Áruhitel kiváltása egy kedvezőbb lehetőségre

 

A legtöbb család karácsonykor tovább nyújtózkodik, mint ameddig a takarója ér, vagyis olyan ajándékokat vásárol meg, melyeket jövedelmi helyzetéhez viszonyítva nem igazán engedhetne meg magának.

A legtöbb műszaki cikk, televízió és telefon áruhitel felhasználásával kerül megvásárlásra. Minden esetben nem készpénzt, hanem magát a megvásárolni kívánt terméket kapjuk meg. Előnye, hogy nagyon gyorsan az adott üzletben lebonyolítható a felvétele és előre pontosan tudható és tervezhető, hogy mekkora havi részleteket kell fizetnünk.

hirdetes

A legnagyobb hiba nem az, hogy valaki hitelre vásárol meg egy plazmatévét, hanem emellett banki segítséggel vett még telefont, egy házimozi rendszert és egy laptopot is. Ha mindezen termékeket egyetlen áruhitellel vettük volna meg, akkor jelentősen kevesebb havi kiadásunk lenne erre a célra.

Több meglévő hitelünk rendezése

Ezért is igényelnek nagyon sokan adósságrendező hitelt, aminek a segítségével a több irányban fennálló tartozásokat egyetlennel lehet kiváltani. Ez azért egy optimális lehetőség, mert egyetlen hitel sokkal kevesebb költséget foglal magában, mint több különböző. A bankok általában az adósságrendező hitelt ingatlanfedezet felmutatása mellett nyújtják. A kiváltani kívánt összegnek is magasabbnak kell lennie, mint amennyit egy plazmatévé vagy laptop értéke képvisel.

A legoptimálisabb megoldás az áruhitel kiváltására a személyi kölcsön felvétele. Azonban számottevő összeget így sem lehet megtakarítani, hiszen a legtöbb esetben a fedezet nélküli személyi kölcsön kamata nem sokkal alacsonyabb.

A bankok adósságrendezési lehetőséget csak olyan hitelekre nyújtanak, melyeket a szerződésben foglaltak szerint rendszeresen fizettünk. Ha BAR listások vagyunk, akkor nem tudjuk kiváltani a hitelünket egy másik segítségével, hiszen a bankok elutasítják a kérelmünket, mivel rossz adósnak minősülünk.

Ha szeretnénk egy nagyobb értékű műszaki cikket vásárolni, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy össze tudnánk-e spórolni annak a vételárát, így mentesülve a felszámított banki költségek alól.

 

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása