OTP vállalkozói hitel legfontosabb feltételei

Az OTP vállalkozói hitelei széles palettán mozognak, így bármilyen vállalkozási formának megtalálhatjuk a legmegfelelőbb konstrukciót. Akár egyéni vállalkozásban tevékenykedünk, akár kis- vagy középvállalkozásunk van, eljöhet az idő, amikor a cégünk számára hitelre van szükségünk. Lehet ez egy új eszköz vagy berendezés beszerzése, vagy akár a vevői hátralék miatt egy történő kedvező lehetőség kialakítása. Az OTP direkt mikro- és kisvállalkozók számára is nyújt konstrukciókat, de nagyobb cégek és vállaltok is találhatnak magunknak kedvező hitelt.

A kisvállalkozók számára, ide értve az egyéni vállalkozókat is, rövid és hosszú lejáratú hitelmegoldásokat is kínálnak. A rövid lejáratú kölcsönök esetén kisebb összeg igényelhető, és kifejezetten a váratlan kiadások, vagy a megnövekedett eszközigények fedezésére ajánlják. A hosszabb lejáratú hitel ezzel szemben ingatlan vagy lekötött pénzfedezet mellett jóval nagyobb összegben felvehetők, és a nagyobb beruházások és fejlesztések finanszírozására használhatók fel. Az agrárvállalkozóknak is létezik speciálisan az ő igényekre szabott kölcsönlehetőség.

hirdetes

Milyen rövidtávú OTP vállalkozói hitelek közül válogathatunk?

Az OTP több rövid lejáratú vállalkozói hitelt is kínál. Ezek a felvett összeg nagyságában, a futamidőben és az igénylő cég típusa és foglalkozási ágazata szerint eltérhetnek. A választás során eldönthetjük, hogy állami hitelt szeretnénk felvenni, vagy csak és kizárólag a pénzintézet terméke érdekes számunkra az állam bevonása nélkül. A rövid lejáratú hitelek általában vagy folyószámla hitelek, vagy rolírozó hitelkeretek. Mindegyikre igaz, hogy általában szabad felhasználásúak, tehát nem kötik meg, mire költhetjük, bár előfordulhat olyan hitel is, csak forgóeszköz célra használhatunk fel.

Arról is érdemes tájékozódnunk, hogy a kiválasztott hitelhez milyen fedezet szükséges, illet kell-e egyáltalán. A folyószámlahitelek esetében szükséges egy kezes, aki lehet cég vagy magánszemély, de ezt is a bank határozza meg. Természetesen vannak kezességvállalás vagy tárgyi fedezet bevonása nélküli vállalkozói kölcsönök. Az OTP Banknak ez a OTP Tempó Vállalkozói Hitele, ami azért is előnyös, mert a hitelbírálat akár három nap alatt is meglehet, és kedvező kamatfeltételeket is tartalmaz. Ha nem szeretnénk folyószámlahitelt, dönthetünk a forgóeszköz hitelkeret mellett is, ami azért előnyös, mert a futamidő végéig, a visszatöltés függvényében többször is igénybe vehetjük.

Mire költhetőek az OTP hosszú lejáratú vállalkozói hitelei?

Létezik szabad felhasználású hitel is hosszú lejárati idővel, de a legtöbb konstrukció főként beruházásra vagy fejlesztésre költhető. Természetesen itt is lehetőség van államilag támogatott konstrukciókra, de tudnunk kell, hogy ezek jóval kötöttebbek a felhasználás tekintetében, ugyanakkor árfolyamkockázat nélkül akár 100 millió forint is igényelhető. Ilyen hitelt csak olyan kis és középvállalkozások vagy egyéni vállalkozók igényelhetnek, aki minimum egy éve működnek már, tehát kezdő vállalkozások nem. Illetve a tevékenységi kör tekintetében is vannak kizáró tényezők.

Ha nem szeretnénk államilag támogatott kölcsönt, választhatunk Vállalkozásfejlesztési és Lombard hitelek között. A Lombard hitelek értékpapírhoz vagy fix számlakövetelés fedezetéhez kötöttek, előnyük viszont az egyszerűsített hitelkérelem és szabad felhasználás. A Vállalkozásfejlesztési hiteleket akár hitelkiváltásra is felhasználhatjuk, de beruházási céllal is. Ezt előre el kell döntenünk, ha viszont még nem tudjuk, pontosan mire is akarjuk felhasználni szabad felhasználású OTP vállalkozási hitelt is választhatunk.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása