Személyi kölcsön felvétele kezes bevonásával

hirdetes

 

A bankok pénzügyi segítséget, hitelt mindig csak fedezet mellett nyújtanak. Nagyon népszerű banki szolgáltatás a személyi kölcsön, melyet szabadon lehet felhasználni és nem szükséges hozzá ingatlanfedezet. A bankok a havi nettó jövedelmet veszik alapul a kölcsönkérelem elbírálásakor, amennyiben jövedelmünk alapján nem kaphatjuk meg a szükséges összeget, akkor kínálkozik egy plusz lehetőség.
Lehetőségünk van kezes bevonására, ha fedezet nélküli személyi kölcsönt veszünk fel. A hitelintézet pontosan kiköti annak feltételeit, hogy ki vállalhat kezességet.

Ki vállalhat kezességet?

Az adott személy életkora az egyik leglényegesebb tényező, amely ha több mint 66 év, akkor ez kizáró ok a hitelkérelem sikeres elbírálásakor. Természetesen a kezes lehet nyugdíjas és nem számít kizáró oknak az sem, ha nem él egy háztartásban a kölcsön igénylőjével.
Azonban előfordulhat, hogy még kezes bevonásával sem lesz pozitív kimenetelű a hitelkérelmünk elbírálása, ha a havi nettó jövedelmünk 5-6 szorosánál többet szeretnénk kölcsönként felvenni mindenféle ingatlanfedezet nélkül.
Ha esetleg van már hitelünk vagy egyéb kölcsönünk, melyet havi rendszerességgel kell fizetnünk, akkor a maximálisan felvehető személyi kölcsön összegét úgy állapítják meg, hogy a jövedelemből levonják a havi törlesztő részletek összegét és a fennmaradt részt veszik alapul.
Az adóstárs esetében egy fontos kitétel az, hogy ne szerepeljen negatív tartalommal a BAR listán. A kezesnek rendelkeznie kell egy magyarországi banknál vezetett folyószámlával. Egyes bankok adóstárs bevonásakor még kamatkedvezményt is nyújtanak. A kezes minden esetben csak nagykorú lehet.
A legtöbb esetben mindig olyan személy szokott kezességet vállalni, aki nagyon közel áll hozzánk. A legtöbb esetben szülő vagy testvér, ritkábban közeli barát. Nagyfokú bizalmat követel meg, hiszen ha mi nem tudjuk fizetni a tartozásainkat, akkor azt az adóstárunkon fogják behajtani.
A fent említetteken túl a bankok különböző feltételeket szabnak a fedezet nélküli szabad felhasználású kölcsönök kérelmeinek sikeres elbírálásához. Az adóstárs bevonásának részletszabályai bankonként eltérőek lehetnek.

Rate this post
hirdetes

Vélemény - hozzászólás hozzáadása