Személyi kölcsön külföldi állampolgároknak

A személyi kölcsön külföldi állampolgároknak is elérhető már Magyarországon, azonban rendkívüli problémát jelent az Európai Unió megjelenése óta, hogy egyáltalán kit is tekinthetünk külföldi állampolgárnak.

Ennek nagyon fontos alaposabban is utánanézni a kiszemelt pénzintézetnél, hiszen vannak olyan bankok, amelyek például csak és kizárólag magyar állampolgároknak adnak hitelt, míg mások az európai uniós állampolgároknak is abban az esetben, ha magyarországi lakcímmel rendelkeznek.

hirdetes

A harmadik kategória a legritkább, ennek a lényege, hogy bármilyen külföldi állampolgár kaphat személyi kölcsönt, de csak abban az esetben, ha például Magyarországon lakik és dolgozik.

Személyi kölcsön külföldi állampolgároknak lépésről lépésre?

A személyi kölcsön külföldi állampolgároknak nagy általánosságban rendkívüli bonyodalmakat is előidézhet, a legtöbb hitel, így természetesen a személyi hitel egyik legfontosabb alapfeltétele is az, hogy az igénylő magyar állampolgár legyen, akinek bejelentett magyarországi lakcíme is van.

Ha a kölcsön igénylője nem magyar állampolgár, ámde rendelkezik nálunk bejelentett lakcímmel, ahol életvitelszerűen is él, ezen felül pedig még valamelyik uniós országból is származik, akkor néhány banknál már nagy sikerrel pályázhat akár nagyobb összegű pénzekre is.

Fontos azonban, hogy a bankok a külföldi állampolgárokat általában lassabban világítják át, mert alaposabban megfontolják a lehetőségeket, illetve az adatokat, ezen felül azonban az alapok tekintetében ugyanazokat a feltételeket követelik tőlük, mint a magyaroktól, legyen szó akár az életkorról, akár a keresetről.

Kétségbe esni azért természetesen nem kell, hiszen van alternatíva arra, hogy a személyi kölcsön külföldi állampolgároknak is elérhető legyen. A legtöbb bank – legalábbis azok, amelyek elérhetővé teszik ezt a lehetőséget – csak annyit kérnek ügyfeleiktől, hogy válasszanak maguk mellé egy olyan társigénylőt, aki magyar állampolgár, és Magyarországon is él.

Ezzel bárki könnyedén kikerülheti ezt a szigorú feltételt, hiszen a bank így pontosan ugyanazokat a feltételeket tudja majd biztosítani az igénylő számára, mint a magyar állampolgároknak, amennyiben ugyanis elmegy az országból vagy valami más probléma merülne fel, akkor a magyar jogrend értelmében a magyar adóstársat vonják felelősségre, és rajta hajtják be a kölcsön összegét.

Ugyanazok a hitel feltételek mint a magyaroknak?

Amennyiben a személyi kölcsön külföldi állampolgároknak kell, a feltételek tekintetében ugyanarra számíthatnak, mint a magyarok. A fentiekben említetteket érdemes azért figyelembe venni, így bizonyos esetben hosszabb elbírálási idők jöhetnek szóba, és az adóstárs bevonása miatt is hosszabb időtartammal számoljunk, de ezen felül az ügyintézés menete például teljes egészében megegyezik majd. A külföldi állampolgárnak tehát ugyanúgy be kell mutatnia a személyazonosító dokumentumait, és rendelkeznie kell a magyarországi lakcím mellett állandó munkahellyel is, ahol már legalább 3-6 hónapot eltöltött egyhuzamban.

A külföldi állampolgárok kapcsán fontos még, hogy a személyi kölcsön igénylőjének legalább két hónapja Magyarországon kell laknia, illetve legalább ennyi időintervallumon keresztül rendelkeznie kell követhető bankszámla múlttal is a telefonos elérhetőség mellett. Személyi kölcsönt tehát külföldi állampolgárok is igényelhetnek hazánkban, azonban egy kicsit nehézkesebb folyamat, mint a magyarok esetében.

Rate this post

2 hozzászólás ehhez: “Személyi kölcsön külföldi állampolgároknak

  1. tisztelt Holgyem Va Uram meg szertnem kerdeni en mint roman alam polgar kapHatok KOLCSONT ontol es mik a feltetelek
    vagyis most szeretnek londonba nyitni egy ceget csak nincs ojan tokem mint ami kelene
    ehez a ceghez igy nem is merem meg nyitni csak aban az esetben ha talalok valakit aki kolcson ad tudnak ijen celra kolcsont adni varom valaszat Dano Erno E-mail cim ( danoernomark@gmail.com
    igényelt összeg:.14.000.000.forimt …
    visszatérítés hossza:.60….

  2. Én asszony MARGI ben, egy privát kölcsön társaság ad támogatást átlagos személy, amely a szükséges pénzügyi támogatást. Akkor sürgősen szüksége van egy kölcsön, hogy fordítson le a tartozást, vagy növelni az üzleti? Ha már elutasította a bankok és más pénzügyi intézmények? Ha szüksége van egy konszolidációs hitelt vagy a jelzálog? Itt a lehetőség, hogy a pénzügyi problémákat véget. a rossz hitel, vagy kell pénzt befektetni az üzleti, hogy fizesse vissza a 2% -os kamat, a pénzügyi kötelezettség az egyének fizetni számláit, hitelnyújtásra. Meg kell tájékoztatni arról, hogy mi nagyon megbízható és hajlandó lenne, hogy hitelt a kedvezményezett. Így kapcsolatba velünk még ma e-mail címen (mrsmargibenloancompany@gmail.com)

Vélemény - hozzászólás hozzáadása