Erste személyi kölcsönről amit máshol nem tudhat meg

Amennyiben gyors anyagi segítségre van szükségünk, és mindenképpen olyan hitelre van szükségünk, amihez nem szükséges ingatlanfedezet, önerő, sem túl magas jövedelem, akkor az Erste személyi kölcsön ideális megoldás lehet álmaink valóra váltásához.

A kérdéses hitel előnye, hogy a legtöbb személyi kölcsönhöz hasonlóan a bank nem szól bele abba, hogy mihez is szeretnénk felhasználni, ennek megfelelően vehetünk belőle autót, lakást, belecsaphatunk felújításba, vehetünk berendezési tárgyakat, de akár még nyaraláshoz is alkalmazhatjuk a kért összeget.

hirdetes

A határ kis túlzással a csillagos ég, de lássuk, hogy mi mindent kell tudnunk még az Erste személyi kölcsönéről!

Nyomós érvek az Erste személyi kölcsöne mellett

Az Erste személyi kölcsönhöz szinte bárki hozzájuthat, aki cselekvőképes, természetes személynek tekinthető, és ezzel egyetemben megfelel az összes olyan feltételnek, amelyet a bank támaszt a magánszemélyek irányába, de követelmény még, hogy a hitelbírálat során a pénzintézet szakemberei hitelképesnek minősítsék az illetőt.

Az Erste személyi kölcsön legnagyobb előnye, hogy a fentebb elhangzottaknak megfelelően tetszőleges célra felhasználhatjuk az így kapott összeget, amelyhez gyorsan, akár kezes és fedezet nélkül is hozzáférhetünk, méghozzá rendkívül kedvező és rugalmas feltételek mellett. Nem csak pillanatnyi anyagi segítségként kiváló alternatíva, hanem abban az esetben is, ha egy másik személyi kölcsön miatt korábban már bajba kerültünk, és szeretnénk azt egy sokkal kedvezőbbre váltani, hogy megkönnyítsük helyzetünket a mindennapokban.

A kölcsön igényléséhez ilyen esetben sincs szükség semmilyen fedezet, így ingatlan, értékpapír vagy épen biztosítás felmutatására, elegendő a megfelelő kereset és a bejelentett munkahely – természetesen csak többek között.

Az Erste személyi kölcsön kapcsán fontos kiemelni, hogy a pénzintézet rendszeresen biztosít előnyöket és kiváltságokat bizonyos feltételek mellett kiválasztott ügyfeleik számára. Példának okáért azok, akik legalább egy éves munkaviszonnyal rendelkeznek, netán nyugdíjasok, és a hitel igénylésekor a havi jövedelmük eléri a nettó 250 ezer forintos összeghatárt, mindenki máshoz mérten sokkal kedvezőbb kondíciókkal és THM-mel vehetik igénybe a kölcsönt.

Mikor kapunk kedvezményt?

Ezen túl kedvezményt érthetünk el abban az esetben is, amennyiben a hitel igénylésekor szerződésben foglalt keretek között biztosítjuk a bankot arról, hogy a jövőben egy az Erste Banknál nyitott számlára utaltatjuk rendszeres illetményünket, legyen az akár nyugdíj, akár rendszeres fizetés. Az ilyen esetekben az ügyfelek mindig sokkal kedvezőbb kamatokra számíthatnak, mint mások, de érdemes figyelembe venni az időszakosan meghirdetett kedvezményeket is, amelyek ennél is nagyobb engedményeket adhatnak.

Az Erste Bank ezen felül hűségprogrammal is rendelkezik azok számára, akik már több hónapja használják a pénzintézet szolgáltatásait. Ennek megfelelően akik legalább 3 hónapja egy a banknál nyitott folyószámlára utaltatják munkabérüket vagy nyugdíjukat, azokat EBH munkabérszámlásnak minősítik a hitelügyletben, ami azt jelenti, hogy az ilyen prémium ügyfelekre szabott, mindenkinél kedvezőbb feltételek mellett, alacsony kamattal igényelhetnek maguknak személyi kölcsönt.

Az Erste bank külön kezeli továbbá azokat az ügyfeleket is, akik már legalább 6 hónapja az Erste Banknál vezetnek számlát. Ilyen esetben természetesen ők is élhetnek az EBH munkabérszámlához köthető ügyfélkamattal, de ezen túlmenően nem kell a hiteligénylés során bemutatniuk semmilyen munkáltatói igazolást – még a munkáltató által kiállítottat sem –, hiszen a pénzintézet a rendszerben azonnal vissza tudja keresni a rendszeres pénzmozgást, illetve annak forrását.

Erste személyi kölcsön igénylésének feltételei

A személyi kölcsön igénylése az Erste Banknál természetesen számtalan feltételhez kötött, amely feltételek az adósra és az adóstársra is kivetíthetők, illetve vonatkoztathatók. Ennek fényében adós és adóstárs is csak az lehet – magyarul személyi hitelt csak az igényelhet –, aki betöltötte a 23. életévét, de a felvételkor még nem múlt el 65 éves, illetve a futamidő lejáratáig még biztosan nem tölti be a 70. életévét.

Erste személyi kölcsön feltételei
Erste személyi kölcsön feltételei

Ezen felül fontos, hogy az igénylő rendelkezzen állandó és egyben bejelentett lakhellyel, valamint vezetékes telefonnal, illetve mobiltelefonnal. Előbbi kapcsán fontos, hogy a vezetékes vonal a bejelentett állandó lakhelyén, vagy ideiglenes tartózkodási lakcímén legyen, míg utóbbinál elfogadott a kártyás mellett az előfizetéses és a céges hordozható készülék is, a lényeg, hogy az ügyfél elérhető legyen.

Az Erste személyi kölcsön igényléséhez fontos, hogy az adós vagy az adóstárs rendelkezzen rendszeres önálló jövedelemmel, ami nyugdíjból vagy munkából származik. A nettó összeg esetében az adós esetén hagyományos személyi kölcsönnél ez legalább havi 80 ezer forintnak megfelelő összeg, de a Személyi Kölcsön Extra felvételéhez 250 ezer forintnál nem lehet kevesebb a rendszeres juttatás összege.

Szintén fontos kritérium még, hogy a kölcsön igénylőjének legyen legalább 3 hónapja valamelyik magyarországi banknál egy rendszeresen vezetett, lakossági forgalmazói vagy elfogadható közleménnyel érkező – tehát lényegében beazonosítható – munkabére, illetve nyugdíj jóváírása. Mind az adós, mind az adóstárs kapcsán fontos kitétel a kölcsön igénylése kapcsán az, hogy egyikük se szerepeljen a Központi Hitelinformációs Rendszer listáján negatív feltüntetéssel, avagy ne legyen BAR listás, de kizáró tényező lehet az is, ha munkahelye felszámolás, végelszámolás, végrehajtás vagy csődeljárás alatt áll.

Az Erste személyi kölcsön felvételéhez természetesen nagyon fontos, hogy megfeleljünk a bank által támasztott, munkaviszonnyal kapcsolatos feltételeknek is. Ezek közül a legfontosabb, hogy az igénylő, vagy az igénylők az éppen aktuális munkahelyükön már legalább 6 hónapja legyenek megszakítás nélküli dolgozók. Amennyiben a Személyi Kölcsön Extra terméket kívánjuk igénybe venni, abban az esetben ez a mennyiség 12 hónap, de az adóstársnak itt is elegendő a féléves munkaviszony igazolása.

Nyugdíjasokra vonatkozó szabályok

Ettől egyedül a nyugdíjasok esetében tekint el a pénzintézet, akiknél nem fontos, hogy mióta kapják juttatásukat. Amennyiben vállalkozóként szeretnénk igényelni az Erste személyi kölcsönét, abban az esetben a bank részéről kitétel, hogy legalább 1 éves vállalkozói múlttal, illetve legalább egy 12 hónapot felölelő, tehát teljesített és egyben sikeres üzleti esztendővel rendelkezzünk, amit a szükséges dokumentumokkal igazolni is tudunk.

Ha külföldön dolgozunk

Ha külföldi munkahellyel rendelkezünk, akkor is igényelhetjük az Erste személyi kölcsönét, de ilyen esetben kitétel, hogy a kölcsön lejáratának ideje semmiképpen sem haladhatja meg a munkavállalási engedély lejáratától számított 6 hónapot.

Ha a munkavállalási engedély nem kötelező az adott külföldi országban, akkor a bank minden esetben azt az időpontot veszi figyelembe, amely a jövedelemigazoláson feltüntetett munkaviszony lejáratánál van írva. A személyi kölcsön felvételét munkavállalóként ellehetetleníti, ha az igénylő táppénzen van.

A fenti feltételek mindegyike a nyugdíjasokra is érvényes, kivéve abban az esetben, ha aktív dolgozó, és azt kéri a kölcsön felvétele során, hogy a bank a nyugdíj melletti másik juttatását vegye figyelembe a hitelbírálat során. A mellékállásból származó jövedelem egyébiránt más esetben is figyelembe vehető, de csak és kizárólag abban az esetben, ha a kérdéses mellékállás kapcsán a fenti feltételek megvalósulnak.

Mekkora futamidővel vehetők fel az egyes kölcsönösszegek az Erste banktól?

Az Erste Bank személyi kölcsönével 250 ezer forinttól 5 millió forintig terjedő összeget vehetünk fel magunknak két-két kategóriába osztottan, hiszen a hagyományos személyi hitel mellett a bank egy extra csomagot is garantál ügyfeleinek. Ennek megfelelően a hagyományos személyi kölcsön – 10 ezer forintos lépésközzel – 250 ezer és 5 millió forint között vehető igénybe, méghozzá 36-tól 72 havi futamidőre – féléves lépésközzel –, ami EBH munkabérszámlás ügyfelek esetében akár 84 hónapos futamidőre is kitolható.

Megtudhatja milyen futamidőre kaphat személyi hitelt az Erste banktól
Megtudhatja milyen futamidőre kaphat személyi hitelt az Erste banktól

Hitelkalkulátor számoljon az Erste bankkal közösen

Amennyiben valaki a Személyi Kölcsön Extra változatát szeretné igényelni, abban az esetben a felvehető összeg 500 ezer forinttól indul és 5 millió forintig terjedhet – 10 ezer forintos lépésközökkel. A futamidőt itt is meghatározza, hogy az igénylő EBH munkabérszámlás ügyfél-e vagy sem. Amennyiben igen, a futamidőt 18 hónaptól akár 84 hónapig is elhúzhatja, amennyiben viszont nem, akkor legfeljebb 72 hónapra igényelheti az összeget.

Hogyan kalkuláljunk az Erste személyi kölcsön kalkulátorával?
Hogyan kalkuláljunk az Erste személyi kölcsön kalkulátorával?

Az Erste Bank minden olyan ügyfelét EBH munkabérszámlásnak tekinti, akik az igénylés előtt legalább 3 hónapon át a kérdéses pénzintézetnél vezettek lakossági folyószámlát, amelyre minden hónapban saját nyugdíjuk, vagy elfogadható munkaviszonyból származó munkabérük jóváírása történt, illetve legalább a hiteligényléshez benyújtott jövedelemigazoláson szereplő összegnek a 75 százaléka jóváírásra is került ezen. Minden olyan ügyfél, aki ennek a feltételnek nem felel meg, nem tekinthető EBH munkabérszámlásnak.

Erste személyi kölcsön folyósításának és törlesztésének lépései

Az Erste Bank személyi kölcsön teljes összegének folyósítása azt követően történik, hogy a hitelbírálat megszületett, vagyis a bank hitelképesnek minősítette az ügyfelet, ezen túl pedig úgy határozott, hogy képes lesz a jelenlegi anyagi- és munkahelyi helyzete mellett a későbbiekben visszafizetni a felvett hitelösszeget. Maga a folyósítás soha nem készpénzben történik, hanem egy már meglévő, vagy újonnan nyitott, a banknál vezetett lakossági forint bankszámlára.

Az Erste személyi kölcsön törlesztése

Avagy a kamat és a tőke megfizetése minden hónapban beszedés által történik, méghozzá az ügyfélnek a hitelügylet során rögzített bankszámláról, amelyre rendszeres jövedelme érkezik, illetve természetesen az Erste Banknál vezeti azt. A törlesztés napja szabadon megválasztható három előre rögzített dátum közül, amelyek a hónap 5-e, 10-e vagy 15-e.

A hitel törlesztő-részleteinek fizetése egyébiránt a futamidő teljes hossza alatt egyenletes, vállalt fix kamatozás esetén nem változik, egyenlő összegű törlesztő-részletekben történik, de bizonyos esetben lehetőség van végtörlesztésre és egyéb kedvezmények utólagos igénylésére is.

Milyen nyomtatványokra van szükség az Erste személyi kölcsön igényléséhez?

Mint minden banknál, úgy természetesen az Erste Banknál is elengedhetetlenül fontos lesz a személyi kölcsön igénylésénél az, hogy néhány nyomtatványunk és dokumentumunk nálunk legyen, illetve tudjuk ezekkel igazolni a szerződéshez szükséges kritériumokat. Ennek megfelelően fontos, hogy legyen nálunk érvényes, személyazonosításra szolgáló okmány. Ha magyar állampolgárról van szó, akkor olyan érvényes személyazonosító okirat kell, amit a magyar hatóság állított ki korábban.

Ez lehet személyi igazolvány a lakcímet igazoló kártyával. Személyazonosító igazolvány, szintén a lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal, valamint kártyaformátumú, 2001. január 1-je után kiállított vezetői engedély, ami szintén csak úgy tehető teljessé, ha felmutatjuk hozzá lakcímkártyánkat.

A bank ezen túlmenően elfogad még magyar állampolgártól útlevelet is a lakcím igazolására szolgáló kártya mellett. Amennyiben még könyves formátumú, tehát a régi személyi igazolvánnyal rendelkezünk, abban az esetben külön lakcímet igazoló kártya felmutatása nem szükséges. Ha nem magyar állampolgárok vagyunk, de EGT-s országból származunk, akkor szintén szükségünk lesz valamilyen személyazonosító okiratra.

Tökéletesen megfelel erre a célra az adott ország hatósága által kiállított érvényes útlevél, vagy szintén a kérdéses államtól származó érvényes személyazonosító igazolvány. Megfelel még a személyi kölcsön felvételéhez az is, ha az igénylő rendelkezik egy olyan okmánnyal, amely igazolja hazánkban a tartózkodási jogát. Az ilyen okmányok mellé a magyar hatóság rendre kiállít érvényes lakcímet igazoló hatósági igazolványt is azoknak, akik már legalább 3 éve itthon tartózkodnak.

Ezt szintén be kell mutatni a kölcsön felvételekor, de igazolni kell azt is, hogy legalább 6 hónapja életmódszerűen Magyarországon él, és itt is vállal munkát.

Speciális dokumentumokra is szükség lehet, melyek a következők…

Az Erste személyi kölcsön igényléséhez szükséges lesz továbbá bemutatni még egy olyan dokumentumot is, amelyen egy formanyomtatvány keretein belül nyilatkozni tudunk fennálló tartozásunkról és jövedelmünkről. Szükségünk lesz továbbá egy 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolásra, vagy egy olyan bankszámlakivonatra, amelyen jól látható módon került feltüntetésre 6 hónapra visszamenőleg, megfelelő jogcímmel, avagy közleménnyel ellátva a rendszeres munkabérünk.

specális dokumentumokat is bekérhet az Erste bank
specális dokumentumokat is bekérhet az Erste bank

Fontos bemutatni még továbbá egy olyan bankszámlakivonatot is, amelyen az utolsó három havi juttatásunk van, amely származhat munkabérből vagy nyugdíjból is, a lényeg, hogy megfelelő közleménnyel legyen feltüntetve az adott számlán. Ez alól természetesen kivételt képeznek azok az ügyfelek, akik az Erste Banknál vezetnek számlát, valamint olyan, a csoportos értékesítési együttműködésbe beiktatott céges dolgozók, akik képesek eleget tenni a könnyített dokumentációval ellátott személyi kölcsönhöz kapcsolódó szerződés alapvető feltételeinek.

Az Erste Bank személyi kölcsön igényléséhez elengedhetetlen egy igazolás is arról – méghozzá 30 napnál nem régebbi –, az elmúlt évünkről abban az esetben, ha egyéni vállalkozók vagyunk, és jövedelmünk innen származik, illetve egy saját magunk, vagy a családunk tulajdonában álló cégnél vagyunk alkalmazottak, és a jövedelmet nem tudjuk 6 hónapra visszamenőleg bankszámlakivonattal igazolni.

Szintén fontos lesz minden akkor is, ha vállalkozói vagy nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezünk. Szükség van továbbá TB vagy NYUFIG határozatra – amelynek feltétlenül tartalmaznia kell a nyugdíj, illetve a támogatás megnevezését – abban az esetben, ha 55 évesnél fiatalabb nyugdíjasról van szó, esetleg olyan 55 évnél idősebb nyugdíjasnál, ahol az ügyfél képtelen 3 havi nyugdíjjóváírást igazolni.

Az Erste személyi kölcsön rokkantnyugdíjasok számára is elérhető, ebben az esetben azonban szükséges a TB /NYUFIG határozata arról, hogy a rokkantnyugdíj véglegesítésre került-e, illetve ha nem, akkor mikor lesz a következő felülvizsgálati időpont, avagy kvázi azt kell megállapítani, hogy a kérdéses juttatásra meddig számíthat a hitel igénylője.

Hogyan döntött az Erste személyi kölcsönnel kapcsolatban?

A fenti alapján mennyire szimpatikus Önnek az Erste bank személyi kölcsön konstrukciója, hitel terméke?

Írja meg véleményét, most és segítsen másoknak is.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása