs lakáshitel igényléséhez elegendő önerőnk, esetleg albérletben gondolkozunk, hiszen minek is fizetnénk albérletet, ha a bérleti díj összegéből előbb vagy utóbb hozzájuthatunk saját tulajdonú lakásunkhoz is.

A Tesco ezen túl kínál még direkt vállalati hiteleket is, aminek köszönhetően a vállalati szféra ügyfelei kedvező kamatozású kölcsönszerződések közül válogathatnak maguknak. Legyen szó akár lízingkonstrukciókról, akár bankgaranciákról, esetleg Széchenyi Pihenő Kártyáról, faktoringról, projektfinanszírozásról vagy beruházási és fejlesztési hitelekről, a Tesco kínálatában garantáltan mindent megtalálhatunk majd.

Mentés

Rate this post

Egy hozzászólás ehhez: “Tesco hitel nem is gondolná milyen könnyű pénzhez jutni

Vélemény - hozzászólás hozzáadása