Személyi kölcsön nyugdíjasoknak ha kell a pénz a nyugdíj mellé

A legtöbb hitelügylet kapcsán az egyik legfontosabb kritérium minden esetben az, hogy az igénylő számára érkezzen egy havi rendszeres jövedelem, ami lehet akár munkabér, akár nyugdíj is, ebből következik, hogy a személyi kölcsön nyugdíjasoknak is elérhető, illetve igényelhető.

A nyugdíj ugyanis szintén rendszeres jövedelemnek számít, noha más feltételekkel kell számolnunk ezzel kapcsolatban, hiszen ilyen esetben nem csak a havi juttatás mértéke, hanem többek között az igénylő életkora is rendkívül fontos tényező, amivel kapcsolatban a kiválasztott pénzintézetek rendszerint szigorú előírásokat hoznak meg – legyen szó akár ingatlanfedezet nélküli kölcsönökről, akár jelzáloghitelekről.

hirdetes

Személyi kölcsön nyugdíjasoknak az életkor függvényében

A fedezet nélküli személyi kölcsön nyugdíjasoknak szánt változatával kapcsolatban az életkor figyelembe vétele rendkívül fontos tényező, hiszen a legtöbb pénzintézet csak úgy engedélyezi az ilyen hitelek felvételét, ha az igénylő életkora nem haladja meg a 65. életévet a felvételkor, és a lejáratkor sem lesz idősebb 70 évnél. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy amennyiben valaki már 64 éves, akkor igényelhet személyi hitelt, de legfeljebb 5 éves futamidőre, az ennek megfelelő havi törlesztő-részletek társaságában.

Amennyiben valaki esetleg már kifut ebből az időkorlátból, tehát 65 évnél idősebb, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen egy ingatlanfedezet bevonásával a kölcsön még felvehető, azonban a 70 éves maximum korhatár a lejárat kapcsán még itt is mérvadó. Kivételek természetesen akadnak, így is hazánkban is vannak bankok, ahol a legfelső korhatár 75 év, de akadnak olyan pénzintézetek is, amelyek már ezen a téren is 65 éves maximumot húznak meg.

Amennyiben ezeket a feltételeket sem tudjuk teljesíteni, még akkor sem veszett el minden remény a személyi kölcsön nyugdíjasoknak szánt változata kapcsán. Ilyen esetben ugyanis lehetőségünk nyílik egy fiatalabb adóstárs bevonására, amely ha megfelel a bank által támasztott követelményeknek, akkor megfelelő fedezettel szolgál – akár egy megfelelő munkahellyel és rendszeres havi keresettel is –, sőt mi több, akár jelzáloghitelhez is ideális lehet.

Amire szükségünk lesz a személyi hitelhez

Amennyiben egy személyi kölcsön nyugdíjasoknak kerül felvételre vagy kiadásra, abban az esetben a hitelszerződés kitöltéséhez, illetve megvalósításához elengedhetetlenül fontos lesz bizonyos dokumentumok és egyéb igazolások bemutatása. Ilyen például rögtön a jövedelemigazolás, ami egy nyugdíjas személy esetén csak és kizárólag a nyugdíjas szelvénnyel történhet, vagy amennyiben számlára érkezik az összeg, abban az esetben a nyugdíjat tartalmazó bankszámla kivonat bemutatására.

Mindezeken túl a kölcsönszerződés létrejöttéhez elengedhetetlen lesz még egy nyugdíjas igazolvány-, valamint az év eleji nyugdíjértesítő felmutatása, de természetesen nem szabad majd elfeledkeznünk személyi igazolványunkról és lakcímkártyánkról sem.

Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy erősen bankfüggő, hogy a fentieken túl milyen iratok, okmányok, igazolások és egyebek szükségesek még egy ilyen hitelügylet elindításához. Sok helyen például kezes nélkül a személyi kölcsön nyugdíjasoknak nem is adható ki, de akadnak olyan pénzintézetek, amelyek külön kérik, hogy hónapokra visszamenőlegesen közüzemi számlák segítségével igazolják a hitel igénylői azt, hogy valóban hitelképesek és fizetni tudják majd megfelelően a havi törlesztő-részleteket.

5/5 - (1 vote)

Vélemény - hozzászólás hozzáadása