Takarék fix személyi kölcsön 2020-s feltételeiről

Ha személyi hitelben gondolkodunk, a Takarék fix személyi kölcsön rendelkezik néhány nagyon előnyös tulajdonsággal. Az egyik, hogy már minimálbért keresők is igényelhetik. Emellett szabad felhasználású, tehát nem kell előre eldöntenünk, mire akarjuk felhasználni. Ráadásul nem igényel jelzálogfedezetet sem, és akár 8 millió forintot is fel tudunk venni. A kamat és törlesztő részlet fix, vagyis nem fog változni a hitel teljes futamideje alatt. Hogy ez teljesülhessen, mindenképp érdemes részletes tájékoztatást kérni a Takarék Banktó.

A kamat akár 6,99 – 16,99% között változó lehet. A legkedvezőbb kamathoz a Takarék Banknál vezetett bankszámla szükséges, minimum 3 millió Ft hitel felvétele, és havonta 200.000 Ft összegű átutalás vállalása. A feltételeket a futamidő végéig fent kell tartani, különben módosulni fog a kamat. Természetesen nem szükséges vállalni ezeket a feltételeket, hogy hitelhez jussunk. Ezt a konstrukciót már 200.000 Ft hitelösszegtől igényelhetjük. A futamidő is 2 és 7 év között mozoghat.

hirdetes

Milyenre van szükségünk a hitel igényléséhez?

Érdemes azért megfontolni egy nagyobb összeg igénylését, és a feltételek vállalását, hiszen a kamat alsó és felső értéke esetén akár 15.000 Ft-tal is lehet több vagy kevesebb a törlesztő részletünk. Ugyanazért a törlesztő részletért magasabb összegre is jogosultak lehetünk. Érdemes kalkulálni, amit a Takarék Bank weboldalán könnyedén megtehetünk. Itt eldönthetjük, mekkora összeget szeretnénk, milyen futamidővel, és azt is kiválaszthatjuk, milyen havi bevételt beérkezését tudjuk vállalni a számlánkon. Ezek függvényében teljes képet kaphatunk a kamatról, a THM-ről, és a visszatérítendő összeg mértékéről.

Ha kiválasztottuk a legjobb konstrukciót, már csak igényelnünk kell. Ehhez határozott vagy határozatlan idejű munkaszerződésre vagy nyugdíjigazolásra lesz szükségünk. A jövedelmünknek minimum a 107.065 Ft-nak kell lennie havonta, ez ugyanis a nettó minimálbér összege. Emellett nem szerepelhetünk a KHR listán rossz adósként. Amennyiben a negatív státuszunk passzív állapotban van, tehetünk egy próbát az hitelfelvétellel, de mindenképp igazolni kell, mennyi ideig lesz passzív a státuszunk. Még így is elutasíthatják a kérelmünket.

Használható takarék fix személyi kölcsön hitelkiváltásra is?

Ha a személyi kölcsönt azért vesszük fel, hogy a hitelünket egy kedvezőbbre cseréljük, természetesen erre is van lehetőség. A Takarék fix személyi kölcsön szabad felhasználású, így erre a célra is igénybe vehető, ám a Takarék Banknál van lehetőség kifejezetten erre a célra létrehozott konstrukciót választani. Az úgynevezett Takarék Fix Kiváltó Személyi kölcsön hasonló divíziókkal rendelkezik, mint a Takarék fix személyi kölcsön, és a kamat értéke ebben az esetben is a minimumra csökkenthető a már említett feltételek vállalásával.

Annak azért mindenképp nézzünk utána, hogy az általunk kiválasztott kölcsön épp igényelhető-e, mert a bank saját hatáskörén belül fel is függesztheti egy-egy hitelfajta igénylését. A megfelelő kölcsön kiválasztása után már csak az igénylést kell beadnunk. Ehhez szükségünk lesz az utolsó három hónap bankszámlakivonatára, ahova a jövedelmünk érkezik, valamint egy 30 napnál nem régebbi munkáltatói vagy nyugdíjpénztári jövedelemigazolásra, és a Takarék fix személyi kölcsönt már igényelhetjük is.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása