Személyi kölcsön felvétele kezes bevonásával

 

A bankok pénzügyi segítséget, hitelt mindig csak fedezet mellett nyújtanak. Nagyon népszerű banki szolgáltatás a személyi kölcsön, melyet szabadon lehet felhasználni és nem szükséges hozzá ingatlanfedezet. A bankok a havi nettó jövedelmet veszik alapul a kölcsönkérelem elbírálásakor, amennyiben jövedelmünk alapján nem kaphatjuk meg a szükséges összeget, akkor kínálkozik egy plusz lehetőség.
Lehetőségünk van kezes bevonására, ha fedezet nélküli személyi kölcsönt veszünk fel. A hitelintézet pontosan kiköti annak feltételeit, hogy ki vállalhat kezességet.

hirdetes

Ki vállalhat kezességet?

Az adott személy életkora az egyik leglényegesebb tényező, amely ha több mint 66 év, akkor ez kizáró ok a hitelkérelem sikeres elbírálásakor. Természetesen a kezes lehet nyugdíjas és nem számít kizáró oknak az sem, ha nem él egy háztartásban a kölcsön igénylőjével.
Azonban előfordulhat, hogy még kezes bevonásával sem lesz pozitív kimenetelű a hitelkérelmünk elbírálása, ha a havi nettó jövedelmünk 5-6 szorosánál többet szeretnénk kölcsönként felvenni mindenféle ingatlanfedezet nélkül.
Ha esetleg van már hitelünk vagy egyéb kölcsönünk, melyet havi rendszerességgel kell fizetnünk, akkor a maximálisan felvehető személyi kölcsön összegét úgy állapítják meg, hogy a jövedelemből levonják a havi törlesztő részletek összegét és a fennmaradt részt veszik alapul.
Az adóstárs esetében egy fontos kitétel az, hogy ne szerepeljen negatív tartalommal a BAR listán. A kezesnek rendelkeznie kell egy magyarországi banknál vezetett folyószámlával. Egyes bankok adóstárs bevonásakor még kamatkedvezményt is nyújtanak. A kezes minden esetben csak nagykorú lehet.
A legtöbb esetben mindig olyan személy szokott kezességet vállalni, aki nagyon közel áll hozzánk. A legtöbb esetben szülő vagy testvér, ritkábban közeli barát. Nagyfokú bizalmat követel meg, hiszen ha mi nem tudjuk fizetni a tartozásainkat, akkor azt az adóstárunkon fogják behajtani.
A fent említetteken túl a bankok különböző feltételeket szabnak a fedezet nélküli szabad felhasználású kölcsönök kérelmeinek sikeres elbírálásához. Az adóstárs bevonásának részletszabályai bankonként eltérőek lehetnek.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása