A tavaszi lakáshitellel már legkésőbb nyár elején költözhet is

A lakáshitel piacon ma már számtalan különleges konstrukcióval is találkozhatunk és a különféle oldalakon tájékozódhatunk a bankok aktuális akcióiról és felvehető hiteleiről.

A lakáshitel most tavasszal még fontosabb sok családnak

Elérkezett minden család életébe az az időszak, amikor a költözésen törik a fejüket. A tavasz szinte mindig együtt járhat egy aktuális költözéssel, mindenki tervezget, másként és máshol képzeli el a jövőjét. Ahol éppen kisgyermek érkezik a családban ez a kérdés még fontosabbá válik.

hirdetes

A kicsinek bizony szüksége lesz egy szobára, így a szülők általában ilyenkor döntenek a lakáshitel felvétele mellett. Ma már az állam is nyújt támogatásokat, ezért érdemes ezekkel is tisztában lenni.

lakáshitel

Milyen hitel termékek érhetők el tavasszal a banki termékpalettákon?

A meglévő és már hitellel terhelt otthonokra felvehetők az adósságrendező hitelek, amikor pedig új vagy használt lakás vásárlásán gondolkodunk természetesen számtalan lakáshitel áll rendelkezésünkre. Ezen felül gondolkodhatunk még építési hitelen, korszerűsítési hitelen is.

Láthatjuk, hogy a hitelek típusai számtalan élethelyzetre kínálnak megoldást. Most már csak azt kell eldönteni a bankkalkulátor.hu oldal segítségével, hogy melyik hitel ajánlat a legkedvezőbb. Kisgyerekeseknek érdemes a CSOK-ot is belekalkulálni, hiszen az állam támogatást ad. Az új lakásoknál eleve jár kedvező kamattámogatott hitelfelvételi lehetőség.

A tavaszi időszakban számtalan bank kedvezőbb THM-el kínálja termékeit ezért érdemes mindig nyitott szemmel járni, akár kivárni. Arra azonban érdemes felkészülni, hogy számtalan dokumentumot kell majd benyújtani a hiteligénylésekor.

Milyen dokumentumok szükségesek a hitelfelvételhez?

A bankok a lakáshitel igénylésekor kérhetik az igénylőlapot, a tulajdoni lapot, családi házaknál a helyszínrajzot, illetve térképmásolatot, banki értékbecslésről az igazolást, jogerős használatbavételi engedélyt. Építkezésnél költségvetést kell benyújtani a tervezett építkezésről, jogerős és érvényes építési engedélyt kell csatolni, valamint bontandó épületek után bontási engedélyt.

Ne feledjük el, hogy a bank csak olyan ingatlanra tud hitelt nyújtani, amely már a tulajdonunkban áll, illetve rendelkezünk adás-vételi szerződéssel. Hitelbírálatnál fel kell készülni arra, hogy a bankok meg fogják nézni a hitelképességet. Érdemes még az egész procedúra megkezdése előtt otthon összeülni és a legtöbb bevételt összeírni, talán még azokat is, amelyek akkor várhatók, amikor a hitelt benyújtjuk.

Minél nagyobb jövedelmet, kiegészítő jövedelmet tud egy család leigazolni, annál magasabb hitel felvételére nyílik lehetősége. A jövedelem vizsgálat után derül majd ki, hogy egyáltalán a kiválasztott összeget megfinanszírozza-e a bank. Ne feledkezzünk meg a CSOK-ról, amely függ a vállalt gyermekek és meglévő gyermekek számától, de ez akár a 10 millió forintot is elérheti.

Minél előbb benyújtunk minden szükséges dokumentumot és nyilatkozatot valamint igazoljuk a jövedelmünket, annál reálisabb az, hogy egy tavaszi hitelfelvételből nyári költözködés lehet. Akiknek sürgős a hitelfelvétel már ma lépjenek az ügy érdekében, hiszen az idő mindenkit sürget és a bankoknak is időt kell adni a hitel elbírálásához.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása