Az FHB személyi kölcsön kalkulátor hatalmas segítséget jelent azoknak, akik gyorsan szeretnének dönteni

Az FHB által kínált személyi kölcsön ma már nagyon egyszerűen az FHB oldalán megtalálható kalkulátorral kiszámolható. A kölcsön garantálja mindenki számára a kiszámíthatóságot és a fix kamatot a futamidő végéig.

Ezek a kölcsönök felvehetők lakásfelújításra, szabad felhasználásra, gépjárművásárlásra vagy akár egy másik hitel kiváltására is. A kalkulátor segítségével pedig szinte minden kérdésünkre választ kaphatunk.

hirdetes

Mit érdemes tudni az FHB személyi kölcsönével kapcsolatban?

A kamat valamint a törlesztőrészlet a futamidő végéig változatlan, azaz 9,49-21,04 % marad. A kölcsön forint alapú, ezáltal árfolyamkockázattól teljesen mentes. Bármilyen célra, azaz teljesen szabadon felhasználható. Már kezes és fedezet nélkül is igényelhető.

Az egyes személyi kölcsönök milyen célokra használhatók fel?

A tartozásrendező személyi kölcsön más hitelintézetnél felvett személyi kölcsön, hitelkártya, folyószámlahitel, áruhitel, jelzáloghitel, egyéb fogyasztási hitelek kiváltására szolgál. A kölcsön igénylésének egyik legfontosabb alapfeltétele, hogy az adott kölcsönnél nem szabad késedelemben lenni.

Ha van is tartozás az nem lehet több 30 naposnál. Az autóvásárlásra felvehető személyi kölcsön, ahogy a neve is jelzi személygépjármű vásárlásra valamint törzskönyvvel rendelkező motorkerékpár vásárlásra fordíthat.

Ezek a járművek maximum 10 évesek lehetnek, az ennél öregebb járművekre nem ad kölcsönt az FHB. A lakásfelújítási személyi kölcsön külső és belső felújításra is igényelhető, azaz például, külső burkolásra, tetőfelújításra, riasztóberendezés beszerelésére, mázolásra, festésre, szigetelésre, napelem szerelésre, napkollektor szerelésre. Ezt még hosszan sorolhatnánk.

A hitelfelvétel legfontosabb kritériuma, hogy a felújítás az ügyfél saját tulajdonában lévő ingatlanon történjen.

Az FHB személyi kölcsön mekkora jövedelem igazolását írja elő?

A Prémium Személyi Kölcsön és a Tartozásrendező Kölcsön havi nettó 240 000 forintos jövedelem meglétét igényli. Ezen felül elvárás az FHB Banknál vezetetett bankszámlára történő munkabér utalás.

Az autóvásárlási és a lakásfelújítási kölcsönnél szintén előírja a bank, hogy a munkabérnek a banknál vezetett folyószámlára kell beérkeznie. Akik ezt nem tudják teljesíteni, azoknak sajnos elutasításra fog kerülni a hiteligénylésük bármennyire is jó adatokat dob ki a személyi kölcsön kalkulátor.

Hogyan használjuk a kalkulátort?

Elsőként a felvenni kívánt hitel célját kell meghatároznunk és jelölnünk a kalkulátorban. Ezután már az első kérdés az, hogy a 240 000 Ft-os értékhatárt eléri-e a havi beérkező jövedelem. Miután ezen a ponton túljutottunk következhet az igényelni kívánt kölcsön összegének kiválasztása, majd a futamidő jelölése. Utána ki kell jelölni, hogy tudja-e az ügyfél vállalni, hogy a munkabér az FHB-nál vezetett számlára érkezzen.

Ezután nincsen más hátra, mint a kiszámol gombra nyomva megtudni, hogy milyen kondíciókkal kaphatunk hitelt. Egy 1 000 000 Ft összegű szabadfelhasználású hitel jelenleg 1 306 845 Ft teljes visszafizetendő összeggel vehető fel 36 hónapra 20,09% THM mellett. A folyósítási jutalék ebben az esetben 10 000 Ft lesz. A fix és havonta fizetendő törlesztőrészlet 35 269 Ft. Ezután érdemes azt is megnézni, hogy ha minden feltételt teljesítünk, vajon ezt a 35 000 Ft körüli összeget minden hónapban ki tudjuk-e majd fizetni, mert ha nem akkor sajnos a hitel előbb vagy utóbb felszámolásra kerül és a KHR listára is felkerül az adós. Ha ezt a pontot is alaposan átgondoltuk, akkor azonnal el lehet indítani a hiteligénylést a kalkulátor felületén. Név, email cím, telefonszám megadását kérik tőlünk.

Nyilatkozni kell, hogy a KHR listán szerepelünk-e, majd ki kell választani, hogy milyen jövedelemszerző tevékenységet folytattunk. Azaz alkalmazott, vállalkozó, nyugdíjas, munkanélküli vagy egyéb kategóriába soroljuk magunkat.

Jelölni kell a havi nettó jövedelmet, illetve azt, hogy ebből a jövedelemből mekkora részt fordítunk már eddig is hiteltörlesztésre. Külön rubrikában kéri be a bank, ha lehetőség van adóstárs bevonására. Miután az összes adatot megadtuk az elküld gomb után nincsen más teendőnk, mint várni a banki ügyintéző jelentkezését a megadott telefonos elérhetőségen. Az események ezután már felpörögnek és a kalkulátor segítségére ezután már nem lesz szükség.

Milyen összeg befizetésével kell annak számolnia, aki előtörlesztésben gondolkodik?

A lejárat előtti visszafizetésnek, azaz az előtörlesztésnek bizonyos helyzetekben költsége van. Ha az előtörlesztés és a lejárat között több mint egy év van úgy 1%, azaz maximum 9 990 Ft lehet az az összeg, amit a bank kérhet tőlünk. Amennyiben kevesebb, mint egy év van, úgy ez csökken 0,5% maximum 9 990 Ft-ra. 12 hónap alatt egy 200 000 Ft-ot meg nem haladó törlesztés esetén díjmentes az eljárás.

Láthatjuk, hogy ha azonnal vagy legalábbis gyorsan szeretnénk személyi kölcsönhöz jutni, akkor érdemes az FHB személyi kölcsön kalkulátort használni, hiszen sok kérdéstől kímélhetjük meg magunkat, a felesleges telefonálgatásról nem is beszélve.

Érdemes minden esetben a kalkulátor segítségét igénybe venni és csak akkor beadni a hiteligénylést, ha tényleg teljesíteni tudjuk az igen szigorú banki feltételeket. Első körben nem érdemes a bankot felkeresni, hiszen ugyanezeket a kérdéseket fogják nekünk ott is feltenni. Ha már biztosak vagyunk abban, hogy némi esély mutatkozik a sikeres hitelfelvételre, még mindig megtehetjük, hogy személyesen elmegyünk a bankba és az ügyintézővel mindent aprólékosan átbeszélünk.

5/5 - (1 vote)

Vélemény - hozzászólás hozzáadása